Природни средства в подкрепа на женското здраве - потърсете съвет от Мирослава Делчева

• 5 067
  • 50
  •   2
Отговори
# 45
Здравейте,

Моля за препоръка за бързо възстановяване след секцио. Благодаря предварително!

Здравейте, за по-бързо зарастване на раната се препоръчват препаратите Arnica D30 и Staphysagria 30C.

# 46
Здравейте,

Моля за помощ!

Жена на 32 години, 24-дневен цикъл, изследван прогестерон на 21-ви ден: 7.85   nmol/L
Реф. стойности от лабораторията:
Progesteron
Фоликуларна фаза ( 0.18 – 2.84 )
Овулационен пик ( 0.39 – 38.1 )
Лутеална фаза ( 5.82 – 75.9 )
Менопауза ( <0.159 – 0.40)

5-7 дни преди начало на менструция силна раздразнителност, смяна на настроенията, много силно изразено подуване, подпухналост; качване на килограми в последните месеци, при положение, че активно спортувам.

Моля, насочете ме как да се стабилизирам. Все едно съм друг човек и не знам какво да направя. Никога не съм пила лекарства, не съм имала подобен тип проблеми.

# 47
Скрит текст:
Здравейте,

Моля за помощ!

Жена на 32 години, 24-дневен цикъл, изследван прогестерон на 21-ви ден: 7.85   nmol/L
Progesteron

5-7 дни преди начало на менструция силна раздразнителност, смяна на настроенията, много силно изразено подуване, подпухналост; качване на килограми в последните месеци, при положение, че активно спортувам.

Моля, насочете ме как да се стабилизирам. Все едно съм друг човек и не знам какво да направя. Никога не съм пила лекарства, не съм имала подобен тип проблеми.

Здравейте, вижда се, че прогестеронът е нисък, но е хубаво да се видят и другите хормони, и цялото изследване, което сте правили. За нисък прогестерон могат да са полезни билката витекс, масло от вечерна иглика, Progesteronum 5CH. Може да ми изпратите изследванията на mira@miradelcheva.com, за да се види цялата картина, както и дали има придружаващи заболявания.

Последна редакция: ср, 03 дек 2025, 11:21 от Рaдост

# 48
Здравейте!
Жена на 39г. съм, с тежка дисплазия на шийката на матката, положителен HPV 16. След електроконизация (LLETZ) и хистология на взетия материал излезе CIN III, но е изрязано до здраво. В момента приемам BioBran, като приемът е изписан за 3 месеца.
Бих искала да подпомогна организма си с хомеопатия. Четох за Thuya Occidentalis, но не знам в каква дозировка и потенция да ги взимам.
Какво друго бихте ми препоръчали Вие?
Благодаря предварително!

# 49
Здравейте!
Жена на 39г. съм, с тежка дисплазия на шийката на матката, положителен HPV 16. След електроконизация (LLETZ) и хистология на взетия материал излезе CIN III, но е изрязано до здраво. В момента приемам BioBran, като приемът е изписан за 3 месеца.
Бих искала да подпомогна организма си с хомеопатия. Четох за Thuya Occidentalis, но не знам в каква дозировка и потенция да ги взимам.
Какво друго бихте ми препоръчали Вие?
Благодаря предварително!

Здравейте, съветът ми е да не си самоназначавате хомеопатия за хронично състояние, както е в случая. Има много хомеопатични лекарства за избор за такъв тип оплаквания. Винаги се избира лекарство за конкретния човек, след обстоен анализ на медицинската история, настоящи оплаквания, стресови фактори, начин на живот, хранене и много други. Може да проучите като добавки гъбата Кориолус (Coriolus versicolor) и NAC.

Последна редакция: вт, 09 дек 2025, 10:49 от Рaдост

# 50
Скрит текст:
Здравейте,

Моля за помощ!

Жена на 32 години, 24-дневен цикъл, изследван прогестерон на 21-ви ден: 7.85   nmol/L
Progesteron

Здравейте, вижда се, че прогестеронът е нисък, но е хубаво да се видят и другите хормони, и цялото изследване, което сте правили. За нисък прогестерон могат да са полезни билката витекс, масло от вечерна иглика, Progesteronum 5CH. Може да ми изпратите изследванията на mira@miradelcheva.com, за да се види цялата картина, както и дали има придружаващи заболявания.

Здравейте,

Ето останалите резултати, направени в 4-ти ден от цикъла, нямам придружаващи заболявания:

Общи условия

Активация на акаунт