Променят ли се хората (25+), и до каква степен?

• 4 413
  • 92
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Аз пък познавам мъж, който е бил биткаджия като млад, а в момента е абсолютно обран - даже тон не повишава.
Дъщеря ми беше тръгнала като були в училище, но класната й работи с нея и го преодоля. Аз също я възпитавам да е добър човек.

# 91
Може би имат значение причините. Аз се биех много заради чувство за справедливост, ако някой ме е обидил или е посегнал на нещо мое. И беше лесно да ме провокира човек, често съм висяла в дирекцията защото някой ме е бутнал или оскубал и след това съм измела пода с него. Но никога не съм пердашила някой, за да му взема парите за закуска например, също никога не съм се била за момче.

# 92
Не мисля, че човек променя същността си. Смятам обаче, че се видоизменя. Вече в коя посока е различно. Аз лично станах по-цинична с възрастта, идеалите ми поумряха и битовизмизмите заеха своето място.
Все още паля при несправедливост, но понякога вече успявам да си избирам битките.
Злобните няма да станат добри, то е вътре в тях, но могат да се научат да го прикриват по-добре.
Добрите също няма да станат лоши, но могат да станат по-малко емпатични, за да се съхранят.
Относно жената от примера - цялото й поведение едно време ми прилича на зов за внимание. Да се подиграя с този, за да се харесам на онзи. Ако съм права, тя изобщо не се е променила, просто е сменила стратегията, с която да се хареса. Да е ментор на младите, да ги подкрепя в търсенето им и т.н. Поумняла е, че това се котира по-добре от правенето на "майтапи".

Общи условия

Активация на акаунт