Развод или не - има ли шанс за "прераждане" на отношенията?

• 12 824
  • 503
  •   1
Отговори
# 300
Тя е минала през физически страдания, мъжът й не, затова при коренно различни мнения тя смята, че ако компромис няма, тя има по-голямо право да решава. До тук съм съгласна с нея.
Баща й е помагал, а неговият не й говори. Затова тя не иска да прави "евала" на неговия баща. Ето тук има нещо неясно. За майка му разбрахме, тя се е опитвала да се разпорежда и налага. Но какво се е случило, та бащата на бащата също не й говори?

Общо взето, авторката и семейството на мъжа тотално са се изпокарали. И все пак тя пита за прераждане на отношенията. Това ме озадачава. Значи все пак иска да продължат?
Не знам как може да се случи това. Това пита авторката, а не дали традициите са добри или лоши. Че мъжът бил "създател" на детето (жената няма нищо общо, нали) и всички други простотии, които се изписаха, са напълно без връзка с темата, зададена в заглавието.

# 301
  • София
Мъжът ми е кръстен на единия дядо, брат му – на другия. Добре че мъжът ми не реши, че трябва да кръщаваме детето ни на баща му. В нашия род традицията е кумът да е кръстник и той да избира името. Представям си, ако зачитахме традициите каква война щеше да настане.

# 302
Той си гледа спокойствието, излиза си когато реши, все кафенца, услуги, приятели .Да, старае се, не мога да кажа, че грам не помага, но приятелите са на първо място.
Тук нали мантрата е жената да прави това, каквото я прави щастлива - ако не е щастлива, да напуска мъж, деца, работа - всичко в името на щастието си. При положение, че той не е абдикирал от задълженията си, защо когато мъж приоритизира щастието си (което не е вкъщи), е такъв проблем?

Авторката, мъжът ти много добре знае накъде отиват нещата. Ти ще се разкараш от живота му, приятелите ще останат. Само глупак ще приоритизира потъваща инвестиция като теб пред стабилните си приятелите, които го подкрепят.

# 303
Тук пак прочетох десетки мнения как ама никой мъж никога не си взимал жена с дете. Чудя се на Марс ли съм или на друга планета. Реалността около мен показва съвсем друго. Simple Smile

# 304
Има една приказка - “кърпеното си личи”.

# 305
  • София
Тук пак прочетох десетки мнения как ама никой мъж никога не си взимал жена с дете. Чудя се на Марс ли съм или на друга планета. Реалността около мен показва съвсем друго. Simple Smile

Жената с дете трябва да сложи изключително ситна цедка на мъжете, които допуска до детето си. Това е по-важното. Въпросът е дали тя ще вземе някого.

П.П. Току-що прочетох за поредното дете, убито от пастрока си. В друга тема една пишеше, че гаджето ѝ ударило шамар на детето ѝ, а детето е с доказана диагноза, която води до проблем с държанието. За малкия Адриан даже няма нужда да пиша.
Много, много вреден въпрос е "Кой ще ме вземе с дете?" Задължителният въпрос е "Кого да допусна до детето си?".

# 306
  • Somewhere far away
Тази потъваща инвестиция е майка на дете, което той също е направил. така че хайде да не говорите глупости.

# 307
Жалко за момчето, и аз се надявах да се оправи.
Иначе да, трябва да е много ситна цедката от дългата върволица от желаещи каквито има всяка бг мама и няма никакъв проблем да си намери идеалния мъж с 3-5 и повече деца.
Само ми кажете, не мислите ли, че да има толкова проблеми и инциденти с деца отглеждани от мъже различни от биологичните им бащи, че може би майките им нямат чак толкова богат избор и трябва да си изберат някой от наличните макар че виждат какво представляват, защото другата опция е да си стоят сами?

# 308

Жената с дете трябва да сложи изключително ситна цедка на мъжете, които допуска до детето си. Това е по-важното. Въпросът е дали тя ще вземе някого.

П.П. Току-що прочетох за поредното дете, убито от пастрока си. В друга тема една пишеше, че гаджето ѝ ударило шамар на детето ѝ, а детето е с доказана диагноза, която води до проблем с държанието. За малкия Адриан даже няма нужда да пиша.
Много, много вреден въпрос е "Кой ще ме вземе с дете?" Задължителният въпрос е "Кого да допусна до детето си?".

Това е ГОЛЯМА и важна тема.

# 309
  • Далечният изток
Винаги съм се чудила какъв е проблемът да стоят сами?!

# 310
  • София
От днешна моя гледна точка - по-скоро бих оставила тийнеджъра при баща му, отколкото да се опитвам да го събирам с нов мъж.
А пък това "ще ме вземе", хич не мога да го разбера!
Аз лично имам супер апартамент, който обожавам и много трудно някой ще ме измъкне от там. Но е възможно понякога да ходя на гости някъде.

Последна редакция: сб, 13 сеп 2025, 13:22 от Rockstar

# 311
Разбира се, но не всички мъже са подобни изроди, слава Богу.

А кърпеното че си личи, личи си. Но когато отношенията между родителите дори не могат да се закърпят? Все пак животът продължава. С кръпките Simple Smile

Има и случаи на родни бащи, погубили децата си. Тук не е криминалната тема, нали?

# 312
Не знам дали темата е криминална, но е сериозен повод да се напомни на прясно разведените с малки деца (а и самата авторка пита кой ще я вземе, има кой да я вземе, но да избира !!!!
 Опичайте си акъла при кого отивате да живеете, с кого създавате отношения. Децата ви страдат от това.
Не бързайте да пускате в дома и живота си хора, които не сте опознали добре.
Бъдете резервирани към връзки, които твърде скоро вървят към съжителство.

Поставяйте добруването на детето си на първо място, а после мислете за любовния и сексуалния си живот. На всяка възраст може да се вършее. Не си лягайте на втора среща. Отделете време да опознаете човека. Като ви покаже какъв е. Повярвайте му първия път.
Уважавайте себе си и имайте критерии. Не от трън на глог само заради ниско самочувствие. Не можете да валидирате стойноста си през връзки и любовници.
Научете се първо да обичате себе си и да имате критерии.
И да, така е, има бащи погубили децата си, но статистически са незначителен процент. Докато проблемът с вторите бащи е сериознен.
Прочетете за Синдерела ефект.
Това не значи да седи при насилник, а да се научи да избира мъдро и да се чака.

# 313
При мен и бременността и раждането и следродилния период бяха по-трудни от средното.
Ако някоя жена ми роди на мен дете, търпейки всичката тая болка и дискомфорт, хич и няма да й придирам как ще го кръсти.
В крайна сметка тя върши основната работа, която е трудна и неблагодарна.

# 314
Всяка нормална майка не трябва да допуска никакво насилие спрямо детето си или себе си. От когото и да е. Оттам нататък има много фактори, избори, варианти.

Общи условия

Активация на акаунт