Банята - тема 50

• 8 599
  • 277
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Въпреки че е някакъв минимум 70 см, на мен ми теснее честно казано. В нашата мини баня беше 78 см. Ако има как да отпуснете още малко.Ами ние сега се къпем прави във ваната и сме свикнали с тази ширина
Душът на стената 161 см ли ще бъде? Не - на стената на тоалетната е.
За разделител освен стъкло с профил по вертикалата и по пода, за да не подлизва вода друго тънко не бих сложила. На боядисаната пластмаса не й се отразява добре кисненето във вода, а и много вероятно е да се ползва някаква химия при почистване, която да я увреди.
Ако имаше място иначе, можеше 5 см итонг и плочки от страната на душа, но ще стане поне 8 см дебелината с шпакловката, лепилото и плочката.Благодаря за размерите - ако се махнат сегашните плочки вътре при и зад пералнята и да се боядиса само може и да стане.Това се чудех - няма ли нещо по - тънко от итонг, което да може да носи 1 ред плочки откъм душа?
  Ако е стъкло ме смущава, че то ще прозира и ще се цапа, а няма как да се чисти откъм пералнята, ще се вижда грозно, а и ще трябва да държи вратата хармоника на душа и ще се огъва и клати като се движи вратата и може да се счупи, а смяната ще е трудна...

# 151
  • София
Стъклените тухли са 5см, по-тънко щом няма да е стъкло, не се сещам. За стъклото, някак съм сигурна, че има как да се сложи преграда, без да се закача на стъклото, но за мен така изграждаш спарена кутийка за уредите... Някак не ми се струва ок за здравето им... А и ми звучи мухалообразуващо.

# 152
Не ми е ясно колко място има между бъдещото стъкло и тоалетната, но влизането в зоната за къпане ми се вижда доста сложно, защото ако пантите са отляво, те ще стесняват още отвора, а стандартно т.чинии са по 50-54 см. Остават около 30 см светъл отвор. До колкото разбирам и Ейнджъл за това пише.

Наши приятели сега правиха подобно на това, което искаш, но подът при пералнята е по-висок, т.е. е на две нива и понижен при душа. Пералнята идва на стената на тоалетната, а душът на мястото, което ти си определила за уредите. Монтират на Г паравани хармоника, за да могат да обслужват пералнята (отварят люка). Банята им е резервна, а душът за извънредни случаи.

# 153
  • София
Да, точно за това писах, но май не ме разбра, или предпочете да не го отчете. Може и да не е зле да смени уредите и душа, единствено, че струята ще е към вратата.

# 154
  • ту тук, ту там
Здравейте.
Ще кача снимка на проекта ни, с уговорката, че не е точен - даже не съм дала точните размери, по-дълга е банята, тук е заложено 210, а тя е 280 см. 110 е ширината. Има прозорец, около 70/75 над тоалетната. Моноблок трябва да е, не можело конструкция. Ще има или параван, или черна плъзгаща врата (да се обособи душ кабина). Санитарията е сложена произволно, не сме я избрали и не е заложена правилната.
Много исках такъв английски стил баня, но малко стерилно ми изглежда сякаш сега. Мога да сложа малко дърво, за да стопли - шкаф под мивка, перваз над тоалетната/под прозореца, шкафа с огледало над мивката евентуално (иска ми се шкаф, не само огледало). Може ли още идеи?
По-малък размер стенни плочки ще успеят ли да омекотят малко стерилното излъчване (метро плочки например, каквито са по принцип най-често срещаните за този стил баня)? Натоварва ли ви черно-бялото? Дайте малко акъл, моля! 🙏
Скрит текст:

# 155
  • София
Аз мн харесвам черно бели, не ме натоварва... Но... Не точно с тези плочки или поне не и на пода и на стената... Погледай още малко  черно бели бани, понякога смесват 3-4 вида плочки и става по-леко и приятно. Шарката не е лоша, но е много агресивна, за толкова голяма площ покрита с нея..
Метрото в този случай няма ного да помогне.

Последна редакция: пн, 22 сеп 2025, 20:32 от Angel_Dust

# 156
  • ту тук, ту там
Аз исках само на пода, но ми предложиха този вариант. И го обмислям, защото пак ми е много бяло иначе всичко.
Тук обаче е с поддушово корито:
Скрит текст:

Аз исках малко по-светли плочки за пода всъщност, пак да са такива “геометрични”, но с не толкова много черно, но не намирам. Тези ми бяха фаворит, но били спряни от производство:
Скрит текст:
Скрит текст:

Всъщност ето и само с шарен под, ама много ми скучнее пак:
Скрит текст:

# 157
  • София
  На мен ми харесва така на стената и пода - интересно е. Наистина по - малкото черно е по - добре, но и така не е лошо. Поддушово корито аз не харесвам - създават само проблеми под тях и после трудно се ремонтира отдолу.
  Здравейте! Чак сега влизам. Знам колко е малко мястото в моята, но ми дава надежда, че сега там е ваната с завеса. Ясно ми е до къде ще стигат уредите, но пък там лесно ще се обслужват. Сега прескачаме ваната за да влезем, а аз за това искам стъклената преграда да е хармоника изцяло прибираща се до стеничката - влизаш и тогава затваряш иначе седи отворено. тоалетната ще е колкото може по - къса и ще я забия в мивката възможно най - много. Знам, че не е добре, но друго трудно измислям Ще си помисля и за смяна на мястото на душа, но ми се вижда по - трудно, защото тоалетната е ниска и ще е по - лесно да се минава около нея, а и може вратата да не се дърпа до нея, а пред нея при къпане ако на някой му е тясно...

