🧿ЧААТАЙ УЛУСОЙ🧿"EŞREF RÜYA"/"UYKUCU"-"СЪНЛИВЕЦ"🧿Проекти, партньори и приятели🧿Тема-35

• 5 820
  • 237
  •   3
Отговори
# 30
Ами то в тази връзка имаше от всичко. Неговите родители първо я харесваха, после не я харесваха. Нейните родители никого не харесваха. Само онзи смотания луд. В нейното семейство май само лелята не я е била. Майка му ѝ удари шамар. Той ѝ удари шамар. Тя беше сгодена за друг и го прие доброволно. Той уж я отвлече. Той докато много я обичаше и страдаше по нея спа с друго и уж щеше да има дете от нея, но Ферия не го разбираше. Изобщо докато бяха женени само на пук ѝ правеше. И я ревнуваше от всеки. Накрая много страда като докато е сгоден за друга, капитанът я пита ще се ужени ли за него. По-токсична връзка май не е имал в друг сериал. Може тази в Гаддар с Айдън да се брои като доста токсична.

Според мен успехът на ОС е бил, защото голяма част от турските момичета са се виждали на нейно място. От бедно семейство, но обичана от богат красив мъж. Чаатай си е бил чаровно момче и е разбираемо да са го харесвали и бабите даже. Те за внучката, ни за себе си.

Има ги двете крайности. В Medcezir момичетата се обличат доста разголено и се държат много свободно. Родителите им нямат проблем да са в смесени компании момчета и момичета, да се прибират късно, да ходят по заведения. В ОС това беше привилегия само на богатите. В Кюбра дори сестрата, която се дрогираше не се обличаше разголено. В Шивачът Есвет вече омъжена и богата се обличаше доста предизвикателно. Фирузе беше облечена винаги скромно, но тя представляваше бедната прослойка.

Аз виждам нещата така. В ОС искат да покажат как двата свята на богатите и бедни уж са много различни, но когато се преплетат реално се вижда, че голяма разлика няма.

Всъщност Емир никога не е показвал неприязан към бедните и Ферия малко незаслужено го упрекваше, но истината е, че той нямаше да прояви голям интерес ако знаеше произхода ѝ.

# 31
bof4eto,  „Seni seviyorum“ (Обичам те) е признание за чиста, почтена, „правилна“ любов. В патриархалния код тя предполага и брак.
„Seni istiyorum“ (Искам те),много често звучи като „искам да спя с теб“. За зрител от по-консервативен произход това се възприема като грубо, дори унизително.
Затова, когато мъж в сериал каже на девойка „Искам те“, драмата идва от там, че семейна чест, девическата чистота и бъдещето и  се поставят под въпрос.
За нас е малко като театър- думите имат много по-голяма тежест, отколкото биха имали в реалния живот. Но за някои не е така. Wink
А тя се обижда, защото в нейния свят „искам те“ = „ти не ме уважаваш, ти не мислиш за брак, ти ме виждаш само като тяло“.
После се предлага сама, за да покаже-  „Добре, щом така ме виждаш, ето ти това, но заедно с разрушението, което ще последва.“
Това е емоционален саботаж и на нея, и на него.

Демет с фотосесия

Промотират новата Нисан.

# 32
Гери Докато бяха женени и живееха заедно не и правеше напук.Той и го каза много ясно " Ще получиш точно това,което искаш" - и и го даде!,Когато я взе от общежитието и я затвори в апартамента. Тя искаше да приключат и да играят игра за пред хората и той и даде точно това,а тя понеже не и вървеше подир з@дника да и се обеснява ,започна да чупи стойки и да прави фасони.Той и каза всичко в прав текст и спази думите си.
Когато си много наранен единствената ти цел е този който те е наранил да страда също толкова много ,колкото и ти.Да - отмъщение е,не е правилно,но е човешко,а това беше начина - с другите жени.Емир прави грешки в гнева си,а всеки негов гняв е вследствие на глупост и тъпотия от страна на Ферия.

Конската муха - както съм кръстила Левент ,дори и тя му каза ,че и вреди ,той обаче започва с високопарните глупости и чак срещу тях се нанесе.Емир знае ,че Левент е влюбев в нея,нанесе се точно отсреща,вижда ,че той се възползв максимално от всичко,което може да го приближи към Ферия-е как да не ревнуваш ?

