Бориса или Борислава

• 1 546
  • 54
  •   1
Отговори
Попринцип ни е доста рано да мислим имена защото даже не сме го трансферирали, ама си запълваме времето с разни разнообразни дискусии.
Съгласихме се за момче да Борис а ако имаме второ Виктор (от победа че вървим на 4та година опити).
За момиче Виктория или Анастасия. Ама преи дни на работа чух една майка да крещи на детето си "Борисаааа" и адски много ми хареса. И си казах а защо не Борислава.

Въпроса е че ММ е Борислав. А пък баща му се е казвал Борис (починал е рано, много уважаван човек). Не знам дали не е странно ако ни се падне момиче директно да носи името на баща ѝ. Вариант е Бориса ама ми звучи много грубо.

# 1
Всичко, което изберете ще е страхотно.
Успех!

# 2
Бориса е много хубаво име.
И изобщо не е грубо.
Имам позната която се казва Бориса и на галено и казват Исе, което на мен не ми допада. Но аз не харесвам кратки имена.

# 3
Чувала съм че не е хубаво да се кръщава на починал човек... Но това са поверия
Аз бих се спряла на Бориса
Успех!

# 4
Да си призная, Бориса никак не ми харесва. Звучи ми грубо. Борислава не е лошо, но Боби, Бубе и Бори не ми допадат като кратки форми на името. Борис, Виктор, Виктория и Анастасия са прекрасни имена и което и да изберете, няма да сгрешите. Успешен трансфер и лека и безпроблемна бременност желая!

# 5
Абе и аз бях скептично настроена, ама искрено харесвам името дори и да не е обвързано с някой. Те са дъъълга линия Борис/Борислав. Все кръстени на Цар Борис. А на мен ми идва величествено.

Чувала съм че не е хубаво да се кръщава на починал човек... Но това са поверия
Аз бих се спряла на Бориса
Успех!

# 6
Ако трябва да избирам между двете - Борислава. Иначе съм за Анастасия.

# 7
И аз повече харесвам Анастасия... но избора ще е ваш 🤗

# 8
  • София
Виктория и Борислава не ми харесват.
Бориса обаче много ми допада. Силно и красиво име е и не ми е грубо на мен.
Анастасия харесвам, но не харесвам галените му производни.
Т.е. от мен - глас за Бориса.

# 9
Борислава не ми харесва, като че ли Бориса ми допада. Но галеното - Боби, Бори не. Виктория ми харесва. Но щом на вас (с мъжа Ви, че все пак и той има право на глас, справка в съседната тема 😀) ви харесва, значи е вашето. Борис много ми харесва за момче, беше едно от обсъжданите имена между нас когато бях бременна.

# 10
Проблема на Виктория е че всяко второ момиче се кръщава така последните 10 години. Толкова ли няма други хубави имена! Втръснало ми е от Виктории, Дарии, Мартиновци, Раи....

Последна редакция: нд, 14 сеп 2025, 19:02 от Borqna Sto 771419

# 11
Определено не бих избрала нито Бориса (за мен много грубо, а и тези производни от мъжки имена ми идват в повече), нито Борислава. Особено при другите мислени имена, които ги превъзхождат многократно.
Борислава Бориславова... Голямо замотване на езика.

# 12
  • Телиш/Плевен
Въпроса е че ММ е Борислав. А пък баща му се е казвал Борис (починал е рано, много уважаван човек). Не знам дали не е странно ако ни се падне момиче директно да носи името на баща ѝ. Вариант е Бориса ама ми звучи много грубо.
Странно за кого? Ако слушате хората, те ще намерят кусури при всички случаи, но това е нормално - колкото хора, толкова и мнения. Важното е на вас с таткото да ви харесва. Моят годеник е кръстен на баща си (също покойник), името ми харесва много и ако имаме син, много ми се иска и той да се казва така, независимо как изглежда това в очите на другите.

Иначе моето мнение - Борислава ми харесва повече от Бориса. Виктория също ми харесва много, така се казва моята племенница. По принцип сестра ми и зет ми мислеха за друго име, но след трудната бременност решиха да е Виктория, заради значението.

Пожелавам ти от сърце успешна и лека бременност! Heart

# 13
Към авторката - Защо направо не пуснете анкета, така ще е по-лесно и за Вас и за нас. Само че включете в нея и Анастасия и Виктория.

# 14
Аууу хич не се сетих, че горкото дете ще е Борислава Борисова Борисова е много креативно! Сега се сетих че ако е Борис ще е Борис Борисов Борисов. На личната карта може директно да го пише Борис³ за улеснение!

Определено не бих избрала нито Бориса (за мен много грубо, а и тези производни от мъжки имена ми идват в повече), нито Борислава. Особено при другите мислени имена, които ги превъзхождат многократно.
Борислава Бориславова... Голямо замотване на езика.

Общи условия

Активация на акаунт