🧿ЧААТАЙ УЛУСОЙ🧿"EŞREF RÜYA"/"UYKUCU"-"СЪНЛИВЕЦ"🧿Проекти, партньори и приятели🧿Тема-35

• 6 079
  • 246
  •   2
Отговори
# 45
Ох, ОС! До някъде ви изчетох,  после ще се върна да ви до изчета.
Аз съм на различно мнение за Ферия и Емир.
От части съм съгласна с Нези, но само на определени моменти.
За мен сериялът е много по-учителен!(Ако намеря време ще се впусна в подробности) Не, че оправдавам " бедното", нито "богатото" семейство, никой не избира семейството си, още повече родителите си, важното е, че те доказаха, че с пари любов не се купува и за Любовта граници няма!
Мразя темата богати-бедни!
В сериалът изцяло се акцентира в/у това.
Всички богати са били и бедни и ако всички са богати няма да има бедни.
Ох, спирам.

# 46
  • AMS
Привет и благодаря за новата тема!!!
Благодаря и за всичко ново и старо, което коментирате!!!
Накарахте ме да си спомня Нарекох те Фериха.
Тогава нямах представа за Чаатай. Гледах Хазал Кая.
И акцентът, както и заглавието е именно нейната героиня и майка ѝ.
Нарекох те Фериха /радост, веселие, щастие, свежа, спокойна, .../
за да може животът ти да не бъде като моя.
Всеки епизод накрая ме разплакваше с тази музика.
Сякаш сърцето ми ...
Да, харесах Чаaтай, но много повече в Пътят на Емир.
Забравила съм доста подробности, но ми е останало чувството за недовършеност.
Имаше и някаква повърхностност. Така се пишеше и в темите тогава.
Не можех да прочета нещо смислено по съдържанието. 
В същото време на излъчването на Нарекох те Фериха на Medyapım,
се излъчваше и Каква е вината на Фармагюл на Ay Yapım,
където се третираше тази тема с насилието над жените и момчетата.
По-опитният продуцент AY успя да устои на натискът на властта
и изведоха темата докрай, докато МY сдъвкаха нещата,
и приключиха принудително и майката и героинята Фериха.
Рейтингът се срина, изгуби се първоначалната идея.
И въпреки всичко Нарекох те Фериха получи златна пеперуда за музиката на  Nail Yurtsever,
и Чаатай за най-добър актьор „Наградата за култура и изкуство „Кемал Сунал“.
И тук имаше сцена на люлките.

Най-хубавото беше, че Хазал и Чаатай си останаха добри колеги и приятели.

# 47
Ели, когато имаш време да споделиш, с интерес ще прочета твоята гледна точка.
Цитат
Мразя темата богати-бедни!
В сериалът изцяло се акцентира в/у това.
Но ние изразихме мнение,че
Цитат
истинската разлика между героите не е богатство/бедност, а ценности и манталитет.
Diva, доколкото знам Вахиде Перчин (майката на Ферия)по това време се бори с рака и затова е занулена.
Иначе моето мнение за майката на Ферия е, че Зехра иска за дъщеря си това, което самата тя не е могла да има -образование, любов, по-добър живот.
Но заедно с тази подкрепа, тя често налага и неосъзнат натиск, сякаш и казва, че тя  няма право да се провали, защото всичко, което е жертвата е за нея и брат и.
Това е тежка емоционална тежест за едно момиче като Ферия, което и без това е объркано между два свята.
Иначе Чаатай там още не може да се нарече актьор,  но пък мен ме впечатли това, че е толкова естествен и непринуден, без да има никакъв опит. И въпреки че, се вижда леката му неловкост, тя съвпада чудесно с образа на Емир - млад, инатлив, но същевременно уязвим.
Чаатай тогава е буквално ново лице, но има
изключителна харизма,силна екранна визия,
и поглед, който работи повече от думите, които дори в началото не изрича сам.
(мен буквално ме прикова) Признавам си,че с други актьори, не бих дала шанс на този сериал.
И най-хубавото е, че Емир като герой не изисква свръхсложна актьорска техника в началото. Той си е просто момчето, което има всичко, но се влюбва за първи път истински. Нещо, което е напълно естествено за неговата възраст.
Да не пренебрегваме и химията между Чаатай и Хазал!
Виж в "Пътят на Емир " вече прозира актьорския му талант.