Емир би бил 100% прав да не и обърне внимание ,заради произхода и  и то не заради това,че нямат пари ,а заради закостенелите и разбирания.Всъщност тук клласовите различия са представени,като богати и бедни,но не е така.Възпитанието,ценностите,затвореното съзнание,закостенялото мислене,разбиране - това е класовото различие,не парите.Погледни и Мехмет - Той играе жертва от първия до последният епизод - краде,бие,възползва се - и всичко това го прави от позицията на жертвата,че има право да открадне колата и да я удари,защото онзи им,а той няма / логиката кърти/ ,не той е виновен,а онзи чията кола е открадната и блъсната.

Нези Сега разбрах,Благодаря ти.Демет пуска обявление за новата си песен-така че вероятно ще я гледаме ,като сингъл на Демет ,а не на Нисан.

# 33
Нези, това както си го написала обяснява всичко. Аз щото явно за моята чест не мисля така и затова няма да се обидя толкова Smile
В такъв случай го добавям към особеностите на турския народ заедно с хващането на ръката и помирисването на косата, пиенето на кафе и чай по всяко време на денонощието и фанатичната любов към Ататюрк.
В това няма нищо лошо. За нас просто е малко странно. Аз ако съм честна не се държа за ръка с друг освен с моя мъж. Обаче чай и кафе след 4 не пия, даже след 2. Ако някой почне да ми мирише косата малко ще се притесня да не е някакъв фетиш. А портрет на някой национален гирой във всеки кабинет у нас ще се гледа като нещо отдавна отминало като традиция.
По същия начин обаче и ние сме странни на други народи. Предлагали сме таратор на испанци. Бяха отвратени. За шкембе чорбата на много места биха ни погледнали изумено. Обичаите по сватбите биха им били чужди на чужденците. Порових се в интернет малко, за да намеря някакви наши странности пред чужденците, но ми се струва, че много от тях сче ги взаимствали точно от турците.

# 34
bof4eto, съгласна съм с теб.
Емир реагира не като спокоен и зрял човек, а като наранен мъж, който търси отмъщение. И точно затова е толкова убедителен като персонаж,защото греши, но е искрен в грешките си.(и при Ешреф е така)
Докато Ферия е непостоянна, чупи стойки, вместо да говори ясно.
Постоянно го дърпа към себе си и после го отблъсква.
Води се от емоции, не от разум.
Това я прави трагична, но и дразнеща героиня и зрителят трудно може да и симпатизира, защото често сама руши отношенията си.
Левент- конската муха! Страхотно сравнение!
Левент е типичният „алтернативен кандидат“ в турски сериали- културен, умен, добър слушател.
Но реално е досаден, защото се възползва от всеки пропуск във връзката на Ферия и Емир, за да се промъкне още повече.
Емир го усеща и логично ревнува, не толкова заради действията му, а заради постоянното му присъствие, като сянка.
Мехмет пък е въплъщение на манталитета на оправданията, винаги някой друг е виновен.
Краде, но е „жертва“.Бие, но пак е „жертва“.
Възползва се от чуждото, защото „му се полага“.
Явно имат и  такава част от обществото, която живее с чувство за вечно онеправданост, вместо да поеме отговорност и той е техен представител.
Моето усещане е, че сценаристите умишлено са направили Ферия такава- крайна и често нелогична, за да може Емир да изпъкне като по-цялостен и интересен герой със слабости, но и със сила. Той греши, но греши някак по човешки. И като прибавим красотата, става предпочитания герой.
Гери, прочетох те и се допълвам- точно така е. Неща, които на нас ни изглеждат странни , за тях са важни и това ги определя. Защото не всички са еднакви. Турция си е страна на контрасти от където и да го погледнеш.

# 35
Гери Посмях се за "Честта" ,да ти кажа ,че никога не съм връзвала думата чест в подобно отношение.По-скоро ,като стойност,отколкото свързано с това дали ще си легна с някой,с който съм от цяла година JoyJoyJoy да де,в това отношение Корай обаче ми направи лошо впечатление,знае от какво семейство произхожда,но се възползва от пияна девойка.Това навсякъде според мен е неправилно.

Нези 100% съм съгласна с теб.

