Мартчета 2026 (Тема 2)

• 654
  • 25
  •   4
Отговори
# 15
Диди, това са само статистически рискове, не диагнози. Обсъди с АГ или специалиста по ФМ. Ако на ФМ няма находки, сочещи към проблем, можеш да пуснеш пренатален за успокоение или просто да не го мислиш. Ретардацията значи изоставане и със следенето през седмиците ще се види дали ще има, искрено желая на всички тук да няма! Гаранции на 100% никой не може да ти даде, но ако сега на ФМ всичко е било в норма, повод за паника няма.

# 16
На феталната морфология всичко излезе в норма. Може би все пак ще се наложи да пусна пренатален тест.

# 17
Имай предвид, че пренаталния ще гледа само за генетични аномалии, ретардация може да се появи и при бебче без проблеми с ДНК-то. Това е проблемът на БХС - виждаш някакви числа и започваш да го мислиш, а е само статистика.
Между другото, сега проверих, моят БХС е правен в НГЛ и няма изчислен риск за ретардация изобщо, но това не ме притеснява, защото засега всичко изглежда наред.

Последна редакция: пт, 19 сеп 2025, 17:23 от Seaglass

# 18
Аз мисля, че се гледа комбинирания риск, този възрастовия ако си над 35 нормално да излиза с такива стойности, обсъди го с АГ, ако имате финансовата възможност може да пуснете пренатален тест, поне ще отметнеш притеснението за Даун, това с ратардацията за първи път го чувам, нямам такова нещо на моя БХС, не си спомням и с първата бременност да са отбелязвали нещо такова. Ако на ФМ бебчето си е било с размери, отговарящи на седмицата, не мисля, че има база за притеснение.

# 19
На 39,5 години съм.
На ФМ плода отговаря на 12+4, а по ПРМ е 12+2.

# 20
Комбинираният риск се гледа, 2 дни отклонение е нищо, никой не знае на кой ден от цикъла са се срещнали яйцеклетката и сперматозоида, освен ако не сте инвитро.

Последна редакция: пт, 19 сеп 2025, 21:51 от Seaglass

# 21
На 39,5 години съм.
Ами значи затова и резултатът е такъв, не се притеснявай. А в растежа всичко си е наред по това, което си написала, щом си отговаря на седмицата.

# 22
Здравейте, момичета Simple Smile
Пренаталния тест излезе и всичко е наред. Пола е момиче. Др седмица съм на БХС и ФМ.

# 23
Момичета, снощи пробвах да пийна 2 капсулки Еспумизан по време на вечеря и мога да кажа, че поне при мен имаше ефект, имах газове, но не бяха болезнени като минали вечери и ги изкарвах доста по-леко. Ако някоя има подобен проблем може да пробва. Хубаво е, че еспумизана не се абсорбира в кръвта, а само от червата, което значи че не отива при бебето.

# 24
На 39,5 години съм.
Ами значи затова и резултатът е такъв, не се притеснявай. А в растежа всичко си е наред по това, което си написала, щом си отговаря на седмицата.

Благодаря! Simple Smile

# 25
Момичета, да се похваля. Вчера бях на първа ФМ, всичко е наред. Доктора даде доста смело предположение за момиче в 12+6, таа засега ще очакваме принцеса номер 2.
Моля, ако има някой от Варна да ми препоръча АГ за втора фетална. Искам да отида и при друг лекар, за да имам още едно мнение, но без д-р Желязкова. С първата бременност ходих при нея на втора и трета ФМ и на третата ми излезе с прогнози за преждевременно раждане, ниско тегло на плода и прочее.  Какво се случи? Преносих една седмица и родих бебе с абсолютно нормално тегло- 3130.

Общи условия

Активация на акаунт