Последна редакция: чт, 11 сеп 2025, 22:08 от NeZ_9

# 48
Благодаря, Дива, че сподели!  Беше много приятно да те прочета.
И аз не съм го гледала заради Чаатай. Отне ми половин година, за да го открия след финала на ОС. А Пътят на Емир не знам дали са го давали по българска телевизия. И за мен той остави спомен за нещо недовършено. Сякаш точно стана интересно и го спират. Но от него си спомням онзи лошия мафиот. Много ме дразнеше. Както сега ме дразни Кадир. Явно добре си вършат работата и двамата.

Някой спомня ли си дали разкриха кой помагаше на Емир в пътя, за да съсипе мафиота?

# 49
Не, Гери, аз поне не си спомням да е станало ясно. И честно казано, съжалявам, че го спраха така изведнъж.
Според мен си имаше потенциал.

# 50
Гери Пътят на Емир го гледах наскоро и го помня отлично.Не се разбра кой му помага и кой му даваше информация къде ще е девойката и дали някой го следи.Продължението изобщо нямаше финал,свърши в нищото.Явно слаб рейтинг и са го спрели,макар ,че можеше нещо да скалъпят за да не го оставят напълно недовършен.Давали са го по БГ телевизия,защото е с български дублаж.
Емир отиде да говори с Явуз - но не разбрахме какво стана.
Гюнеш си купи тест за бременност - но не се разбра бременна ли е или не.
Това са основните линии,които можеха да завършат набързо по един или друг начин,но не го направиха.На мен Емир в "Пътят на Емир" определено ми хареса.

Бих казала,че изгледох ОС заради Чаатай,аз още отначало не можах да ги възприема с Хазал ,като двойка.Той висок-тя тапа. При сцената с целувката пред университета се беше така силно привел за да я целуне,че беше дори комично.Докато носеше токчета и платформи се ядваше,ама нали след като се разкриха лъжите и спря да се конти и да носи високи обувки и там вече разликата във височината беше фрапираща.Съгласна съм с Нези - определено сериала имаше потенциал,макар че четох интервю на Чаатай ,в което описва голямото си разочарование от този сериал и ,че заради него той и някои от колегите му са посегнали към дрогата.

# 51
В "Пътят на Емир" някой му помагаше на Емир с информация, така и не стана ясно.
Тъкмо беше набрал скорост Чаатай там и Ханде ми хареса.
В първият сезон на ОС изобщо не ми хареса нейния образ. Когато направи така, че на Ферия да и дадат хапче-наркотик, надмина всякакви граници лиготията и. Да, красива е Ханде, но "не зряла", после се оправи образа й. Прави сте! Ханде казваше истината. За съжаление, истината винаги боли!
Най- много ми хареса разговора между двете с Ферия в хотела пред басейна и двете вече имаха опит и се бяха сблъскали с реалността от живота.
Както казва Ферия:"Само красота не е достатъчна..."
Незнам дали е ставало на въпрос, но ще го изкоментирам , сцената когато Ферия се появява с Левент на годежа На Емир и русото момиче (ей изкочи ми от главата името и), реакцията на Чаатай е била на такова ниво, имам впредвид актьорската му игра, че дори опитен актьор нямало да може да я изиграе тая сцена толкова добре и то така естествено да изглежда. Имаше много коментари точно за тази сцена. Впечетлени били много сценаристи, продуценти и т.н
Да заключа, имам чувството, че Чаатай играе себе си.
Скрит текст:
Нези, наистина не обичам да се третират хората на бедни и богати,  Да има класови разграничения.  А, всъщност винаги ги е имало. "Беден"и "богат" два термина които грешно се тълкуват от хората. Какво значи да си богат? В ежедневието под "богат" се разбира човек с пари, с много пари, материални неща, с притежания... Аз го наричам "Времено явление ".
Човек който има много за мен не е богат. Богат е този който не иска повече.
Богатият човек е човек с енергия. Добрият човек е богат , човек който дава, а не взема, дава и не чака в замяна.
Богатият човек е успелият, талантливият, контактният човек, човек с харизма.
Богатият човек се откроява с осанката си! Усмихнатият човек е богат. Богатият човек умее да се забавлява и най-вече умее да обича истински.
Богатият човек има душа, истинското богатство е богатството на душата, това което си е твое и е неизчерпаемо. Да, парите са важи, не оспорван  факт, но какво са всъщност те, ако си болен...тъжен. Парите, не могат да ти се усмихнат, да те направят щастлив.
Да излъчваш светлина, това е да си богат и да правиш любимите ти хора щастливи.
Начинът по който си се справил с ценностите си в живота са тези които те карат да блестиш като богат.
Незнам какво е да си беден, наистина. Винаги съм благодарна на това което имам. Благодаря на Господ и на родителите ми(макар и да не са сред живите), че незнам какво е да "нямам"!
Извинете ме за дългия пост и за грешките, които сигурно са в изобилие. Направо съм за😬

