Как преодолявате моменти на гняв, яд, умора, скука и подобни емоции

• 8 852
  • 206
  •   1
Отговори
# 150
Съдейки по тинола, по-добре да беше му подарила нов поялник на твоя мъж. Simple Smile
Шегувам се, но не съвсем. Явно не само той теб, но и ти него не познаваш. Отказваш да го приемеш като отделен индивид, а се опитваш да го вкараш в твоя калъп.
Е, няма да стане и все повече ще ти се дърпа и опъва.

# 151
О, аз далеч не смятам е перфектен подарък едно дърво. 😄Аз си му казах ще се радвам да каже какво да взема. Защото ето аз бих искала бижу, но не знам него какво ще го зарадва. Или пък рекох може да е нещо просто символично. Останаха така въпросите без отговор. Не каза да иска нещо, аз си останах с подмятането за бижу за мен. Дървото го взех в последния момент от типа символичен подарък, защото ми се видя тъпо да не взема нещо все пак. Особено понеже тайничко се надявах на медальонче и се чудех как ще се червя с една прахосъбирачка, макар и с хубав символ. Инструменти има до колкото ползва въобще. Не е тип майстор. Купувала съм му риза например. Бях предложила да отидем за 1 нощувка някъде, подарък тип спомен. Пак остана в нищото. Значи за него идеалният подарък е нищо, че по-лесно. Когато ми подари бижу беше в зората на връзката ни  и бях безкрайно очарована, че е по мой вкус. Не виждам как да съм го отказала. Годежния пръстен също беше хубав.

# 152
Защо се напъваш изобщо за изтерзани подаръци???  Ми като не се сеща, като не му идва отвътре, като не е с любов и от сърце, за какво ти е медальон с розичка? То си губи смисъла като ще си го просиш.
Aaa, нека си напъва. Все пак не е казано, че човек, било то мъж или жена, никога не се променя. Това си е малко клише. Ако от младежките си години до старини сме все едни и същи характери, то за какво го живеем тоя живот? Вярно е, че много жени прекалено визуализират рицари с бели коне, но все пак не мисля, че са чак толкова много слабоумните, неосъзнаващи разликите между реалност и въображаем свят.

Аз съм на мнение, че трябва да си иска. Малко по малко ще му светне на тоз съпруг, че не е хубаво така. Нека му дава примери с други двойки със сходно финансово положение. За да разбере, че все пак подаръците не са задължение само на милионерите. Щото нали все пак безсмислено е да разказваме на съпруга си как шефът на фирмата, в която работим, подарил на съпругата си нова кола за рождения ден. Реалистични да са исканията един вид. Съобразени с конкретния случай.

# 153
А защо предлагаш почивка, а директно не я резервираш и да отидете?
С децата или без?
Очевидно не е активната страна.
Ти имаш идеи, защо не ги реализираш.

# 154
Е, ти очакваш бижу, но за него взимаш прахосъбирачка за отбий номер.
Ами...

Да беше взела ти един ваучер за романтичен уикенд – едва ли щеше да се дърпа.

# 155
Жабче, чувам те. Напълно нормално е да се чувстваш така. Всяка жена иска да бъде специална и обгрижена, поне от време на време.
Не го оправдавам твоя бастун, но знай, че много мъже са такива. Не обичат да се стараят излишно и ако могат, ще минат метъра.
Ако това са му основните кусури, че не прави романтични жестове, не подарява цветя и смислени подаръци не организира специални пътувания щото е циция, но иначе е свестен, приеми го. Е какъвто Е!
Ако се грижи за дома, добър баща е и стои до теб в трудните моменти, (когато си болна, без работа или скърбиш и т.н), това има по-голяма стойност от всякакви свещи и рози и ... много жени изнудват мъжете си за рози в офиса или грандиозни подаръци. Но е фасада. Не че няма и от другия тип, но не са болшинството.
Ако в тежките дни е твоята опора и скала, преглътни липсата на романтика и я компенсирай с хубава книга, сериал или малко самоирония. Защо мислиш, че жените на средна възраст са луди по арлекин Wink ? По-добре стабилен и надежден човек, отколкото принц Чарминг, който изчезва при първия дъжд.
Той вероятно няма да се промени, но ти можеш да гледаш на всичко с усмивка и самоирония.

# 156
Е, ти очакваш бижу, но за него взимаш прахосъбирачка за отбий номер.
Ами...

Не мога да взема на своя глава жез обсъждане с него такова решение. Нали трябва у някоя баба да са тези деца. Дали му харесва мястото. Изключително винаги съм се съобразявала и с него, ако звуча някоя държаща само на своето си мнение. А и вече съм го играла този филм - опяваше скъпо било, ама за 1 нощувка нямало смисъл, хиляда оправдания. Накрая останахме доволни след като резервирах, платих и избрах всичко, уговорих майка за детето да гледа. Ама не знам дали искам пак сама да организирам при липса на негов интерес.
 Някпй питаше за зодия 😄 дева е, от него наследих постоянното говорене за пари, все смята, все преценя кое било скъпо и ненужно. Не сме бедставащи, средно статистическо семейство. Споменах, че аз платих онази почивчица, защото той отсече скъпо било там сред доводите да не идем. А ми е писнало от това броене на пари, с една нощувка колко да обеднеем и не говоря за но луксозно 5*. Имахме повод, исках по-различно отбелязване и усещане и го направих. И ни хареса и на двамата подчертавам.

Последна редакция: нд, 05 окт 2025, 20:28 от J@bche

# 157
Накрая останахме доволни след като резервирах, платих и избрах всичко, уговорих майка за детето да гледа. Ама не знам дали искам пак сама да организирам при липса на негов интерес.

