Balea, Alverde, Catrice, Essence, Aura (козметика от dm, Lilly drogerie и други) - тема 98

• 49 309
  • 740
  •   1
Отговори
# 705
  • на последния етаж
Взех си маслото със сквален на Икаров и розова вода на Алтея. Маслото е просто вълшебно! Благодаря на дамата, която го спомена. От едно намазване и кожата е като след процедура свежа.
Напазарувах си с талона и шампоани Здраве за половин година напред, всички вкъщи ги харесваме.
За какво се ползва маслото? За лице ли? И как го ползвате?

# 706
На него пише "за лице и тяло". Ползвам го вечер, след почистване на лицето, вместо крем. Ползвам го само на лицето.

# 707
ДиаМиа, аз казвам, че като си харесам продукт изчезва- аликс авиен в официалния сайт изобщо го няма моя цвят, което значи, че и в България ще се изчерпа в един момент.
Сега се чудя дали да не си взема няколко бр., или да търся друг вид.
Не съм се презапасявала досега с грим продукти, нали нищо няма да му стане ако не се отваря опаковката? 12 месеца е срока на годност.
Иначе е много хубав, добре приляга на лицето, изобщо не го усещам на кожата си. С добра покривност, хубаво матира.  С поръчката си взех и фиксиращия спрей, днес ги изпробвах, но бързо си изтрих грима, че беше просто пробно.
Като ги тествам за цял ден/вечер ще дам мнение.
Спиралата на голдън роуз е с опаковка бордо, curl passion - не са ми любими пластмасовите четки, но става.
Насипната пудра на sheglam hydro-touch е много готинааааа, веднага като се сложи на лицето и има един ефект всеедно нещо охлаждащо, влажно, пък не е.
Изпечената пудра velvet veil oil control - страхотна, идва с апликатор и калъфче.
Червилото 2в1 - молив и червило също е страхотно - матово, не изсушава, пренася се на салфетка например, но пък стои цвета на устните и след хранене.
Взех и молив за вежди на импала oryx, подобен е на тънкия молив за вежди на есенс. Добър е.

За контур, руж и бронзант, какъв тип продукти ползвате? Прахообразни или кремообразни?
За момента съм с прахообразни. Веднъж бях на makeup and wine и там ни показаха първо с кремообразен, после отгоре с прахообразен.
Добре ми се получи, но си мисля, че идва тежко.

# 708
Аз ползвам предимно прахообразни продукти. По-удобни са ми, а и според мен създават по-естествен завършек.
В Bonjour.bg има -40% на избрани продукти. Има доста намалени продукти.

# 709
ДиаМиа, аз казвам, че като си харесам продукт изчезва- аликс авиен в официалния сайт изобщо го няма моя цвят, което значи, че и в България ще се изчерпа в един момент.
Сега се чудя дали да не си взема няколко бр., или да търся друг вид.
Не съм се презапасявала досега с грим продукти, нали нищо няма да му стане ако не се отваря опаковката? 12 месеца е срока на годност.
......................................................
Насипната пудра на sheglam hydro-touch е много готинааааа, веднага като се сложи на лицето и има един ефект всеедно нещо охлаждащо, влажно, пък не е.
......................................................
За контур, руж и бронзант, какъв тип продукти ползвате? Прахообразни или кремообразни?
За момента съм с прахообразни. Веднъж бях на makeup and wine и там ни показаха първо с кремообразен, после отгоре с прахообразен.
Добре ми се получи, но си мисля, че идва тежко.
Аз не мога да съм добър съветник в това отношение, защото у нас е магазин... Blush
Същия ефект има пудрата на Douglas - "мокра".
За мен плескането на толкова продукти един връз друг - контур, руж и бронзант, са напълно излишни. Да не си помислите, че от всеки един вид и консистенциите, съответно течни и прахообразни, не съм натрупала по няколко (не се гордея, оплаквам се). Просто нито има нужда, нито смисъл. Да сложиш течен и отгоре да го покриеш с прахообразен, не е нужно. Не е вярно, че това прави грима по-устойчив. Устойчив е, ако продуктите са добри, ако не са, колкото и да сложиш един върху друг, все тая. Не е възможно през деня човек да ходи с толкова вакса върху лицето си, нелепо е. Само с руж се постига чудесен контур на скулата. Кремообразните по начало не са особено трайни, така че ако трябва да избирам - добър прахообразен руж на мен ми е напълно достатъчен, но да речем е добре да има и един контур/бронзант за светлосенки.