Последна редакция: пт, 12 сеп 2025, 01:14 от eliet

# 52
Ели

Да,наистина много добре изигра сцената,имаше момент на подхлъзване,на падане на маската от лицето му и това беше,когато Санем се опита да удари шамар на Ферия,тогава първата му инстиктивна реакция беше да тръгне да я защити,той тръгна,но Ферия и хвана ръката и той се върна назад.Реално обаче те се сгодиха само заради Явуз,за да остави Едже на мира,не заради нещо друго и тя го знаеше-да,бяха гаджета,но нито преди,нито тогава Емир не я е обичал,а и когато се похвали пред Ферия,че е разигравала Явуз ,за да може да събуди закрилника и спасителя в Емир и Явуз я чу съвсем си показа картите.Тя просто се върна за да си върне Емир.Тук както винаги Ферия и го поднесе на златен поднос,пак прибързани заключения,пак липса на разговор и пак тъпотии от нейна страна.Както казах - Най-хубавото което можеше да се случи на Емир е че убиха Ферия.

И според мен в началните му роли,преди сериозните уроци по актьорско майсторство виждаме Чаатай.Разбира се Чаатай като младеж.Всички знаем,че минем ли 30 изведнъж нещо ни кликва в главата и нещата много генерално се променят.Поне при мен беше така.А при доста около мен,сякаш беше преломен омент и приоритетите се преподреждат.

Скрит текст:
Има 2 вида стойност .Първата - себестойността,самооценката,до колко си наясно кой си,до калко си наясно със дарбите,способностите си,самият себе си.
Втората - добавената стойност - Това са парите,колите ,къщите ,яхтите,айфона и т.н. Колкото по-беден си на първата - толкова повече се опитваш да компенсираш чрез втората.Ако ти липсва усещане за себестойност ще трупаш материални блага,защото чрез тях ти се определяш ,като "успял","велик","известен" - но както всичко,което не е вътре в теб -както е дошло така може и да си отиде.Много лесно можеш да разбереш човека срещу теб от кой от двата вида е,само след първите няколко изречения.Ако започне да се описва ,като "Аз имам .........." е повече от ясно,че добавената стойност,компенсира недостига в него.В този ред на мисли няма понятия ,като богат и беден.Можеш да си богат и на двете-тогава ще си щедър,ще помагаш,ще градиш и трупаш,но и ще раздаваш под една или друга форма.Ако си беден и на двете - то ще си вечната онеправдана жертва,която няма късмет,връзки,не и върви и ще се озлобиш към живота.Ако си богат на първата - задължително ще станеш богат и на втората ,но без желанието да трупаш,да имаш,а за да ти стигат и да живееш спокойно,ако си богат на втората - от където дошло - там и отишло.За един миг можеш да обеднееш.Аз лично както съм си броила стотинките - така и съм изкарвала хиляди за месец чиста печалба,изградих успешен бизнес от 0 - такъв който ми позволява последните 6 месеца да съм отпуска и да правя каквото искам без да се тревожа за пари.Но аз мога и по двата начина и знам,че това което "изкарва" парите е вътре в мен.