Ами ето, значи може. Щом той няма интерес, а ти имаш, ами организирай нещата ти, вместо да чакаш той да се задейства. Той ще помрънка, ще помрънка, пък ще спре. Но ти ще си получила това, което искаш.
Не се хаби да се мъчиш да промениш човека, промени обстоятелствата, а оттам и резултатите.

# 158
Нямаш голям избор. Или организираш преживявания по твой вкус, или приемаш, че няма да преживеете нищо интересно заедно. И си намираш други занимания без него. Ако чакаш той да се промени по твой вкус, за кога и докога ще чакаш? Само ще трупаш неудовлетворение.

# 159
Мъже, които уважават жените си, правят подаръци, с повод и без повод слушат с ушите си, какво иска жена им, изобщо не са някакво изключение. Чак пък рицари на бял кон били. Ако искате и в книгата за изчезнал вид ги запишете. Ама не са.
Много добре разбирам драмата на авторката, но да беше гледала какъв е, малко по- рано или да го беше понаучила, какво и как иска.

# 160
  • Далечният изток
Ако проумееш, че занапред ще е все така, ти ще дърпаш, буташ, организираш, купуваш и т. н., ще живееш много по-спокойно.

# 161
Не мога да взема на своя глава жез обсъждане с него такова решение. Нали трябва у някоя баба да са тези деца. Дали му харесва мястото. Изключително винаги съм се съобразявала и с него, ако звуча някоя държаща само на своето си мнение. А и вече съм го играла този филм - опяваше скъпо било, ама за 1 нощувка нямало смисъл, хиляда оправдания. Накрая останахме доволни след като резервирах, платих и избрах всичко, уговорих майка за детето да гледа. Ама не знам дали искам пак сама да организирам при липса на негов интерес.
 Някпй питаше за зодия 😄 дева е, от него наследих постоянното говорене за пари, все смята, все преценя кое било скъпо и ненужно. Не сме бедставащи, средно статистическо семейство. Споменах, че аз платих онази почивчица, защото той отсече скъпо било там сред доводите да не идем. А ми е писнало от това броене на пари, с една нощувка колко да обеднеем и не говоря за но луксозно 5*. Имахме повод, исках по-различно отбелязване и усещане и го направих. И ни хареса и на двамата подчертавам.

Аз май не бих питала в такъв случай. Ходи ли ми се? Ходи ми се! Значи уреждам гледането на детето, резервирам всичко, казвам на мъжо "на тая и тая дата си зает, ще ходим на басейн (примерно)". И това е.

Скрит текст:
99.9% от ходенията в нашата връзка ги организирам аз, давам идеите, плащам резервациите (после като отидем плаща той другите разходи) и това е. Никога не съм искала или очаквала от него да организира той нещо такова - ако ми се ходи сядам и го организирам и отиваме, за мен е важно да отидем, а не кой колко и какво е предложил/организирал/платил. Също и с билетите за театър, концерт и т.н. така процедирам. Той основно взима билети за кино и понякога за концерт. За годишнини, Свети Валентин и изобщо за любовни празници никога не сме си правили подаръци - обикновено ходим някъде или си оставаме вкъщи и цяла вечер имаме само за нас си.

Последна редакция: нд, 05 окт 2025, 20:51 от Little Queen

# 162
  • волно калдъръмче
Като го взема аз (дето не ми е работа), ще си избера и ангажиран мъж (щото той очевидно не е), с когото ще си изживея истински романтичния уикенд.

Едно разбрах: един и същи мъж за определена жена би се напънал. Щом не прави нищо, освен да пои с поялника, да пуска шкембе и да буха сладко, значи не сте неговата жена.

# 163
Аз мисля, че има и мъже, които за никой не биха се напънали, освен може би за себе си. И не са малко.

Много жени смятат, че мъжа трябва да ги води насам-натам, т.е. това е мъжка работа с която те не биха се нагърбили, колкото и да им се ходи, защото... е мъжка работа. Питах мъжо какво мисли за цялото нещо с розичката и отговора беше: "не бих направил нещо за жена, защото тя е поискала и очаква това от мен. Ако видя, че наистина си мечтае за нещо и се опитва да го постигне, разбира се че ще ѝ помогна или ще го направя за нея. Но да ми каже просто "искам ти да ми купиш е тая розичка-медальон" и да очаква, че ще изтичам да я купя или за следващия празник ще ѝ купя точно това - абсурд".

# 164
Ако е било за "розова сватба", мисля, че беше 10 години, не виждам лошо да си каже. Аз никак не обичам в каквато и да е ситуация"Кажи какво да ти купя, че да ти го купя", обичам изненадите. Нито за рожден ден, нито за дете, каквото се подари, това. Още повече личното ми мнение е, че подаръкът трябва да е глезотии, а не "имам нужда от".
Но точно когато беше тази годишнина, бях казала на мъжа ми, че искам медалионче с роза, защото е" розова" сватба. Той като мъж не ги знае тези ритуали, но от началото случайно бях прочела видовете годишнини и само обявявах каква е, разменяхме си за забавление такива подаръци. Предполагам и авторката тска, ако е било точно тази годишнина.
Честно казано, за розовата сватба не помня дали съм му подарявала нещо, то нямаше какво. Но при стъклена, медна, дървена си правехме такива подаръци. Вече поотминаха интересните годишнини и замря традицията, но на 0 и 5пск ги спазваме, колкото е възможно.
Така че макар да съм против директното искане на подарък, в особени случаи защо не.

Общи условия

Активация на акаунт