Майки на бебчета родени през август 2025 ТЕМА 3

• 13 038
  • 657
  •   1
Отговори
# 345
Аз преди известно време взех столче на joie i-spin 360, което се води от новородено до 3-4 годишна възраст. Не сме го ползвали още понеже още си ползваме кошчето заради сенника Sweat Smile Но съвсем скоро ще го вкараме в употреба и ще споделя мнение. Взех го главно, защото може да се върти и детето да гледа по посока на движението. Знам, че не се води безопасно така както ако гледа в обратна посока на движението, но не съм сигурна че на 3-4г ще иска да гледа седалката.

Памперси не посмях да взимам от черния петък, че сме между размер 3ка и 4ка Sweat Smile Още малко ни остана от 3ката и минаваме на 4ка, но не знам за какво време ще се задържим на нея, че той всеки месец си наддава стабилно. От немския амазон грабнах нагревател на филипс главно да му затоплям пюретата като дойде време за захранването Smile Колко ще се ползва не знам, но поне няма да ме е яд, че съм дала много пари Satisfied

Аз в началото на бременността много исках некст ту ми обаче в един момент се отказах и много се радвам за което. Детето се роди малко, но пък от както се е родил почти си е утроил теглото Sweat Smile На дължина също доста порасна. Кошарата ни е от икеа и много си я обичам. Решетките са с достатъчно голямо разстояние, че да си провирам ръката и да храня или да му подавам пръстче, да му галя главата. Гледала съм и в клипчета как може да се свали едната решетка, да се залепи за леглото и да стане като некст ту ми само че ние с ММ не сме се занимавали. За следващото дете може така да направим Smile Но пък ние имаме място до спалнята за кошара и затова направо това взехме.

# 346
А то с памперсите е малко руска рулетка, или както казва ММ, като храна за банкет - докато не остане, значи няма да стигне😆 от единичките накрая ми останаха към 100бр. Сега като гледам и от 2ките към 150 ще останат. И то спестената цена се нивелира😆 в момента сме точно на средата между 2ки и 3ки, едните са ни вече леко тесни, другите още големи. Чудех се да ги оставя за второто, живот и здраве, но искат грижливо съхранение на сухо и проветриво място, та май ще ги дадем на приятели, които станаха родители месец след нас.
Още съм в процес на чудене за следващия стол след коша на сайбекса. Но ако не е Сирона, язък за базата..🤔

# 347
Момичета, я разкажете за тортиколис и упражненията, че ме вкарахте в размисъл 🤗
Нашата е 56 см 6,900 беше на прегледа.

Сз просто намерих упражнения в интернет за тортиколис, слагам го да спи на различна страна всяка вечер, заставам повече от непредпочитаната страна, за да се върти и да ме гледа и играчки слагам. Утре сме на остеопат ( при Тино), имам съмнение и за повишен мускулен тонус, понеже си стиска палците още от утробата до ден днешен. Пооправи се пак малко с масажи де и като му давам да стиска нещо, но пак го прави

# 348
Упражненията в интернет са донякъде ок, но е важно на живо.
Понеже съм посетила много включително и Тино, бих казала, че много зависи от нуждата на бебето. Тино работи много деликатно и ако тортиколиса е силно изявен, по-скоро бих дала насока за друг физиотерапевт, но той ще покаже също полезни упражнения.

# 349
Момичета, какво ще правим с косопада, че е направо луда работа 😅🙈 толкова обилен сякаш не съм имала, а доооста пъти съм преборвала упорит косопад. Знам че е нормално и не се панирам, но навсякъде косми, бебка ги лапа и колкото и да чистя, няма изчистване🥹

# 350
При мен все още не се е проявил чак толкова като че ли. Или може би защото основно ходя вързана и не забелязвам много да пада. Но пък на Мати много му капе косата. На матрачето на кошарката виждам, че има страшно много бебешки косъмчета, които са минали през чаршафа.. Много странно ми се видя. Вие забелязали ли сте нещо такова? Интересното е, че на чаршафа никога не забелязвам да има, а на матрачето са доста и са се загнездили там, много трудно падат.

# 351
Тъкмо с ni.tray си говорим за косопада. Ами аз си ползвам витамини, серуми, маски си правя. Позасили се, но е нормално, все пак докато съм била бременна дали и пет косъма падаха, трябва да опадат тия задържани косми.
Ако получа оредяване вече ще му мисля по-задълбочено.
Споко и аз колкото и да чистя на няколко пъти откривам по някой косъм в акото🤣 нонстоп ги обирам по леглото, по нея, с вързана коса стоя и пак падат и ги намира.
Нейната коса леко оредява отзад на главичката, но ище си има.
Нормално е по принцип при повечето бебенца опада косата и после израства.

# 352
Докато кърмя съм предпазлива с витамините, само за бременни и кърмачки пия, но те са доста умерени от към биотин, аминокиселини и други вещества конкретно против косопад. Повечето ми серуми имат кофеин та и с тях внимавам. Ще ми се да пусна едни контролни изследвания да видя за конкретни дефицити, но не ми се влиза в лаборатория в тия вируси. Та ще се чака. Интересно мамите, на които не им е първо раждане да кажат за колко време отминава?😬🩷

# 353
  • Бургас
А аз този път си презастраховах.Ходих на терапия при фризьорката ми още миналия месец.Тогава си взех и витамини за коса, кожа и нокти.Отделно започнах и маски и ампули за косопад и като че ли не е толкова страшно както беше първия път.Сега пада си хич да не е но и не е така страшно.Плюс че и сезонът е такъв пада повече коса. Предишния път за 2-3 месеца отшумя но и тогава доста се депресирах, че пада много и пак към 4 месец започнах да пия и да се мажа усърдно.Аз си пуснах изследвания миналата седмица за да видя какво е положението главно с хемоглобина тъй като съм с таласемия.
Моят син се роди с доста коса и виждам паднали косъмчета по матрачето му предимно от тила пък от пред е с едни дълги косми.Много е смешен с прическа тип отзад косо отпред модерно но няма да го подстригвам за сега.