# 53
Добро утро!

Приближихме се с още един ден до началото на Eşref Rüya.

Момичета, благодаря ви за всичко споделено! Прочетох ви с интерес.
Ели, много хубави мисли! Абсолютно съм съгласна с теб. И bof4eto много добре го е пояснила със себестойността и добавената стойност.
Ако трябва да говорим за  Емир и Ферия, бих казала така.
Емир е човек с огромна „добавена стойност“, но със слаба и ранима „себестойност“.
Затова външно изглежда като принц, а вътрешно е като дете, което постоянно търси доказателство, че е обичано заради себе си.
Ферия е бедна на първата стойност. Тя няма стабилна самооценка и затова постоянно се лута. Тъй като няма вътрешна сигурност, тя започва да гради една фалшива добавена стойност-преструва се на богата, лъже за дрехите, телефона, живота си, крие кой е баща и и откъде идва. Всъщност тя се опитва да „купува“ приемане и любов със  идентичност под наем.
Тоест, двамата са огледални противоположности. Именно затова връзката им е толкова експлозивна, всеки натиска най-болезнената точка на другия.
Любовта на Емир към Ферия е толкова бурна именно защото тя е първият човек, който му дава усещане, че вижда човека в него, а не статуса.
Ферия пък  е бедна на вътрешна себестойност, затова се опитва да я замести с измислена добавена стойност. И понеже самата тя не се приема напълно, не може да приеме и любовта на Емир без драма и съмнения.
Тук материалните неща са избутани в ъгъла и противопоставянето е на друго ниво, според мен.
Скрит текст:
bof4eto,  разликата в ръста е нещо, което и мен ме дразнеше понякога. Особено, когато много си личеше, но пък не си представям друга да изиграе Ферия.
И, още нещо- гледала съм видео зад камера, на сцената с целувката пред университета и там Хазал е стъпила на степенка. Wink
А представям си, ако не беше, как щеше да се наведе Чачо.
Желая ви прекрасен ден! Hug

# 54
Да си изпия кафето с наслада ☕,
Добро утро и възхитителен петъчен ден!

# 55
Здравейте,

Ели, на тази снимка са ми като Кен и Барби. Куклички.

Наближава рождения ден. Знаем за инициативата на феновете. А вие какво бихте искали за рождения си ден? Какво би ви зарадвало най-много?
Мен една разходка до Истанбул и естествено среща с Чаатай.

Няма грешен отговор. И чанта е добър отговор.

# 56
Гери, инициативата е много добра. Hands V
Добре ме подсещаш,  обещах да се включа. Hug
Който иска, ще му пратя съобщението на ЛС.
Аз се присламчвам към твоето желание! Току-виж силата на двойната мисъл е проработила! Kissing Heart
От вчера искам да ви покажа и новата ни партньорка Елчин, но се улисах с Емир и Ферия.

На рекламно събитие на Mercedes

# 57
Тя е много интересна. Нямам търпение да гледам филма. Дана да е силен.

Последна редакция: пт, 12 сеп 2025, 11:34 от gerryto_2

# 58
И аз я харесах! Heart Eyes
И още нещо, за тези, които следват
Only Çağatay Ulusoy във Фейсбук.

Аз изпратих тази

# 59
Момичета, защо ли толкова Ви обичам?
А  само с две от вас се срещнах.
Имаме еднакви интереси -Чачо, екскурзии...
Гери, страхотна идея! И моя рожден ден наближава и аз си мислех нещо подобно да си направя. Ще бъда честна с вас мили ми дружки, даже същото.
Влюбих се в Истанбул.

Общи условия

Активация на акаунт