Майки на бебчета родени през август 2025 ТЕМА 3

• 7 160
  • 335
  •   1
Отговори
# 330
И аз съм с мигрена. Отделно и че от неудобни пози за хранене на бебето всеки ден съм с рамене на камък, врат, всичко. Скоро трябва да ми идва и вече започва мигрената, обикновено хапче не помогна. При мен е от много неща, като някои от тях не мога да променя 🤷♀ например хормони (преди цикъл да речем), също и от времето - ако е задушно и мрачно ме боли, докато не завали хубаво, чак тогава спира. За умора,стрес, недоспиване, глад (ако не успея да ям когато огладнея..)
Преди бременността пиех флунаризин, но трябва да ида наново на невролог.
На масаж и аз трябва. Намерих си една готина масажистка, но с един масаж на година не става.

# 331
  • Бургас
Минахме и ние трета ваксина и ротавирусна.Вече е 67 см 8,500 само с 1 кг е качил този месец но пък за сметка на това със 6 см е порастнал надявам се и това да е временно, че няма да смогнем на дрехи.Удобното е две момчета е, че едното ще носи дрехите на другото макар, че не им се засичат много сезоните а и този господин започна много да расте.
Много се усмихва и се радва, много говори.Много се радва на арката на активната гимнастика и като цяло на играчки.Давам му да ги държи в ръчичка той силно стиска.Опитва се и почти се е завъртял от гръб по корем.Успешно е хванал концепцията но когато се завърти леко едната ръка остава отдолу и почва да мрънка все още не знае какво да прави с тях😁Ние имаме 2 космонавта от баткото но още е топло за тях според мен.

# 332
И при нас е такова положението с ръчичката, затиска я и се мъчи, мъчи, накрая клюма и се отпуска. Като й помогна се вдига пак и оглежда.
Нормално в след втория месец да не качват толкова, колкото първите два.

# 333
Хало мами,
Да се отчета, бях се наакала с тая ротавирусна ваксина, защото ме връщаше към момента с коликите на моя бебо (понеже бях чела много коментари).
В крайна сметка обаче я сложихме - първа доза, точно в края на седмицата, която е по препоръките за България.
Моя бебо е с тортиколис и ние правим физиотерапия, а упражненията му са за по-голямо бебе, затова се активира мускулатурата и иска не иска пораства бързо за тези дейности милото малко човече. Ако някой има нужда да споделя какви са упражненията - правя за моторното развитие и активирането на ръчички, краченца може да ми пише, не съм професионалист, но правя гимнастиката на бебето от 20-тия му ден..една от тренировките му е 40 минутки.

Аз също нямам все още цикъл, не го и мисля.
Основно се цедя, за да мога да заместя само 2-3 хранения с АМ, а другото да е кърма.

Бебо беше качил само 600 и малко грама, но имаше тих рефлукс и му бях намалила храната. Интересното е, че върви дълъг (63 см.) и беше 6200-300 гр. , изглежда слабичък, само едни бузки сочни, а телцето тъничко. При вас как са мерките?

# 334
Както вчера казах, че не се върти, днес се завъртя от гръб по корем и беше сам, добре, че не е паднал. Вече няма да го оставям.

С мигрената и аз съм така, Азара, рамене нагоре, челюстта ми се стяга, врата ми е кокал от неправилна стойка при кърмене. А като заболи сериозно имам промяна в това как виждам светлината и във вкуса в устата. Гадно е и за съжаление след раждането доста често, преди това ме болеше глава веднъж на 2-3 месеца. Дано някой ден 😃 като започна да се наспивам да поспре. Дадоха ми координати на една кинезитерапевтка и ще й звъня тези дни да ме намачка едно хубаво, че ММ хич не го бива в масажите 😀

Аз също имам съмнение, че е с тортиколис моя човек - винаги избираше само дясната страна, главата му все наклонена надясно и започнах да правя упражнения на своя глава и вече са доста по-добре нещата. Другия месец имаме час при остеопат най-после.
В София е невъзможно да си запишеш час за даден специалист и да не чакаш минимум 1 месец.
Мерките са манекенски 😃 5550/59, но той се роди 2950/48. Педиатъра каза, че е по учебник. 🩵

# 335
Момичета, я разкажете за тортиколис и упражненията, че ме вкарахте в размисъл 🤗
Нашата е 56 см 6,900 беше на прегледа.

Общи условия

Активация на акаунт