# 36
Точно както казахте по-рано - истинската разлика между героите не е богатство/бедност, а ценности и манталитет.
Корай показва, че дори по-цивилизованите и „добри“ герои могат да се държат токсично.
Това допълнително подсилва усещането, че светът на сериала е пропит от двоен морал-  едно се говори, друго се прави.
Ако подобно нещо беше направено от „лош“ герой,сигурно всички щяха да го заклеймят. Но тъй като Корай е „добрият приятел“, сериалът замазва вината му...Rolling Eyes
И пак момичето е глупачката, която се натрапва там, където не е желана.
А какво ще кажете за Ханде като персонаж? На мин ми е  много интересна, защото е едновременно отрицателна и най-често единствената, която казва истината в очите.

# 37
Нези Образът на Ханде е провиленеен.Тя истински обича Емир - и независимо какви са отношенията им ,в нейната глава е "Искам Емир да е щастлив " - което говори за истинската и любов към него.В началото враг на Ферия,впоследствие нейна приятелка.Всяко едно нейно действие е в посока -Емир да е щастлив,през интриги,капани или открита конфронтация- Ханде ми е най-истинският герой в целият сериал. Това ,което каза Явуз в "Пътят на Емир" за Ханде е ,че тя е впечатляваща жена и откровено опасна.Харесвам я,но е от тези ,с които винаги трябва да си нащрек.

Допълвам се - Както когато искаше да накара Ферия да се върне при Емир и настрои всички момичета в общежитието срещу нея.Коварна,хитра,нетрадиционна.

# 38
Да, и още нещо- макар и често неприятна, Ханде е много по-честна и директна, отколкото Ферия, която често се крие зад мълчание и драматични стойки.
Зад маската на арогантна богата наследница има много самота. Тя няма истински приятели.
Има доста комплекси, дълбоко вътре знае, че Емир не я обича и това я унищожава.
Изпитва постоянна нужда от признание- тя търси не просто любов, а потвърждение на собствената си стойност.
Това обяснява защо често реагира с нападателност и интриги, просто това е нейният щит.
Корай е единственият, който вижда и човешката страна на Ханде...
Може да се каже даже, че Ханде е по-интересен персонаж от Ферия, защото е по-честна, многопластова и уязвима. Тя прави грешки, но поне не се крие зад маскировка.

# 39
Оооо да,Ферия е изключително повърхностна и плитка,много лесно е да я разбереш,още по-лесно е да я манипулираш.Предвидима.Ханде е обратното - ако Емир не я възприемаше като сестра - Ханде е най-подходящият избор за него.Ханде ми напомня на Чийдем в това,че ако бяха обичани от мъжа,който те обичат щяха да са напълно различни жени.

# 40
Аз съм на малко по-различно мнение за ОС.
Ферия не е била дразнещ персонаж за много девойки. Те са си представяли, че това им се случва на тях. Как успяват да излязат от своето консервативно семейство и да намерят свобода, да се спасят от бедността и да заживеят луксозен живот. Това е като приказка. Принца се влюбва в красивото бедно момиче и заживяват щастливо.
Е, тук не живееха много щастливо.
Без да задължавам никого с мнението си, за мен именно турски сериали с токсични връзки, с насилие имат успех. То ако всичко е цветя и рози няма да има какво да се разказва по два часа всяка седмица в продължение на месеци. Някой трябва да страда, да има тайни и задължително интриги.

