Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - тема 94

• 4 497
  • 128
  •   4
Отговори
# 120
Здравейте, след неуспешен съм ЗЕТ рри др Стаменов. Смятам че бях се много стресирала и тревожила преди самия трансфер, понеже ни качиха в стаята около 15ч а трансфера ми направиха в 20ч. Аз се тревожих за да ми бъде пълен пикочня мехур, а общо не знаях кота ще стане трансфера. Има ли още такива случаи? Със закаснение на трансфера...
Честно казано, не съм имала случай да не закъснеят поне 4-5 часа. Пишках по малко и веднага пиех вода. Пълният мехур помага на доктора да вижда добре къде поставя ембрионите, не влияе на тяхното качество. Стискам палци
Да добавя че в други държави въобще го няма това изискване

# 121
Предполагам, че за имунологичната биопсия сте били на прогестерон? Ако прогестеронът е спаднал рязко, според мен може и да си е цикъл.
Аз тъкмо вчера правих ИМПО+ и имунологична, казаха ми да спирам прогестерона, така че очаквам до 5-6 дни да  ми дойде, въпреки че по принцип имам точно 14 дни след овулация до цикъл.
Ако все пак ще Ви е по-спокойно, звъннете в болницата и помолете да кажат на репродуктивния Ви лекар, тя/той да прецени ситуацията.
Здравейте!

На тези от вас, на които им е правена имунологична биопсия- колко време след това имахте кървене?
Нормално ли е вече седмица да имам, с да не намаля? Само първите 2-3 дни беше като зацапване кафеникаво, сега си е по-скоро като лек цикъл, със съсиречета и бистра червена кръв. Притеснявам се, че е рано за цикъла и не би следвало да е дошъл толкова рано. Вчера ходих да ме прегледа дежурен и ми каза, че уж не вижда нищо притеснително като ми изписа някакви неща за подпомагане  съсирвНе на кръвта.
По едно време имах и странни остри болки, но бързо отшумяваха и не са се появявали последните два дни.
Чудя се на някой случвало ли се е, да се притеснявм ли, да ходя ли пак в болницата..

Благодаря предварително!!

# 122
Здравейте, дали има някоя която е правила изследване за микробиом на матката. Не мога да се ориентирам нещо, това отделно изследване ли е от биопсиите или се покрива от тях? И ако е отделно помните ли каква е цената?

# 123
Aз правих всички биопсии заедно, но всяка една от тях си се плащаше поотделно. Имат:
- Микробиологична (която ви интересува)
- Вирусологична
- Импо
- Импо+
- Имунологична

Не помня нито отделните цени, нито общата, но в ценоразписа като потърсите "биопсия" трябва да ви излязат всичките. Или пък ендометриален/на микроб...

# 124
Аз тъкмо в понеделник ги правих, цените са ето така:
Микробиологична - 132.02 лв.
Вирусологична - 209.27 лв.
Имунологична - 359.87 лв.
ИМПО+ - 547.63 лв.

ИМПО не съм правила.

# 125
  • Sofia
Малко глупави въпроси, но някой ще сподели ли целите на всичките тези биопсии? Микробиологичната ясна, ама имунологичната и ИМПО/ИМПО+ какво представляват?

# 126
Имунологична - както и имунологичните от кръв, но реалното състояние в матката, което уж е по-важно.
ИМПО - взима се на 5ти ден от ову и показва дали е подходящ момент за имплантация. Или трябва да е в различен ден трансферът.
ИМПО+ за мен е глупост. Вариация на имунологичната, но патент на Надежда. Не ти показват и обясняват резултатите, само ти дават някакъв индекс от 1 до 6 като в училище.
При мен показа, че ми е много зле имунологичният баланс, докато имунологичната не показа проблем. Необяснимо противоречие за мен. За мен е начин да приберат парички. И е най-скъпа. Опитали са се някакъв научен труд да направят, ама нещо не им се получава. Бивш член на репро екипа на Надежда е на същото мнение.

# 127
Имунологична - както и имунологичните от кръв, но реалното състояние в матката, което уж е по-важно.
ИМПО - взима се на 5ти ден от ову и показва дали е подходящ момент за имплантация. Или трябва да е в различен ден трансферът.
ИМПО+ за мен е глупост. Вариация на имунологичната, но патент на Надежда. Не ти показват и обясняват резултатите, само ти дават някакъв индекс от 1 до 6 като в училище.
При мен показа, че ми е много зле имунологичният баланс, докато имунологичната не показа проблем. Необяснимо противоречие за мен. За мен е начин да приберат парички. И е най-скъпа. Опитали са се някакъв научен труд да направят, ама нещо не им се получава. Бивш член на репро екипа на Надежда е на същото мнение.
Д-р Цветков. Познах го Simple Smile

# 128
  • Sofia
Да попитам тези от вас, които са правили хистероскопия как ви е 1вият цикъл след това? На 18.09 правихме една с премахване на два полипа (попринцип тръгнахме с цел диагностична). Уж всичко беше ок имах 4-5 дена леко зацапване и всичко приключи, нямаше болки и дискомфорт. Всичко точно. Обаче преди 5-6 дена нещо усетих сухота и лек сърбеж там долу. Не съм имала неприятна миризма или течение. Сложих 3 дена пробиотик 'Лактажин' и неприятното усещане си замина, но спрях да ги слагам, понеже ми тръгна зацапване и се стреснах. Официално цикълът трябва да ми дойде около 12.10, но още от онзи ден имам зацапване. Днес стана по-обилно и по обяд тръгна активно, но доста слабо като се редува хем ярко червено, хем леко като зацапване и сякаш не тръгва като хората. Корема също ме боли доста от днес сутринта. Пих един Аулин по обяд и ми облекчи, но сега нещо пак тръгва да ме наболва неприятно. (Мен и попринцип ме боли, ама сякаш сега е една идея по-неприятно). Имам записан час за 14 да обсъдим резултата от хистологията, понеже миналата седмица не беше готов, та се наложи да отменя прегледа. Със сигурност като приключи цикълът ще направя и една микробиология за всеки случай, да се види да няма нещо. В случая по-скоро ме притеснява това, че подранява, има по-дълго зацапване от това, на което съм свикнала, и не тръгва като хората.

Общи условия

Активация на акаунт