Избор на мъжко "цветно" име

• 2 975
  • 104
  •   1
Отговори
# 90
Здравко и Върбан не смятам, че се вписват в представите ни.
Може би ще върнем Ясен за обмисляне, заедно с двете имена от анкетата. Аз очаквах от нея някакъв превес на едно от имената, просто да видя как се приема отстрани, но те вървят наравно.

Логично е. И двете имена са много хубави! Гласувала съм за Калин, но и аз не знам защо. В момента бих дала вот за Росен. Ако знаете какъв красив висок Росен познавам!!! Обаче му казваме Роска. Аз му казвам Рос, защото съм фен на Приятели. На колегата Калин - Кали.

Ясен и Явор аз предложих в темата и се радвам, ако съм подсказала идея. Simple Smile Ясен е по-благозвучното от двете. Явор е леко твърдо. Направо си е твърдо името, докато Росен, Ясен и Калин са мелодични.
Ще се бием. Аз първа ги споменах като комбинация.

# 91
  • SF
Божееее..... Да! Даже не съм прочела, че Явор е името на братчето.

Ами в такъв случай, ако може да не са Явор и Ясен, защото е доста.... предвидима комбинация. Simple Smile Simple Smile Simple Smile
Явор и Росен звучи по същия начин.
Явор и Калин - две имена на дървета, идва в повече.

Явор и Росен - хем са на Цветница, хем е мелодично точно като Ясен.
Съжалявам, наистина не съм прочела, че братчето е Явор и съм предлагала глупости.
Промених си и гласа в анкетата от Калин на Росен. Повече ми харесва в комбинация с Явор, а и името е много хубаво и звучно.

# 92
  • Варна
Гласувах за Калин, въпреки че не съм особен фен на мъжкия вариант на името. Росен не ми допада. Ако никое "цветно" мъжко име не ви харесва достатъчно, просто изберете друго и не се затормозявайте с идеята да празнува на Цветница.
Предлагам Борил (празнува на 02.05), но освен корена бор, от борба, някъде го тълкуват и като "да бъде строен и вечнозелен като бор”. В този смисъл би могло да се доближи до имената на другите деца.
Не разбирам "комбинирането" по звучене на имената на децата в едно семейство. Те няма да вървят в комплект цял живот, всеки ще стане отделна личност, няма да се представят заедно с брат си/ сестра си. За мен е по-скоро логично да се търсят имена с еднакъв произход, или пък обединени по смисъл.

# 93
По смисъл биха били обединени. И имения им ден ще бъде семеен празник, както и сега двете деца празнуват на един ден, но в различни детски "компании" в градините си. Нямам намерение да погубвам ничия идентичност, нито смятам, че ще се представят в комплект. Имената, празнуващи на Цветница, са достатъчно различни, за да не се смятат за "комбинирани".

# 94
Търсенето на имена на децата, така че имената им да звучат добре едно до друго е форма на равен старт на децата по отношение на името им или поне това е моето разбиране, освен чисто звуково да усещам хармония, когато чуя имена на сестри и братя. Знам, че ще има такива, които да кажат, че пиша глупости, но представете си две сестри - Недялка и Кристина, примерно. И вие сте Недялка. Няма ли да се чувствате леко прекарена с името си? От друга страна, двете имена съвсем не звучат зле едно до друго, защото и двете са от три срички, като втората е ударената.

В конкретния случай на темата, идеята три деца да празнуват имен ден на един ден ми харесва, особено след като за първите две вече е така. Но може би наистина Явор и Ясен са повече имена за двойка близнаци и съответно Росен да е по-подходящо за второто момченце/третото дете.

# 95
  • Варна
Естествено, затова писах, че за мен е логично да си подхождат по произход или смисъл, не едното да е Елизабет, а другото Пенка. В този смисъл всяко (неостаряло) българско име ще стои добре до другите две. Обаче какво му е на Явор и Ясен, дали братя или близнаци, все едно е. Явор няма да каже "Аз съм Явор, с брат Ясен, приятно ми е". И Ясен е хубаво и не виждам какво му е придвидимото до Явор.

# 96
  • До хладилника, който обичам
Каквото Блу каза, но от мен "не" за Росен, което ще е Льосен първите 2-4 години в устата на детето Simple Smile а Явор и Ясен, въпреки че харесвам и двете имена за мъжко, и предпочитам Ясен пред Росен, малко ми накъртва с Я-то и за двете.
Лиляна, Явор и Калин, да празнуват заедно на Цветница и ще е чудесен повод да се събират някой ден.

# 97
Дъщеря ми има приятелка Жасмин, но наскоро ми попадна Жасмин Величков - момче е, че в днешно време с модерните фамилии с мъжко окончание при цени и това не е сигурно само при виждане на името. Ами, много ми е нелепо за мъжко име Жасмин.

# 98
Гласувах за Росен.
Борян ще предложа като вариант, имам приятелка Боряна и тя празнуваше на Цветница. А и е рядко срещано, ако това има значение.
Ясен, Борян и Лиляна ми се струва добра комбинация

# 99
Аз предлагам Лазар за цялостно уплътняване на  уикенда с купони😉

# 100
Борян за мъж ми е като Бориса за жена.

# 101
Борян звучи ужасно, да.
Боряна е хубаво.

# 102
Аз предлагам Лазар за цялостно уплътняване на  уикенда с купони😉

И аз бях предложила този вариант пред мъжа ми, но го изключихме, защото явно не ни хареса достатъчно.
Борян е странно име.

# 103
  • на последния етаж
Ох, малко ли хубави имена има, та се измислят тези недоразумения - Борян, Бориса, Самуила, Павела... (даже и коректорът ми ги дава като грешка). Rolling Eyes

# 104
Калин и Явор са ми ок като комбинация, харесвам името Калин.

Общи условия

Активация на акаунт