Да си купим ли къща на село?

• 1 679
  • 37
  •   1
Отговори
# 30
  • Варна
Съжалявам, но си правиш сметки, които не са напълно ясни. Какво като си едно дете? Гаранция за наследство никога няма. Също декларацията, че не искат да ви се бъркат, е далеч от ясна. Бъркането за теб е едно, за тях друго. Айде, няма да се разпростирам повече в разсъждения, но аз лично имам много опасения за този вариант. Все пак ти си познаваш родителите и вие си решавате.

# 31
Аз си ги познавам и затова знам, че няма да има проблеми. Нашият апартамент е нов и абсолютно всичко е направено по най-хубавия начин,  като всичко е напъшно ново вътре. Родителите ми го обожават.
Може ли #модератор да заключи темата, за да не се създават спорове.
Благодаря на всички коментирали!

# 32
Хмм заплита се ситуацията сякаш. Те живеят в момента на квартира и нямат собствено жилище, а вие имате, така ли? И плана е със събраните пари да купят второ жилище за вас, вместо първо за тях? Ако е така, твърде много ми се струва да очаквате това от тях, дори да са ви родители и да нямат против.

П.п. аз от първия пост не останах с впечатлението, че мечтаете за къща, а по-скоро че не искате съседи и искате детето да може да играе на двора. Ако това са основните мотиви, за мен не биха били достатъчни да си променя целия живот в такава посока.

# 33
  • Melmak
Ситуацията в началото беше представена по един начин, а се оказа друга.

# 34
Шом въпросът не е ИЛИ, а И, купете я, вижте как е, пък щом мястото е търсено винаги можете да я продадете. Аз лично не обичам къщи и всичките разправии покрай тях, но хората са различни и човек не знае докато не пробва. А може и да стане вила - лятото тук, зимата там, седмицата в града, уикенда на вилата...

Aха, грешка в подадената информация. Не било точно така, а някаква сложна роднинска сделка. В такъв случай трябва да сте 100% уверени, защото когато детето тръгне на училище може да не ви е толкова удобно на село. И тогава какво?

# 35
Бяхме пред подобна дилема, с тази разлика, че не ставаше въпрос за село и къщата трябваше да си я построим.
Ами избрахме апартамент в града, преценихме, че с нашия начин на живот ще е едно непрестанно пътуване, което решихме да си спестим. Отделно, къщата ще има нужда от много работа, при двама целодневно работещи и малко дете, уикендите щяха да са заети с къщата и нямаше да имаме свободно време.
Отделно, децата растат, ще искат да са с приятелчета,ще имат хоби/спорт евентуално, което означава, че ще му стана шофьор на това дете да пътуваме по няколко пъти до града. Голямо перо са и две коли за поддръжка, гориво и тн. В града можем и без коли, но от село до града по няколко пъти на ден с автобус не си го представям.
Ходим по селата на близки приятели, ами нищо общо с тишина и селска идилия-шум,неуредено,всеки си прави каквото иска, когато иска без да се съобразява, щото нали е в къща и ако ти се падне една ромска фамилия, циганията и музиката са денонощни.
Млади хора сте, можете да опитате, но и след като си губите имота в града, аз лично не бих поела риска.

# 36
  • София
Аз си мисля, че след като се обсъжда такъв вариант, родите или са твърдо за, или те самите са го предложили... Не че някой им дърпа парите изпод килимчето... Но за живеене заедно в апартамента, като цяло съм твърдо против.
По-точно ако на вас ви затрябва жилище в града или не ви хареса да живеете нон стоп на къщата трябва да сте готови или да си плащате наем или да си продадете къщата/изтеглите заем и да си купите второ.

# 37
Може ли модератор да заключи темата, за да не се създават спорове.
Благодаря на всички коментирали!
Заключвам.

Общи условия

Активация на акаунт