Майки на бебчета родени през август 2025 ТЕМА 3

• 7 213
  • 336
  •   1
Отговори
# 240
В Англия препоръчват от 6-тия месец! Февруари ще се захранваме 😊, първо зеленчуци, да не му се осладят плодовете.
Не съм умувала още от какво ще е първото пюре.

# 241
Обмислям и аз като може да стои седнала хубаво. Ще видим. Най-рано на 5 месец и нещо.

# 242
И на мен ми се ще като навърши 6 ама дай Боже всичко да е наред ❤️ питах една приятелка, която кърми до годинка кога е захранила. Каза почнах на 6 месеца, прояде на 11🥹😅 но вече следя темата във форума за захранването да набирам информация. Мислех с плод, но Мишел, добре ме навеждаш на мисълта, че може би не е добра идея да почваме със сладко. 🤔❤️

# 243
И аз не съм от гнусливите, но ми дойде много шоково 🤣
За захранване ще чакам педи да каже, но предполагам ще е след 6тия месец. Даже не съм знаела, че има такава тема за захранването - ще взема да я погледна 😄
Не знам честно с какво ще го захраня първо. Вярно че плодовете по им се услаждат и после зеленчуци може и да не искат 🫠 Само картофче знам, че няма да е първото, защото запичало.

# 244
То захранването в началото не е за наяждане толкова колкото за опознаване на нови хранителни вкусове и консистенции.
Доколкото знам се започва с картоф, тиква, морков, тиквичка. Има различни примерни схеми, но си зависи и от детенцето.

# 245
  • Бургас
Аз с баткото започнах със сезонните зеленчуци и първо беше тиквата тогава и беше сезонът  и ги редувах запичащ и разхлабващ.Той доста бързо замени кърмата с хапване и после много обичаше да хапва с ръце и започнах с ЗВБ.И до ден днешен умира за краставици и боровинки

# 246
Аз мисля да започна след 5-тия месец със захранването (ако до тогава някой не я е захранил с нещо без моето знание Stuck Out Tongue Winking Eye). Най-вероятно ще започна с тиква и ще редувам разхлабващи и запичащи зеленчуци. След 6-тия месец плодове, след 7-мия глутен.
По тази схема го карах и с по-големите. Хубавото е, че до началото на лятото вече ще са по-големи и ще могат спокойно да опитат сезонни плодове, които зимата няма да ги има (праскови, кайсии, диня, пъпеш).
При нас продължава храненето на 2 часа, вече 5-6 дни. Даже като сме на вън се събужда и почва да реве и редовно се прибираме под напрежение, с ревящо бебе.

# 247
Нашето момиче пак в някаква фаза - не може да спи повече от 30 минути, даже понякога и 15. Освен това 2 дни яде на 2 часа. Опитите да я залъжа и да изкара повече завършват с истеричен рев. Поне тези 2 вечери прави по-дълги паузи през нощта. Яде към 20:30, до към 22-22:30 се пробужда на пресекулки и след това заспива дълбоко. Събужда се да яде пак 2:30 и така прави едни 6 часа пауза без да я кърмя.
Винаги предлагам и двете гърди, а понякога през нощта като много и се спи едната я отказва или дръпва съвсем малко от нея.

Моят е така днес, гадна фаза, едва заспа и за нощния сън.

Отдавна не съм писала, чета иначе, но от месец съм с баткото вкъщи и докато прочета и се хвана да пиша и някой вече иска внимание и после забравям да пиша. Разболя се от ковид, после аз го хванах, после и бебето и сега кашля, само баща им не се разболя, че успя да си сложи ваксина. Тежко го карах аз и баткото, много неприятен тази година.

Иначе кърмя го, винаги предлгам и двете гърди, консултант така ми каза. Акото му от около 2 седмици мирише много лошо, не мога да го опиша дори, нещо като на клошар Smile До преди седмица акаше на всяка смяна на памперса, сега е разредил, вече през памперс има наакан, пак не е малко. Лаком е, винаги си е ял на 2 часа, че даже и на по-често, доста е едър и все наддава по много.

# 248
Има ли изцяло кърмено бебе, което да ака на 5-7 дни? Консултант (Ася Демирева) ми каза, че кърмените бебета могат да не акат до 10 дни и това е напълно нормално, защото усвояват кърмата много добре, но малко се чудя сега като ми се случва, дали е толкова нормално. Педиатъра ме посъветва на 72 часа, ако няма ако, да правя клизма, но и с това не съм съгласна в никой случай.
Иначе коремчето е спокойно, не е супер подуто, пръцка, понякога и с рев еднократно и се напъва през нощта, но това май не е свързано с изхождането.

