Майки на бебчета родени през август 2025 ТЕМА 3

• 11 122
  • 551
  •   3
Отговори
# 540
И аз много се вълнувам за захранването. Обратно на вас аз нямам търпение да заменя някое хранене. Не за друго, а така понякога ще имам възможност да се отделя от нея за повече от 2 часа без да се притеснявам, че ще остане гладна. Покрай другите деца редовно имам разни ангажименти като родителски срещи, детски рожденни дни. Имам замразена кърма, но не е свикнала да яде шише и в редките случаи когато се е налагало някой да я храни е било малко трудно.
Утре трябва да сложим последните ваксини. Дано не ни върнат заради скорошното боледуване. Ще видим и колко е качила, че такива бузи е отпрала. Като се усмихне очичките и едвам се виждат Joy

# 541
Да бъда честна и аз нямам търпение да започна захранване и заменя ядене. Трудно ми е с това кърмене..
Мисля да започна на 5 м и 3 седмици.
Вчера навърши 5 м , качила е 500 гр и 2 см и общо е 6 кг и 64 см

# 542
  • Бургас
Аз също нямам търпение да започна захранването.Чувствам се виновна, че мога да кърмя но принципно нямам много желание определено не го усещам особено но се чувствам виновна да не го правя и заради първото си дете защото и него съм кърмила.
По-скоро ми е носталгично как минава времето и те си ръстът и развиват.Няма го вече спането върху мен примерно което си беше много мил момент за мен.Няма го вече онова малко човече имащо нужда от мен за всичко времето си минава и някакви дребни детайли избледняват добре, че има смартфони за да запомняме всеки мил момент и всеки етап от ежедневието им което за съжаление няма да се върне.
Аз скоро ще взема домашен заек ще го сготвя и след това го разпределям във форми за лед и така имам месо за захранване взех и някакви домашни сезонни зеленчуци от  баба (тиква,морков,картоф,лук) като ще действам седмица преди да навърши 6 но ще се вода по него.Аз ги редувам запичащ, разхлабващ и след като въведа 5-6 зеленчука ще вкарам и месо и ще смесвам.Нали на 6- месеца започват да имат нужда от повече желязо а аз имам и фамилна обремененост от към желязото за това бързам за месото.

# 543
Малее, домашен заек😀
Мислих си го, но ми е гадно.
Аз последните 2 години май проядох заек отново, защото преди това не ядях с години. Като бях студентка имах зайче. И нашите като готвеха ми беше гадно да ям😆 даже един ден се бяхме събрали родата и изкарах зайко да диша въздух и на слънчице, в клетката и питах нашите какво има за ядене и донесоха една тава със заек 😆 викам край😆
Най-вероятно то ще е от заготовките 🥹
Аз започнах захранване и утре вкарвам трети зеленчук - пащърнак. Засега добре ги хапва.
Първите бяха тиква и картоф, като първо тиква беше 4 дни, на петия вкарах картофа, но си правих една вечер пюренца и с различно съотношение тиква:картоф. Направила съм с пащърнак, моркови, няколко пакетчета ябълково пюре. Тези дни ще подхвана да правя с броколи, карфиол и пуешко.
Тъй като си минала вече през това, чудно ми е как се приготвят чушката, боба, лещата?
Имам уред Нувита 7в1 и е страхотен, но не знам мога ли просто да си ги сложа в уреда, нещо трябва ли да се прави по тях, заради люспите питам. Иначе уреда е на принципа готвене на пара и пасиране, аз си подготвям продуктите, обелени и нарязани и ги вкарвам в уреда и той се оправя.

# 544
Чушките съм ги белила след като се сварят и охладят. От варивата в домашни пюрета съм слагала грах и червена леща. Граха съм си играл да го беля зрънце по зрънце (голям тренинг за нервната система). Боб въведох когато започнах да им давам детска кухня (около 9 месец). Там го предлагат смлян, явно на чопър. Усещат се парченца и люспи, но до тогава вече децата можеха да дъвчат и не е било проблем.

# 545
Да, ако си ги печеш и ги даваш тогава да, с уреда ми е интересно дали трябва нещо да се бели.

# 546
Здравейте, момичета. И ние тези дни започваме захранването, като ще се водя по схемата на д-р Владимирова. Имам един вероятно глупав въпрос. След като вече е въведен един зеленчук, при въвеждането на нов отново ли се дава първо по 1-2 лъжички само от него и се дохранва с мляко или се придържам към по-голямото количество пюре,  което вече е започнало да яде детето?

# 547
Както предпочитате. В някои схеми се посочва към вече въведен зеленчук да се добавят 1-2 лъжички от новия. Други схема за захранване (даже, ако не се лъжа точно тази на д-р Владимирова) съветват първо да се предложат 1-2 лъжички от новия зеленчук в чиста форма и след това да се дохрани с вече въведените. Тук целта е да се опита новия вкус без никакви допълнителни добавки.

Днес бяхме на консултация и сложихме последните ваксини. Вече 6700 госпожицата, 58 см (за см ми се струва, че малко понякога не я изпъват хубаво, ама няма да се втелясвам). Попитах за ваксините за варицела, че нали от тази година влиза в задължителния имунизационен календар. Ако правилно съм разбрала децата родени след 06.25 също подлежат на задължителна ваксинация. Не съм на 100 % сигурна обаче дали разбрах правилно, че малката вече много ревеше. Някой интересувал ли се е?

# 548
  • Бургас
Да за родени след юни месец е задължителна вече тя е и във две дози ако не се лъжа.

# 549
И нашата педиатърка нищо не каза за нея? В кои месеци се слага?

# 550
В Англия също е задължителна вече и ще я сложат на 1 година!

# 551
Сега проверих, в два приема е - на 12-15 месеца и после на 4 години
Аз мисля на пролет да ваксинирам малкия (на 2 г и 3-4 месеца ще е). Миналата пролет двете по-големи деца изкараха варицела и много се надявах и той да се зарази, но май не успя. Докато те бяха болни той изкара някакви вируси с много висока температура, но обрив не се появи. Възможно е да я е изкарал, но с по-нестандартно протичане. Като тръгне на ясла (че сега ще почива докато се размине грипа) все по някое време ще се завърти пак варицелата, а не ми се иска да заразява малката.

Общи условия

Активация на акаунт