# 710
DiaMia, дай да обединим магазините и да направим картел Joy

И аз ползвам прахообразни продукти, даже повече залагам на бронзант, отколкото на руж.

# 711
DiaMia, дай да обединим магазините и да направим картел Joy
Ами дай! Smiley
На всичките си близки съм казала: като нещо ви потрябва, не купувайте, първо ме питайте дали го няма вкъщи.
Скрит текст:
Факт от днес: идва едното ми дете и ми казва: ох трябва ми чадър, сгъваем, автоматичен, да си го нося в раницата, че сутринта станах вир вода. Отмъкнах един с надпис Самсунг от другия апартамент, ама той не се сгъва и разхождам кучето с него. Момееент! Такъв ли ти трябва? Да! Точно такъв. Ами ето, имаш вече.

# 712
  • София
Бройте ме и мен Joy

Иначе, аз по принцип не съм фен на контур, камо ли бронзант.
Съответно, ползвах Bahama mama само. Като го свърших, си взех стика на Мейбълин. Много съм доволна. Пробвах и по- скъпи варианти - Фенти и Сефора, но не са ми нужни. Като тон не ми допаднаха, иначе тези на Сефора се блендират много лесно.

# 713
Bahama mama и аз от години ползвам. Вече не купувам друго. Перфектен ми е.

Новата колекция на Essence - nuts about you я има в Нотино и има код mobile за някакво намаление. Аз поръчах балсама, червилото и бронзанта - само заради лешникотрошача. 😁

# 714
Аз не обичам бронзантите, особено зимата ми стоят съвсем не на място. Но ползвам сухи текстури, защото, първо, кожата ми е мазна, и второ - не ми се занимава с преливане на кремообразни продукти. Много по-лесно е със сухите, а и дори продуктът да не е най-добрият, по-трудно е да сбъркаш с тях. Контурът - винаги и само прахообразен. Ружовете съм ги пробвала няколко пъти в крем вариант, но ръката ми пак не посяга към тях

# 715
За лимитираните колекции погледнете и в Bonjour. Лимитките им влизат в Черния петък.

# 716
Мерси за инфото. Само червилото цъкнах, а защо - не знам, като имам Диорското от миналата година и него нося много рядко, ама мъж ми имаше нужда от афтършейв и да не пътува сам, сложих червилото, и два лака Sally Hansen, които много харесвам.

# 717
Червилото с блясъците на Essence струва колкото си струва и качеството му е като за червило от 5 лева. Гледам, че е изкупено в Нотино, ще има още разочаровани...
Първо, цветът е много никакъв. После блясъците са златисти и някак не отиват на тебеширено бежовия цвят червило. Засъхва бавно, а като изсъхне и разтъркате устни да се появят частичките, те някак си се нареждат по края на устните и очертават златист ръб. Има и по целите устни, но защо повечето се нареждат по ръба, не разбирам. Сухо е доста и въобще, на мен не ми харесва. Но за тези пари - толкова. По-добре сложете първо само червило и после с молив очертайте устните върху тоя златен ръб, който се получава от точиците, събрани по очертанията, та поне малко да се тушира.

# 718
  • София
Здравейте! Можете ли да ми препоръчате лепило за мигли на снопчета, което да се отстранява лесно?

# 719
DUO са най-добрите лепила за мигли. Има безцветни (първо са бели, но след изсъхване стават прозрачни) и черни

Общи условия

Активация на акаунт