# 249
Моето не е на кърма, но въпреки това пак бих действала по същия начин - спокойно ли е детето и не дава ли знаци за дискомфорт и 5 дена да не акал клизма не бих направила. А и май в темата за кърменето са на същото мнение - стига да е спокойно детето и стомахчето да не е твърдо на камък, когато си му дойде момента тогава Sweat Smile
Моя хубостник почти 2 дена не беше акал и коремчето му беше окей. Пробвах с масажче да видя дали пък няма да му помогне да се изходи - нищо не стана. В крайна сметка на следващия ден свърши работата и не беше като да има запек.

Да ви кажа отворих темата с юнските бебета и прочетох, че повечето вървят към 68см. Нашите са с 2 месеца по-малки и като гледам от коментарите ни нашите вече са по толкова Smile Гиганти си отглеждаме вкъщи. Мислех, че поне още седмица ще можем да откараме с размер 62, но никакъв шанс. 68 му стават идеално .. Чудя се кога ли започва да се забавя този растеж Sweat Smile

# 250
  • Бургас
Моят е изцяло на кърма и ака на 5-7 дена.Даже вече спрях да го следя понякога е на 3 понякога на 5 дена.Но иначе е спокоен, корема не е подут не се напъва нещо.Видим признаци за запек няма.Вече спи по 5-6 часа успява да се изпръцква сам и съм спряла вече почти всичко.Остана ми биогая и като свърши ще спра и с нея.
По отношение на размерите много малко носи и моя 62 за съжаление а от този размер имах доста.Уж след третия месец спират да растат толкова.Моя господин в момента е 7,700 62 см.

Последна редакция: сб, 25 окт 2025, 23:58 от SanyaM_

# 251
Да ви кажа и аз забелязвам, че са доста едри августчетата и то във всички групи за такива, в които съм. Моят тази седмица стана на 2 месеца, а вече от няколко седмици носи 68 размер, съвсем малко неща 62 размер му стават още, които са по-еластични или леко уголемени, памперси размер 3 започнах да взимам от тази седмица също, но преди това поне 1-2 седмици размер 2 му теснееха и често пропускаха заради това. Размера на дрехите започва да е проблем, защото започват да се разминават сезонно с батко му, който е носил този размер през лятото и почти няма дълги дрехи съответно, до тук карах на дрехи от него и на подаръци, хората подаряват най-много 62 размер и имах от него най-много, сега ще трябва да напазарувам малко 68.

# 252
На Габчето тепърва започват да и стават дрехи 62 размер, но тя е родена в края на месеца и реално има почти цял месец разлика с някои от бебчетата в групата. Като добавим и факта, че се роди миньонче 46 см направо се учудвам, че сме стигнали вече до този размер Grinning
При нас май ще се намери обяснение защо се храни на 2 часа. Вчера (точно навърши 2 месеца) започна да се опитва да ми дойде цикъла. Не забелязвам промяна в количеството кърма, но е възможно като състав да има лека промяна и за това да иска да яде по-често. Може и да няма нищо общо де, но все пак си имам едно на ум, че може да се отразява По някакъв начин на детето. Аз така хубаво се бях настроила, че ме чакат още няколко месеца почивка от превръзки и спазми и то взе, че ме изненада...

# 253
Охх,мами 🥹
Вие имате ли дни, в които бебето не може да заспи или заспива адски трудно за супер кратко време...?
Идва вечерта и малкият е все по-крив...
А плаче ли неутешимо, психиката ми се разклаща и аз започвам да плача с него.
Нямаме помощ в чужбина и е доста тегаво някои дни....

# 254
Охх,мами 🥹
Вие имате ли дни, в които бебето не може да заспи или заспива адски трудно за супер кратко време...?
Идва вечерта и малкият е все по-крив...
А плаче ли неутешимо, психиката ми се разклаща и аз започвам да плача с него.
Нямаме помощ в чужбина и е доста тегаво някои дни....

И при нас се случва, и ние сме в чужбина без никаква помощ. Понякога вечер заспива трудно, макар че му се спи и си личи и след това се събужда с плач няколко пъти преди да заспи дълбоко за дългия сън. Четох, че това са признаци на преуморя и започнахме да въвеждаме режим на дневните дрямки, както и на активностите по време на будуване, за да не се превъзбужда. Също редуцирахме вълненията след 20:00 часа и преде лягане. При нас помогна.

Но пък нещо свикна да се буди в 5, 6 и 7 сутринта и мрънка и плаче докато не го взема. Суче 3-5 минути и пак заспива. Не мисля, че е гладен, просто така свикна май. Опитвам се да не го взимам - галя го, шъшкам му, но не винаги помага. Надявам се с повече търпение да успея да ги редуцирам поне в 6 и 7 тези ставания. Иначе си спи до към 8:30.

Общи условия

Активация на акаунт