Кто казах, ме прави на пук имах предвид извън този период точно. Когато разбра, че ще става баща не и вдигаше телефона, чак я гонеше да си ходи при техните в мазето. Когато изгуби всичките си пари отново Не ѝ каза и не се държеше като съпруг. В един брак предполагаемо дете и финансови проблеми не трябва да съществуват като тайни. Когато отново се заобичаха, първата му работа веднага след като я целуна беше да рискува отново живота си за бившата си приятелка. Тя му казва не го прави, той не ще го правя.
Така написано някой може да си помисли, че оплювам действията на един или друг. Всъщност съвършени хора няма. Мога да разбера и двамата защо така са се случили при тях нещата.
Той никога не е живял в нормално любящо семейство. предаден е от най-близките си хора. Но всъщост е добро момче. Тя е израстнала в свят, в който мъжете се държат като брат ѝ и баща ѝ. Щях да кажа първо удрят, а носле питат, но те всъщност удрят без да питат. В нейния свят тя няма право на глас. Обаче тя има по-прогресивни възгледи за живота от тях. И да, класата няма толкова общо или поне не социалният им статус.
Ако искате вярвайте, но и в България има места, в които момичетата се женят честни и ако бащата не каже да, това не става. И не е задължителнто това да са бедни прослойки на обществото. А да не говорим, че дори в най-близкото си обкръжение имам хора, които са доста консервативни в разбиранията си. Приемам ги с тези им особености и докато не вредят на някого не взимам отношение. Наша роднина не ни каза, че са оженили внучката от срам, че булката била бременна. Свекърва ми смята, че децата от разведени семейства са повредени и добре, че аз си имам двама женени родители, че сигурно, отдавна нямаше да сме заедно с моя мъж. Само да добавя, това не са бедни семейства.

Виждам, че сте писали за Ханде. Ханде е най-токсична от всички. Тя е родена принцеса. Нищо не ѝ се отказва. Единственото, което няма е Емир. Много добре знаеше за чувствата на Корай. Поиска го, когато го загуби. Промени се, когато изпита истинка болка, но преди това не се интересуваше от чувствата на Корай. Не е ясно ако имаше Емир дали няма да загуби бързо интерес.

Редактирам се. Бях написала България с малка буква. Извинявам се, но така е като разчитам на аутокорект, а нямам.

Последна редакция: чт, 11 сеп 2025, 18:07 от gerryto_2

# 41
Гери Напълно нормално е да имаме различни мнения и виждания.Различни хора сме.Всяко споделено мнение според мен е ценно без значение дали сме на едно мнение или на противоположни.Точно защото сме различни - общата картина на сериалите,които обсъждаме е много по-богата и истинска,защото всеки споделя ,това което е видял.За мен е истинско удоволствие да ви чета и да съм в тази тема,без значение дали съм съгласна или не с изразеното мнение Heart

# 42
Гери, и това го има- за много зрителки Емир(Чаатай)е мечтаният мъж и именно любовта му към Ферия прави връзката им красива в техните очи.
Някои момичета виждат себе си във Ферия.
Несигурни са, чувстват се по-малко от другите, мечтаят някой красив принц да ги види и да ги обикне въпреки всичко.
Затова историята на Ферия се преживява като „ако тя може да бъде обичана така, значи и аз мога.“
Да не забравяме, че в турските сериали любовта се преживява като болка, борба и жертва.
Колкото повече героите страдат, толкова по-дълбоки изглеждат чувствата им.
За много момичета тази болка е доказателство за истинска любов. (щом страдаш толкова, значи е истинско).
И в този смисъл искам да похваля Хазал Кая за добре изиграната роля! Щом е успяла да предизвика толкова силни реакции и емоции.
А и нали тя е научила Чачо да се целува. Wink
Цитат
За мен е истинско удоволствие да ви чета и да съм в тази тема,без значение дали съм съгласна или не с изразеното мнение
bof4eto, на 100% съм съгласна! Истинско удоволствие е! Hug

И нещо от официалната страница на Eşref Rüya

Екип разтърсен в отсъствието на Ешреф. Новият сезон на "Еsrеf Rüya" започва в сряда, 17 септември по Канал D.

# 43
Научила го ама със затворена уста Stuck Out Tongue Closed Eyes Това в кръга на шегата разбира се. Тя е била неговия координатор по интимност по време на снимки. Но то е и разбираемо. Не всичко, което правим в живота изглежда добре на камера. Аз така и не знам как да застана, че краката ми да са 2 метре при моите 1.69.

Щом хората на Ешреф не знаят къде е, значи той не е отишъл при тях. Странно

# 44
Странно - очаквах те да са първи,заедно с Ърмак.Възможно ли е толкова тайно да е излязъл ? Имайки предвид какъв кордон имаше около него при излизането му,не ми изглежда ,като много скрито,но единственото което ми хрумва е да не знаят.

Гери
Скрит текст:
Аз съм също толкова висока,бедър 2 метра няма как да докараш освен ако не се качиш на нещо такова и не пуснеш една дълга пола отгоре Joy

Общи условия

Активация на акаунт