Помощ за тийнейджър, който изпадна в депресия след подстригване

• 2 089
  • 57
  •   1
Отговори
# 45
Много хора се хванаха само в прическата.
Но прическата може да е само пример.
Утре може да крещи, да обижда майка си, защото не му харесва вечерята.
Вдруги ден ще блъска по стените, че любимата му тениска не е изпрана.
Вие не разбирате ли, че независимо защо, един 15-годишен няма никакво право да вика, да блъска, да обижда майка си.
Това е фундаментално правило, изначално детето не бива да е агресивно към родителя.
Утре ще вземе да и удари два шамара, че не си харесва кецовете.
Не става въпрос за прическата, проблемът е много по-дълбок.

# 46
  • София
В "идеалните"семейства това го няма, но в реалните да. Случва се един незрял тинейджър да реагира по-бурно. Обвинил е майка си и е тропнал по стената...Веднага е бъдещ престъпник, който ще шамари жена си!
Само че пилците се броят на есен, децата растат и се променят.
Опитът ме е научил да не соча с пръст някой, защото не знаеш какво ти е подготвила съдбата. Никой не може да се закълне и да каже: моето дете е отгледано перфектно, поставила съм граници, той има респект към мен. Ще уважава жена си, ще е дисциплиниран работник и полезен за обществото човек.

# 47
Никой не е сочил с пръст, както и не мисля, че някоя от списващите тук се приема за супер майка.
Но все пак не мога да приема, че 15-годишен келеш ще си позволи да ме обиди, защото коса/гадже/все тая се е случило.
Говоря от позицията на майка, на вече отгледан от мен 18-годишен син.
Хайде да си го кажем както е - има граници. Ясни, поставени и не се прекрачват. Няма пубертет, няма хормони, няма извинения. Точка.

# 48
Никой не е сочил с пръст, както и не мисля, че някоя от списващите тук се приема за супер майка.
Но все пак не мога да приема, че 15-годишен келеш ще си позволи да ме обиди, защото коса/гадже/все тая се е случило.
Говоря от позицията на майка, на вече отгледан от мен 18-годишен син.
Хайде да си го кажем както е - има граници. Ясни, поставени и не се прекрачват. Няма пубертет, няма хормони, няма извинения. Точка.
Бау!
Виждам тук един родител насилник, който щял да скубе коси, щото били прекрачени граници …. От там на сетне каквото напишеш няма никаква стойност. Абсолютно никаква!

“Kaĸвo e тoвa, бe? Бийтълc!? Щe ви дaм aз нa вac eдни Бийтълcи! Kaĸви ca тия мaймyнcĸи тaнци? He ви ли e cpaм? Aĸo иcĸaтe зaбaвaтa дa пpoдължи – вaлc! Я извъpтeтe eдин вaлc бe, пoĸaжeтe, чe cтe млaди xopa…”

# 49
Да, не бих си позволила да обиждам (моята граница), следователно не бих приела обида към мен (отново граница).
От толкова жалене, охкане и глезотене се вижда по улиците какво се случва от невиждали граници тийнейджъри..

# 50
Да, не бих си позволила да обиждам (моята граница), следователно не бих приела обида към мен (отново граница).
От толкова жалене, охкане и глезотене се вижда по улиците какво се случва от невиждали граници тийнейджъри..
Същото се случва и защото са видели много насилие - физическо и ментално и са го нормализирали като средство за решаване на проблеми.
Не ми харесва някой какво прави, не допускам да го прави - бия го, скубя го, поставям го на мястото му, наричам го с обидни имена като келеш … и тука си избери някой от твоите методи.

# 51
Нека е пикльо, не келеш 😀.
Хайде, не бъдете толкова нежни, че и синовете ни ги правим фини и сополиви.. после нямало мъже. Няма, ние ги правим такива.

# 52
Благодаря на всички, има вече спрей за коса. Темата е приключила.

# 53
Помоли модератор да я заключи.

# 54
  • София
Истината в, че добър фризьор/Барбър се намира много трудно. Тази пролет синът ми пробва един много популярен барбър салон и го окепазиха. Добре, че баща му поне знае какво да прави. С ножицата и машинката говоря.

# 55
  • София
Да и моя младеж смени 5 барбъра докато си намери своя. Несъмнено е деликатна тема за тийнейджърите, защото се взимат на подбив за всичко - от подстрижката, до обувките. Понякога подигравките излизат от границите и прерастват в обиди или тормоз. Всичко е с елементарно обяснение понякога, но решението е комплексно. Трябва комуникация родител-дете и да им се даде свобода да изглеждат в средата си както се чувстват удобно.

# 56
Моля, темата да се заключи. Благодаря на модератора.

# 57
  • Sofia
Заключвам.

Общи условия

Активация на акаунт