Гадния период в годината

• 7 386
  • 146
  •   1
Отговори
# 60
Майка ми мразеше вторниците, защото всички гадости в живота и ставали във вторник. До степен, че не започваше нищо и отлагаше важни неща - пътувания, изследвания - за други дни. Винаги съм била против това нейно автосугестиране. Случайно или не, тя и почина във вторник.

Да минава леко, Абу, то всички се вкарваме във филми чат-пат.

# 61
  • Fairbanks, Alaska
За мен вече започна най-омразният ми период в годината. Понеже живея точно до морето, обикновено от 07.09 вятърът се обръща и почва да духа от изток. Това е и първият ден с температури под 25 градуса. А източният вятър е неприятен, особено за спортисти като мен. От ветровете с източна компонента, той е най-студеният. Колкото е температурата на морската вода, толкова е и на въздуха. Но ако ходиш да тичаш в Морската градина, направо замръзваш, тъй като си изпотен. Аз все още тичам без тениска-нито да сложиш, нито да не сложиш. Ако сложиш, цялата ще плувне в пот и е неприятно. Ако не сложиш, вятърът ще те надуха хубаво и 3-4 пъти така и можеш да се простудиш.

# 62
При мен до такава степен има повторение на гадния сценарий, че все едно съм главния герой от ония филм "Groundhog Day", където човека се събуждаше отново и отново в един и същ ден. Но при мен, за разлика от филма не мога да направя нищо за да предотвратя житейската гадория. Просто знам, че трябва да предъвча отново същия горчив хап, който на всичкото отгоре този път може и да е по-ужасен. А времето и сезона тук точно сега са едни от най-приятните.

# 63
  • София
Абуто, не знам точно какво естество са гадните случки, но ти желая да спрат. Няма да ти пожелавам да мислиш по- позитивно, за да не ги привличаш, защото за мен е нонсенс и е обидно към човека, на когото му се случва нещо кофти. 
Успех!

# 64
Малко духовно ще прозвучи, но опитвал ли си се да намериш връзка между събитията?  Не знам какво точно се случва, но дано не е свързано със загуба на близки хора.

Аз го разбирам като нещо, което животът се опитва да те ‘научи’ как да преминаваш през него. Нещо като с токсичните връзки - ако не стигнеш до момента, в който да ревизираш защо попадаш все на такива хора, се въртиш в един и същи кръг.
Пожелавам ти повече да нямаш такива периоди и да може да се наслаждаваш на момента тук и сега, без да се налага да мислиш дали няма да се случи отново нещо лошо.

# 65
И аз с напредване на възраста започнах да обмислям някакви закономерности. Месеца в който съм родена ми е такъв, тенс период.
Миналата година беше зле, наистина стигнах до прегряване. Да не навлизам в подрибности, но да, вярвам ти Абу. Както започнат да се прецакват нещата, ако нещо може да се сгоивни, се сговня...После пак изгрява слънце, но спомена остава.

# 66
Винаги има слънце.
Колкото и да е кофти този период, все някога ще свърши.
Понякога в тези моменти научаваме много повече от колкото в целия си съзателен живот.
Има битки, които ще загубим. И трябва да го приемем.

# 67
Не винаги има слънце. Най-окончателното нещо е смъртта.
Аз не търся закономерности , защото ми се вижда много предизвикателно . Твърде самонадейно.
Абуто всичко ще се оправи и ще има слънце. Ако не е въпрос на живот и смърт, то все по някакъв начин е въпрос на пари ... и това ще се оправи. Успех.

# 68
В допълнение бих казала, избирай си битките.
Има неща за които не си струва да се вайкаме.

# 69
  • По света и у нас
Не зная за гаден период при мен, но определено съм забелязала, че Август-Септември-Октомври и Март-Април са ми най- любовно настроените месеци.

# 70
Лятото, от известно време все кофти неща ми се случват тогава. Болести, болници, смърт на близък човек, лечения, конфликти

# 71
Абуто, и за мен най-гадният месец от цялата година е септември. Но не заради нещо лошо,което очаквам да се случва, за това нямам мисъл или очаквания в никакъв конкретен месец или период. Но просто моето време е лятото, жегата, яркото слънце и когато настъпи първият обрат във времето и от топъл и прекрасно летен ден се събудиш изведнъж с онзи гаден есенен ръмеж, мокротия, сивота и студ и от летния потник вчера, изведнъж трябва да нахлузиш чорапи, обувки, горни дрехи... това направо ме смазва изведнъж. И това обикновено е през септември. После вече колкото и щеш слънчеви дни да има, цигански лета, не ми е същото. Не е онова ярко, жизнерадостно и жежко слънце... и докато привикна на чорапите и жилетките, ми е страшно тегаво. Дори зимата не ми е така неприятна, както есента с това отмиращо усещане...  Така че, и аз имам един гаден период от годината, но той е свързан с това, а не с лоши събития или очаквания.

# 72
+1 на последното мнение.

Само заради това не харесвам септември и аз. Даже още като дойде средата на август и започва да се прокрадва една тревожност и тъга, че сме на една крачка от отиващото си лято и ми е доста дискомфортно. Мъжът ми от години е измислил как да се бъзика с мен по темата( понеже това моето си е направо за бъзик) , на 21ви декември е най-краткия ден от годината, най-тъмния, след него вече започва деня да пораства макар и с много малко, тогава ми казва “ето започва деня да нараства, идва лятото”😂. Когато дойде двайсет и някой юни, когато деня е най-голям и казва “ето от утре вече се смалява деня, не знам какво ще правиш”😂. Та така.
Иначе гледам да не допускам съзнанието ми да обвързва дадени периоди с гадни преживявания, понеже ако решиш да ги обвържеш все ще се случат, то потока от мисли и енергията като ти са насочени само натам…

# 73
  • София
Имам късмета гадости да ми се случват целогодишно, но преди и аз имах чувството, че е в определени месеци.
Радвай се, Абуто, че гадостите ти не са толкова, че да се разпрострат през цялата година, а то септември почти минал вече.

# 74
А на морето септември е съвсем друг, топъл, слънчев, мек. Тълпите и жарещото безмилостно слънце са си заминали!

Общи условия

Активация на акаунт