КОЙ ДА ЗНАЕ? - Тема 3

• 29 556
  • 551
  •   1
Отговори
# 255
Тази седмица ще има епизод всяка вечер до 21:30, така че не до петък, а до утре.

Рая Пеева и майка ѝ са ми непоносими.

# 256
  • Разпиляна във въображението
Предпочитам стария регламент, всеки ден, без удвояване на сумите и двойни епизоди Simple Smile

# 257
Предпочитам стария регламент, всеки ден, без удвояване на сумите и двойни епизоди Simple Smile
Съгласна! Един епизод на вечер е напълно достатъчен! Ама пуста лакомия,да набутаме колкото може повече предавания!

# 258
  • София
Тази вечер - фармацевтите, дето тичаха през Б-я са в двата отбора. Наздраве и добро настроение (ние дворове няма да прекопаваме тепърва Simple Smile)

Купата беше открадната и малко преди самото първенство, кучето я намери. Страхотен въпрос.
Знаех си го - Гунди там вкара другия ("втори" след Чили) първи (единствен) гол за Б-я. Ето го героят:
Скрит текст:

Последна редакция: вт, 16 дек 2025, 22:15 от EmBrother

# 259
А защо на отбор Пъдев за правилен отговор на въпрос от публиката им дадоха 300 лв., а не 600 лв?

# 260
защото това са стари епизоди, нищо че се водят "нови".

# 261
Купата беше открадната и малко преди самото първенство, кучето я намери. Страхотен въпрос.
Знаех си го - Гунди там вкара другия ("втори" след Чили) първи (единствен) гол за Б-я.

Понеже спомена Гунди, ето една класика от Уембли, макар и не на световно, но когато Англия все пак е световен шампион.

# 262
  • Разпиляна във въображението
Идеално е, когато няма 600 лв. Мисля, че дава нечестно предимство. Милица доста често нацелваше баш тези въпроси.

# 263
# 264
  • София
@ЧС - не съм 100%-ово сигурен, но мисля, че тогава, когато завършихме 1:1 с актуалния СШ (Англия на Уембли) - нашата ТВ не даваше мача директно (лайв), а примерно - на другия ден. Всички знаеха какво се е случило, апаратите (Опер-и, Кристал-и и не помня какви още) бяха малко, хората се събираха да гледат у когото има. И беше като на празник - навън пусто, по апартаменти и къщи - гордост и радост.

Хубаво е, че ще имаме КДЗ и по празниците. Приятна изненада.

А тази вечер: някой писа или просто се надявах пак да ги има знаещите мушмороци... Нищо, да видим дали помня оттатък повторението на Манчевите кошмари...

# 265
  • София
Поне днес сме пак тук: т.е. те - в студиото, ние по трапезите пред апаратите. (Май не съм запомнил кой знае какво от предишното участие на Бахаров. Което е добре за тази по-студена вечер преди Деня на Майстора.)

Извън майтапите там (Сашо пак прецака работата), Милица е дублирала за Дискавъритата. Там имаше цял филм - един особен кристал! Обявяван за магичен. Но да видим нашите редактори какво знаят... Simple Smile

Тази вечер публиката няма да изкара и за кафе с бисквитка. Но имаше мн.интересни питанки. (По отношение на къртиците и овчата профилига - знам, че Исл е пълна с овце. Бях за това. Губя. Специално не можех да приема, че в Ирл няма къртици.) Кой да го знае...

===========================

петък, днес, 19-и (никой не е писал след снощи, та продължавам тук и така)

Нещо обърнаха/объркаха в седмицата - вторника (ако все още помня) нямаше КДЗ, днес пък няма АОБ. Е, предпочитам Милица и Пъдев с антуража им. Хубава вечер на всички!

Последна редакция: пт, 19 дек 2025, 20:05 от EmBrother

# 266
  • София
Ха-хааа, изтекоха 24 часа от снощния ми пост?! Т.е. мога да пиша в нов.

При отговорите за парадокса - след малко помисляне, само един наистина визира парадокс. Но, браво на отбора!

Ее, преигравате сега. Бръсначът на Окам - не вярвам някой, стъпил в куизи, да не знае какво е. (600 подарени лева; все едно в СБ да е питанка за 6К... Simple Smile)

Последна редакция: пт, 19 дек 2025, 20:42 от EmBrother

# 267
Напоследък започнах да го гледам по-често. Преди все съм попадала на трудни въпроси, а сега ми изглеждат елементарни. "Бръсначът на Окам" е нещо, което се споменава непрекъснато в различен контекст. Не знам как може от толкова народ никой да не го е чувал. Или се правят.

# 268
  • София
ПиКю х3 - не мога да го повярвам! За Милица поне. Че "бръсначът" е по-семпъл въпрос, отколкото оня с парадокса на "н'ам кой си"... Нещо сценарно се намеси тук. Или изумяха. Повтарям се: не мога да повярвам.
Трудни въпроси си има и от време на време - бая засукани. Но... Средно (хайде, малко над) грамотни хора, които четат книги, гледат филми и дори БЕЗ да знаят какво точно е - на ситуация "Е, кое да избера сега?" - могат да получат този отговор - "очевидното", "по-простото". Даже аз съм си мислел, че ударението е на А-то.

Като се замисля и колко заложиха в първия тур; направо подозирам счетоводна конспирация - теглили са чертата преди Коледен/НГ-дишен епизоди и са им рекли, да не печелят повече, отколкото могат да дадат. Smiling Imp

Последна редакция: пт, 19 дек 2025, 21:06 от EmBrother

# 269
И Милица, и Моню са много начетени. Още като чух въпроса, бях сигурна, че и двамата знаят. На сценарна хрумка ми намирисва.

Общи условия

Активация на акаунт