Мартчета 2026 (Тема 2)

• 6 994
  • 239
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте! Искам да попитам относно зъболекарските интервенции по време на бременност😅 на някоя от вас налагало ли се е да се сложи упойка? Знам, че не е желателно, но ако все пак трябва, се чудя какви са рисковете за плода?
Защо да не е желателно? Аз преди два месеца имах записан час за зъбен камък и една стара пломба за подмяна, обаче тъй като тогава още много ми се гадеше и повръщах преценихме със зъболекарката пломбата да я оставим за по-нататък. Та тя си ми каза, че няма проблеми за упойката по време на бременност

# 136
Здравейте! Искам да попитам относно зъболекарските интервенции по време на бременност😅 на някоя от вас налагало ли се е да се сложи упойка? Знам, че не е желателно, но ако все пак трябва, се чудя какви са рисковете за плода?
Защо да не е желателно? Аз преди два месеца имах записан час за зъбен камък и една стара пломба за подмяна, обаче тъй като тогава още много ми се гадеше и повръщах преценихме със зъболекарката пломбата да я оставим за по-нататък. Та тя си ми каза, че няма проблеми за упойката по време на бременност

Ами не знам, на мен и личния лекар и алерголога и зъболекаря ми казаха, ако мога да мина без упойка. Разбира се, ако се налага, да

# 137
Не ми се е налагало и дано не се налага, но някъде съм чела, че има специални упойки, които не преминават през плацентата за бременни, може да попиташ.

# 138
Здравейте! Има упойки, които могат да се използват по време на бременност. Важно е тя да е без адреналин. Много по-опасно е да се прави нещо докато ви боли, отколкото да се сложи упойка. Болката е много по-опасен стрес за тялото и е желателно да се избягва.

# 139
За количка съм се спряла само на две Сайбекс балиос с и Веници като втората не съм я виждала все още на живо. Не знам дали искам да гледам и други, за да не се чудя после, но тези двете ще ги пробвам със сигурност.

И аз в крайна сметка избрах Cybex Balios, основно защото във Вис Виталис беше 5в1, а нямах нерви повече да чета и търся за столчета, бази, адаптери и тн (а и видях добри отзиви за нея).  https://visvitalis.bg/product/cybex-paket-balios-s-lux-5v1-moon-black

Някой случайно да е проучвал/да има препоръки за помпи за кърма? Има от много евтини до много скъпи, но при положение, че дори не знам колко кърма ще имам, ми се струва глупаво да взимам много скъпа изначално (например тези на Спектра https://visvitalis.bg/product/spectra-prenosima-dvoyna-elektrich … -bateriya-s1-plus)

И да се похваля, най-накрая успях да усетя бебка - вече 2ри ден подред!

# 140
Здравейте! Напоследък много се притеснявам от изтичане на околоплодни води,а съм едва в 19 г.с. За 1 месец съм писала по този въпрос 2 пъти на моя Аг и вече ми е неудобно. Последния път,дори до спешното ходих ,дори беше миналата седмица. Там ми казаха,че всичко е наред,но имах други оплаквания и ми препоръчаха да остана в болницата. Не ми се ходи вече до спешното ,срам ме е да пиша на Аг ,а от вчера имам по бельото си по 2 3 капки като водичка и  усещам влага  Преди това имах и дискомфорт като преди цикъл. Някоя от вас имала ли е подобни оплаквания? Ще се радвам на някой съвет.

# 141
Доколкото съм се интересувала, ако, недай си Боже, започнат да изтичат, няма да са 2 капки, а си е количество, дори и на този, по-ранен, етап от бременността. Simple Smile
Дано всичко е наред!

# 142
На мен са ми казвали различно.Аг  ми казва,че ще бъде обилно количество. Друга лекарка ми каза,че цял ден се усеща влага по бельото. Чела съм,че може да стане и постепенно. Чак не знам как ще изкарам до 9 месец. Всеки ден с ново притеснение,а това с околоплодните ми стана болна тема.

# 143
На мен са ми казвали различно.Аг  ми казва,че ще бъде обилно количество. Друга лекарка ми каза,че цял ден се усеща влага по бельото. Чела съм,че може да стане и постепенно. Чак не знам как ще изкарам до 9 месец. Всеки ден с ново притеснение,а това с околоплодните ми стана болна тема.
А шийката как е? Да не е по-скоро бяло течение, с което да се бъркаш. В момента е нормално да е по-обилно, съответно и да го усещам като влага.

# 144
Бях на ФМ миналата седмица. Тогава ми казаха,че всичко е наред. Инъче течение си имам.Когато започне,обаче да излиза водичка без бяла слуз се притеснявам много. Мисля утре да се възползвам от профилактичния преглед,който ми се полага в отделението по АГ,след като лежах в болницата. Дано да не е прекалено късно тогава и да няма проблем

# 145
Съни, като те гледаха в спешното не ти ли направиха теста за ок. води? Аз имам дни с повече течение, но вече поне не е толкова воднисто.

Иначе се оплаквам от кръвното си вчера. Вечерта беше 140/70, след това падна на 132/70. Тази сутрин беше 130/67, а на обяд 128/85. Какво ми става не знам. Ще видя и утре как е и ще пиша на АГ. Днес има леко главоболие, но имам чувството, че само го мисля и още толкова си вредя.

# 146
Правиха ми тест,който аз трябваше да нося до лаб.и да чакам за резултат. Кристализационен тест се казва,но не бил надежден. Казаха  ми 50 на 50. Случвало се е да показва,че няма проблем,а всъщност да има и обратно. На видеозон всичко беше наред.
Относно кръвното,знам че е нужно голямо спокойствие,но и трябва да се консултира с лекар,защото е опасно при бременност.

# 147
Съни, като те гледаха в спешното не ти ли направиха теста за ок. води? Аз имам дни с повече течение, но вече поне не е толкова воднисто.

Иначе се оплаквам от кръвното си вчера. Вечерта беше 140/70, след това падна на 132/70. Тази сутрин беше 130/67, а на обяд 128/85. Какво ми става не знам. Ще видя и утре как е и ще пиша на АГ. Днес има леко главоболие, но имам чувството, че само го мисля и още толкова си вредя.

Със сигурност най-добре да се консултираш с АГ.
Иначе ппц знам, че кръвното се завишава леко когато стане студено времето и било нормално, тъй като се свиват кръвоносните съдове. При хипертоници е най-силно изразено.

# 148
Мисля, че има превръзки с реактив, който реагира на околоплодните води. Проверявала ли си за такива?
Първият път ми изтекоха водите преди контракциите. Имаха специфична сладникава миризма. Твоето течение има ли някаква миризма, микробиологиите чисти ли са?

# 149
Не съм чувала за такива превръзки. Не усещам сладникава миризма,а инъче си имам от другото бяло течение. За него си слагах свещички Лактажин,но нямаше кой знае каква полза. При влизане в болницата ми взеха секрет и урина,но не ме изчакаха да мина през банята т.е пробата е била замърсена предполагам. В урината се оказа,че имам кръв и бактерии. На следващият ден пак  ми взеха урина,за която пък ми казаха,че нямало кръв ,а само остатъчна бактерия. Не  ми казаха какво да правя. Сега не предприемам нищо.  Час за преглед при  моя Аг имам за края на месеца.

Общи условия

Активация на акаунт