# 158
  • Варна
Elleni, много ти е хубава идеята. Едни дървесни шкафове ще променят всичко. Естествената светлина от прозореца също. Като сложиш и козметика и хавлии, всичко ще си дойде на мястото. А ако си и по-смела - на тези подови плочки много ще им отива стената при душа да е с нещо такова:
Marazzi Lume

Ikea FAXALVEN

# 159
elleni, много дълъг пост стана, а пиша от телефона, та принт:

Изобщо не ми е стерилно , трябва  само да се пипне още малко.
Може би фриз? - по стената смоноблока и мивката
Малко черно- бели постери, с един цветен акцент?- по свободната стена...
Аз не бих сложила дървесно- твърде експлоатиран вид ще стане.

# 160
  • ту тук, ту там
Lady April, бях предложила на мъжа ми нещо подобно за акцент на стената, но той нещо не ги възприе. Сега обмислям идеята свободната стена да не е цялата с плочки, а извън душа да е само до едно ниво и нагоре с латекс. Така ще можем да сменяме визията колкото си искаме. 🤔
За и против латекса?

LordOzzy, ще помисля за фриз, едноцветен. Може би нещо в цвета на показаните от Лейди Ейприл или някакво петролно бяхме гледали…
Много ми помагате, момичета, продължавайте с идеите. И благодаря! 🤗

# 161
На мен ми се струва неудачно решение черните плочки и на стената, още повече, че при движение такива плочки са способни да създават неочаквани ефекти на зрението - хоризонталните ще създават един ефект, стенните - друг и ще стане...
Стерилно ти е сега, защото виждаш само плочки, но банята има "пълнеж" - сложи си в програмата някакви аксесоари, шкафове, кърпи, въобще, каквото възнамеряваш и ще видиш крайния резултат. Дори и да не успееш в същата визия, дори и на съседна снимка да ги сложиш като борд, пак ще видиш по-реално какво може да очакваш.  Ако ще търсиш и английски стил, по-скоро остави тези плочки само на пода.
Допълвам се: Виж и тези плочки (според мен без меандъра), сякаш повече се доближават до английската плочка, първите не толкова:  https://www.keramo-bg.com/seriq-granitogres-Tango
Вероятно има и други, ако не ти е спешно, потърси още - докато постигнеш пълно покритие с модела в главата ти, винаги се намира, макар и тези наистина да са по-редки.

Последна редакция: пн, 22 сеп 2025, 22:09 от Кубратова

# 162
  • София
Не ми е много черното, а конкретно тези плочки. В смисъл дори бих сменила на едно от двете места да е черно, а на другото да остане геометрията.
Сега черната рамка на стъклото  или каквото  сложите ще допълни. Черни фризове, през бялото, черен шкаф, врата, варианти. Дърво... Мммм може и без него.
Аз лично латекс не харесвам в баня.

Последна редакция: пн, 22 сеп 2025, 23:57 от Angel_Dust

# 163
За боята- винил, не латекс!
Всичките ми бани са сухи, и облицовани само в душовата зона., а останалото- винилова боя за бани.
Още повече,  че имате голям прозорец.

# 164
  • София
Когато щяхме да правим баня си бях събрала една чудна папка с черно бели такива. Не мога да намеря снимките в момента за съжаление.
Но до преди 2години имше по магазините супер много черно бели геометрични и фигурални плочки, не вярвам да са изчезнали. Ако покажеш горе доли какво искаш ще потърсим.
Иначе това са като твоето но негатив и стоят по-бели.

Това мисля са като твоите с черен под, имаше и подобна снимка само те на пода с черна стена

Ето малко снимки някакви да прецениш дали като цяло ти е стерилно има и метро с някакъ фризове, една тънка черта

Може и само при душа шарено, а пода където е дървесен, да е черен или сив

И с черен шкаф

Станаха много, никоя не ми е на 100%, но можеш да си ровиш и гледаш, хич не е задължително там където виждаш метро или боя да са такива, може и други бели, хареса ми тази идея, където до фриза бяха едни, а нагоре като мозайка... Харесва ми и когато пода на душа е с по-различни, същл и тези на които редят подовете като килим😅

Последна редакция: вт, 23 сеп 2025, 08:52 от Angel_Dust

Общи условия

Активация на акаунт