Развод или не - има ли шанс за "прераждане" на отношенията?

• 12 903
  • 503
  •   1
Отговори
# 390
Събирайте я таз сергия. Безплодна и безвкусна дискусия с елементи на монолог. Преди някъде 150 години британският министър председател Бенджамин Дизраели е казал “Има три вида лъжи: лъжи, проклети лъжи и статистика”.
Някои трикове на статистиката, които човек трябва да знае:
* Нека има повече драма, бейби!
Когато искаме статистиката да работи в наша полза вземаме удобните за нас извадки, периоди или региони. Представяме ги драматично. Броят на разведените жени, сключили втори брак е приблизително същият като на разведените мъже, сключили втори брак. Жените са с едни има няма 0,5% по-малко. Обаче драмата и за жените, за мъжете няма драма.
* Какво не отчита статистическата средна величина.
Статистиката е практична и дава бърз поглед на нещата. Тя обаче крие някой много интересни детайли: Съжителстващите в брак. Съжителстващите в брак имат и деца, те също се събират и разделят и те също носят своите драми и “багажи”. За добро или лошо те не са обхванати от нито една статистика. Това означава, че задължително в процента на сключени първи бракове имаме хора с деца от предишни безбрачни връзки и успоредно с тях имаме неизвестно число втори връзки с деца. Пуф!
* Скритата действителност извън статистическата величина
Отишли на лов един математик, един физик и един статистик. Излязъл елен и математикът стрелял 10 метра в ляво. След това физикът стрелял 10 метра в дясно. “Браво! Право в целта” провикнал се статистикът, докато еленът се скривал в гората.
* Просто числа в пространството
За 2024 числото на жените сключили брак след развод било … Ама как ще го сравним. Имаме ми данни от 1944? Каква е тенденцията? Каква е дългосрочната прогноза?

Когато се води дискусия (а не монолог) е препоръчително да се позоваваме на повече аргументи, а не само един, особено пък статистически данни. В случая наблюдаваме един класически метод на отклоняваща маневра. Обсъжда се едно конкретно семейство с една конкретна житейска ситуация. Влиза някой и хвърля  аргументи по тема, която няма общо или има съвсем малко с конкретното семейство и конкретната молба (забележете) за личен опит от жени в подобна ситуация. Темата завива рязко в посока статистически шансове на разведената жена с дете да се омъжи повторно за мъж традиционалист в патриархално общество. Това се нарича привидна или сенчеста аргументация. Ангументация, която може сама по себе си да има стойност, но няма общо с фокуса на темата “развод или не и има ри шанс да се оправят отношенията”.
Както като отговорих първия път пожелавам на авторката да вземе най-доброто решение за нея и се надявам да не се повлияла от последните страници, в които темата и беше използвани за безсмислени коментари.

# 391
Ся, то в процеса на подпомагане вземането на най-доброто решение, понякога се прилагат похвати, съдържащи се в последните страници. Не ме питате, но да си кажа - може и да е по-добре да се повлияе, и то не само тя Simple Smile

# 392
Авторката, аз смятам, че и ти си допуснала много грешки и продължаваш да допускаш. Как ще наречеш бебето на баща си, ако мъжът ти не е съгласен? Това е едно глупаво мерене на инати, което не води до добро. И защо искаш грижите да бъдат 50/50? Та ти си вкъщи, а той работи. И тия забележчици, че ходел на кафе... Ами разделяй се и за следващия мъж го измисли по- добре.

Аз също споделям това мнение. По-добре да се бяхте разбрали да не се кръщава детето на никой. И той не е прав, ама и ти не си права за името. Трябвало е да измислите компромисен вариант. Лично на мен това с “да се кръсти на еди си кой” е отживелица.

# 393
  • София
Не е имало как да измислят компромисен вариант, защото мъжът е отказал какъвто и да било компромис.

# 394
Ох бе, младежите на по 50, дето си търсите 20-годишни, вие четете ли се изобщо какви ги пишете... Мерим си тука... яйцеклетки със сперматозоиди, докато темата е съвсем друга.
"Развод или не - има ли шанс за "прераждане" на отношенията" - ето това е темата.
Хайде сега ако някой има да каже нещо по тази тема, да го казва. Ако ще пише на друга тема - да си я направи.

# 395

За дъртичките 45+ вие сами сте се отписали не аз вас.

Аха!
Ама как сме се отписали - статистически, фактически или психически?

# 396
  • Далечният изток
Joy
А някои правят секс за удоволствие, не "пускат". Искат - правят.
Да не пускат често каза... Абе ти да не си се телепортирал от 60те години на миналия век?!

# 397
Няма ли някоя метла да мине, не мисля, че в някоя тема са се писали чаак такива простотии. Някакви разпасали се дървени философи. Добър тон, възпитание, първите 7 години - как ли не...

# 398
  • Далечният изток
Извод - прави секс с мъже, стойностни хора. Това не е моя измишльотина, това е очевиден факт, базиран на твоите мнения!

# 399
Може ли авторката да помоли за един голям катинар.
Някой е надраскал плочата с гвоздей последните пет страници.
Авторката в една друга тема споделя за планове за море в чужбина след 14ти септември. Може сега да стяга куфари и да и е все тая колко процента 35-40 годишни яйцеклетки се надяват на дърт спермазоид.

# 400
Аз имам основателна причина, тук е 4 и нещо следобед. Още малко и ще ходя да си кося тревата, но е все още жега.
Ама вие дето сте в БГто трябваше сега да правите третия тек.

# 401
За какъв шанс говорим?
Какво може да се очаква като напук кръстиш детето на баща си, вместо неутрално име. След като бащата на мъжа е толкова много незаслужил.
Явно нейните родители са от  голямото доброутро, с апартаментче, пък неговите -  не.
Ами тя си е семейство с мама и тати.

# 402
  • София
Инатът не приема неутрално име. Приема само името на неговия баща. При това положение и аз бих кръстила с името, което съм избрала. След като мъжът не желае компромис, значи няма компромис. Съвсем нормално е бащата на мъжа да е незслужил по отношение на снахата. По отношение на нея, нейният баща е заслужил повече, което също е съвсем нормално.
За мен тя е напълно права.

# 403
И как очаквате да реагира един нормален мъж на това?

Вие как бихте реагирали на негово място?

# 404
  • София
Бих съжалила, че не съм приела компромиса, когато са ми го предложили.

Общи условия

Активация на акаунт