# 354
Саня, каква терапия ти прави и какви витамини си взе?🤗
Аз съм много доволна от козметиката на Simply Zen (преди да родя де, сега да видим ще има ли ефект) и ми донесоха Пантовигар от Германия, но него не бих го пила докато кърмя..

# 355
И моята пада от месец някъде, на тънки кичури... Беше ужасно гъста, не можех да я разплета докато бях бременна и малко след това.
И сега като я връзвам и се усеща толкова уредяла, чак ми се наложи да сменя ластичната с по-стегната.
Имам страшно дълга коса и мисля след някой друг месец да в намаля доста, цял живот си ходя вързана така или иначе.
🍀
И аз мисля..само ако започна да имам плешиви участъци, тогава ще предприема нещо ама засега..нека си пада, разресва се по-лесно така и се заплита по-малко.

Като цяло съм наблегнала повече на следенето на килограмите и мажа стриите с разни мазила, че още се свиват при мен.

# 356
Стрии нямам, бяха излезнали някакви като преходни. Първия месец при умора, престой повече права, ходене ми излизаха по цялото дупе като мрежа розови 🥲 направо бях в депресия като ги видях. Че аз толкова мазане, корема е без нито една, но пък малко кожа има отпусната. Личи си само като се наведа напред, но ще се стегне предполагам, не е нещо фрапиращо.

# 357
Стрии слава на Бога нямам, макар че почти не се мажех с нищо през цялата бременност (сигурно общо 10 пъти да съм се намазала) нито към края, нито след това. Беше ме хванал някакъв свещен мързел 😅😆 на фона на това че преди да забременея на всеки душ скраб със сол, лосиони, масажи. А сега пък съвсем нямам време. И на кантара не съм се качвала, а преди да забременея бях редовно. Казват, че съм отслабнала доста, но не бързам и ям всичко да има за бебка адекватни нутриенти.

# 358
Упражненията в интернет са донякъде ок, но е важно на живо.
Понеже съм посетила много включително и Тино, бих казала, че много зависи от нуждата на бебето. Тино работи много деликатно и ако тортиколиса е силно изявен, по-скоро бих дала насока за друг физиотерапевт, но той ще покаже също полезни упражнения.

При нас се оказа просто съвсем леко скъсяване на мускулчето, показа ни 3 вида упражнения, които да правим всеки ден по 3 пъти.
Иначе съм съгласна с теб, Бояна! Не бива да се неглижира при доказан проблем, след врмее вероятно би имало отражение и в стойка и т.н

Относно косопада, при мен е доста изявен, ко пък бременността 1 косъм не ми падна и съответно го очаквах, взела съм си серума на Деркос, но не мисля, че ще я спася с каквото и да е.
Искам и аз много да си пусна едни изследвания, но ми е невъзможно на този етап или поне сутрин и на гладно ми е невъзможно, направо ще припадна, ако не ям. 52 кг съм (качих 6 по врмее на бременността и ги свалих в болницата) и с кърменето често ми се вие свят и нямам особен апетит след раждането.
При вас, които кърмите, вие ли ви се свят понякога и как се чувствате като цяло?

Последна редакция: вт, 02 дек 2025, 15:10 от FBID10213355054383755

# 359
И при мен започна лек косопад от 2-3 седмици. Не е нещо фрапантно, забелязвам разлика най-вече след като съм си мила косата - тогава най-много оставя почетната като се реша. През останалото време ходя вързана и не ми прави впечатление. На Габчето също и поокапва косата на места и сега е много смешна - отзад на тила в почти плешива, а отгоре стърчи един перчем Grinning
За килограмите - имам още 2-3 да сваля докато си върна теглото от преди бременността. За съжаление ежедневието ми е доста натоварено и често се случва да ям на крак и на бързо. Така понякога прекалявам и със сладкото, но гледам да компенсирам и вечер да ям най-късно в 18-18:30 и то нещо по-леко. Успявам да смъквам по малко, макар и бавно. Поставила съм си за цел до нова година на стигна определено тегло и съм я изпълнила (имам едни 600-700 гр дето са ми плаващо, но като цяло не са чак толкова определящи).
Докато кърмя и аз усещам, че имам нужда от една идея повече въглехидрати иначе има случаи в които ми се замайва главата.
Някой ходил ли е на лазерни процедури за белега от секциото? Предишните белези не ме дразнеха, бяха супер тънки. Този път обаче се е наложило да ми сложат хемостатични конци, а не козметичен такъв, и сега освен самия разрез имам белези и от самите конци. Само аз си го виждам, но в комбинация с леко висналия корем ме дразни и ми се иска да направя нещо по въпроса. Ако може някой да сподели опит и цени за Пловдив ще съм благодарна.

Общи условия

Активация на акаунт