Мартчета 2026 (Тема 2)

• 2 656
  • 83
  •   1
Отговори
# 60
При мен имаше предположение още в 11 седмица, но каза че е само предположение. На ФМ потвърдиха мнението на АГ, но ми каза само 85%, защото се е нагледала на много неща. Онзиден така се беше свило, че АГ каза че нищо не вижда и не може да каже на 100% Grinning Да се надявам на следващия преглед вече да имам по-голям процент вероятност.

# 61
Привет на всички 👋 В 14г.с. съм с термин 21.03. Накратко за мен - 27 години, първа бременност, имам вродена тромбофилия, която открихме след 2 загуби. В момента приемам фраксипарин 0.4, аспирин протект, утрогестан, фолиева и pregnacare. Имам преглед при АГ идната седмица, като ми препоръча да пропуснем първата ФМ и да отида след 21 г.с. Имам направен пренатален тест Vision +, при който всичко излезе нормално. Според вас да запиша ли час въпреки препоръката, какъв е вашият опит досега?

# 62
Привет на всички 👋 В 14г.с. съм с термин 21.03. Накратко за мен - 27 години, първа бременност, имам вродена тромбофилия, която открихме след 2 загуби. В момента приемам фраксипарин 0.4, аспирин протект, утрогестан, фолиева и pregnacare. Имам преглед при АГ идната седмица, като ми препоръча да пропуснем първата ФМ и да отида след 21 г.с. Имам направен пренатален тест Vision +, при който всичко излезе нормално. Според вас да запиша ли час въпреки препоръката, какъв е вашият опит досега?
Не бих пропуснала първата ФМ лично аз, тъй като гледат доста важни неща, органи, налягане в маточните артерии и прочие. Тогава е момента, ако има риск от прееклампсия да се хване навреме. Общо взето този преглед не се свежда само до аномалиите, но и до други важни неща. Попринцип се прави до 13+6, но не мисля, че е фатално още една седмица закъснение. Моя съвет е да не я пропускаш.

# 63
И от мен е същият съветът. Оглеждат се органите и развитието им, образувания, изобщо налични ли са, разделение на полукълбата на мозъка, затворен ли е гръбначния канал, има ли цепка на небцето, по 5 пръста на ръце, крака и какво ли не... Абсурд да пропусна това изследване точно.

# 64
И аз се присъединявам към дамите горе, недейте да го пропускате, особено пък след две загуби, изключително важно изследвате е. И даже ще Ви посъветвам да си запишете час за фетална ехокардиография към 20 г.с., много момичета дори не знаят, че има такова нещо, а е хубаво да се отиде.
Черешке, няма проблем да продължаваш да си пиеш фолиевата, тя е важна не само по време на бременност, а по принцип, така че със сигурност няма да си навредиш.

# 65
Уха, доста нови мамчета са се включили днес 😊 добре дошли на всички 🌸
Аз фолиева пиех по време на опитите и докато видях положителния тест, после си взех Прегнакеър и си продължавам с тях. Както Йонси беше писала по-горе, има си същото количество фолиева в тях. Ама да си призная така ми е гадно вече да ги пия, не за друго, ами няколко пъти ги бях повърнала цели целенички 🤣 и някакси то си е на психическа нагласа вече и само докато си помисля за тях, че трябва да ги пия и ми се повдига 😂😂😂
ааа и се сетих сега не ви ли е по-лесно във фб групата да пишем 😆 аман с тоя форум 😂

# 66
Количеството фолиева киселина може да е същото, но тя не е метилирана. Доста голяма част от жените не усвояват фолиевата киселина правилно и освен, че няма да си свърши най-важната работа за бебето, ще доведе до натрупване в организма на майката на неусвоената добавка. Ако не са правени изследвания и не е доказано, че не сте от жените, които имат проблеми с усвояването, то всички лекари вече препоръчват приема на метилирана форма, за всеки случай. Учудвам се, че лекар може да подкрепи прием на някакви мултивитамини, които в повечето случаи не правят нищо, защото просто не могат да бъдат усвоени наведнъж, вместо целево да се попълват дефицити с правилните добавки.

# 67
ааа и се сетих сега не ви ли е по-лесно във фб групата да пишем 😆 аман с тоя форум 😂
По-лесно е разбира се, но напоследък никак не е активна. Smile

# 68
то и там не сме изобщо всички 😁

# 69
Някоя от вас гълтала ли е рибена кост без да иска по време на бременност. Стори ми се,че глътнах днес по- едричка. Не усетих да ме драска нищо ,но се притесних ,дали има начин да премине към ембриона

# 70
Някоя от вас гълтала ли е рибена кост без да иска по време на бременност. Стори ми се,че глътнах днес по- едричка. Не усетих да ме драска нищо ,но се притесних ,дали има начин да премине към ембриона
Костта да премине към ембриона? 🤣🤣🤣 Ох, разсмя ме, не се притеснявай, щом не ти е създала проблем в гърлото или хранопровода когато си я глътнала, ще си се изхвърли естествено от организма, както всяко друго нещо.

# 71
то и там не сме изобщо всички 😁
Коя е тази група?

# 72
Охх момичета филмирах се. Днес имам по-обилно течение, особено сутринта веднага след ставане. Към обяд като излязох почивка също. Дали да не пиша на АГ, притеснявам се да не са околоплодни води. Сутринта беше по-рядко като консистенция, сега не е толкова, но все имам чувството, че усещам изтичане.

# 73
Засиленото течение си е нормално за бременността, но бих отишла на преглед, за всеки случай.
На моя приятелка ѝ се случи изтичане на водите в 15-та седмица и от нея знам, че количеството изобщо не е малко. Казвам го не за допълнително притеснение, а като уверение, че едва ли става дума за лошото нещо.

# 74
Писах и ще чакам да ми отговори.
Ако е много, моето не е, бельото не е мокро, леко влажно е което при мен може и да е от изпотяване с това седене цял ден. Но се притеснявам, а и ММ побърках .
Мисля си че преди време май пак имах 1 2 дни и след това намаля, но на последния преглед каза, че всичко е добре.

Общи условия

Активация на акаунт