Мартчета 2026 (Тема 2)

• 11 654
  • 408
  •   2
Отговори
# 330
Привет! Имам малко може би глупав въпрос😅 терминът ми по цикъл е 16.03, но овулацията ми беше на 17-18ти ден, т.е реалния термин е 19-20 март. До сега бебето си върви според овулацията, само веднъж мисля, съвпадаше с ПРМ. Също, по цикъл влизам в нова седмица в понеделник, а по овулация и бебето- в четвъртък и малко се бъркам коя седмица съм в момента. Кое е реалното?

# 331
Привет! Имам малко може би глупав въпрос😅 терминът ми по цикъл е 16.03, но овулацията ми беше на 17-18ти ден, т.е реалния термин е 19-20 март. До сега бебето си върви според овулацията, само веднъж мисля, съвпадаше с ПРМ. Също, по цикъл влизам в нова седмица в понеделник, а по овулация и бебето- в четвъртък и малко се бъркам коя седмица съм в момента. Кое е реалното?
Гледаш си по ПРМ термина и седмиците.

# 332
Предполагам, че вече няма съмнения за пола на бебето, започнахте ли да мислите за имена?

# 333
Предполагам, че вече няма съмнения за пола на бебето, започнахте ли да мислите за имена?
Ох, започнахме още от 12 седмица, когато разбрахме, че е момиче. Обаче все още не сме стигнали да никакво решение. Харесала съм Бояна или Изабел. Най-вероятно ще е едно от двете, като повече клоня към Изабел. Може и вие да дадете мнение кое от двете ви повече допада😅.

# 334
От двете, определено ми харесва повече Изабел. Звучно е и върви с едно от най-любимите ми галени женски имена Бела.

# 335
За име имаме 2 3 варианта като още не сме се спряли на нито едно.

Тази нощ ми се случи нещо странно така и не разбрах сънувах ли или наистина се случи. Сякаш ми се обръщаше корема или някой така брутално рита отвътре. Чувството беше все едно си гълтам корема 3 4 пъти, но бързо. Сега си мисля дали всичко с бебето е наред. Друг път я усещам, днес нищо.. Confused

# 336
За име имаме 2 3 варианта като още не сме се спряли на нито едно.

Тази нощ ми се случи нещо странно така и не разбрах сънувах ли или наистина се случи. Сякаш ми се обръщаше корема или някой така брутално рита отвътре. Чувството беше все едно си гълтам корема 3 4 пъти, но бързо. Сега си мисля дали всичко с бебето е наред. Друг път я усещам, днес нищо.. Confused
Аз така имам дни, в които въобще не го усещам, като вчера например, гледам да не го мисля обаче, май е рано все още да се притесняваме за движения. В момента съм 19+3.

# 337
Ох, започнахме още от 12 седмица, когато разбрахме, че е момиче. Обаче все още не сме стигнали да никакво решение. Харесала съм Бояна или Изабел. Най-вероятно ще е едно от двете, като повече клоня към Изабел. Може и вие да дадете мнение кое от двете ви повече допада😅.
Йонси, моята щерка се казва Изабелла 😁 та се сещам тогава сигурно до 7-мия месец не бяхме изобщо обсъждали името, обаче аз си харесвах Изабел/Изабела 😁 Та като дойде ред аз си казах моето, баща й го хареса, обаче се чудхме кое от двете и се спряхме на Изабел, обаче на следващия ден някъде видях Изабелла с двойно Л, и викам край 😁 тъкмо ще я запомнят с туй двойното Л 😁😁
А иначе и сега още не сме говорили с мъжо 😁 че той малко обича в последния момент да се случват нещата, а аз ест не 😁 но аз пак имам едно предложение, защото го сънувах още преди да разбера, че съм забременяла..имах си и усещането, че е момиче и като сънувах, че точно така сме кръстили бебето, което все още не знаехме, че го има…и после видях и какво е значението, а именно Дар от Бога, а пък мъжо преди време ми дрънкаше, че иска на баща си 😁 за мен са големи отживелици..обаче пък името, а именно Матеа, Теа е на баща му Тодор 😂 та си мисля, чеще ми се навие 😁 много ми харесва това имее ама да видим, грам не съм гледала нищо друго

# 338
Здравейте, момичета!
От вчера съм доста притеснена. Бях на ЖК. За щастие, с бебето всичко за сега е наред, но се оказах с високо кръвно-140/80. И съм качила повечко килограми. Акушерката дори ми мери два пъти кръвното, преди ехографа и след. Гинеколога ми издаде направление кардиолог. Предполагам, че не е нужно да ви обяснявам, че веднага погледнах в темите за високо кръвно при бременност в БГ Мама и допълнително се стресирах. Вечерта след прегледа, слезнах в аптеката до нас и отново кръвното беше 140/88. Днес съм на преглед при кардиолога. Не исках да губя време. Друга мама с подобни оплаквания?

# 339
Аз поддържах високо кръвно. 1 ден беше 145/90, изписаха ми Допегит и го свалих на 130/80. На последната ЖК отново беше 140/80 и двата пъти когато го мериха. Пратиха ме на кардиолог и се оказа, че при мен е от притеснение. Точно на прегледа кръвното ми беше 120/70 цял ден както и нялко дни поредни. Иначе в момента го поддържам 120-125/65-70.
Кардиолога ми каза преди преглед да пия още едно хапче като ми и изписа и Норваск, ако вдигна над 140/90.
Бих те посъветвала да не го мислиш, защото една седмица го мерих на всеки 30 мин и бях откачила буквално, тогава все си беше 130/80. Откакто се върнах на работа и го меря по 3 пъти на ден се чувствам по добре и за сега е нормално.

# 340
Много ти благодаря за бързият отговор!:heart: Надявам се, че и при мен е от притеснение. Вчера преди да отида на ЖК, баща ми го приеха в болница и аз бях с него.
Но тази сутрин отново съм с главоболие. Сега ще отида отново в аптеката, за да си проследя кръвното, за да мога довечера да кажа на кардиолога как вървят стойностите.
Иначе съм си поръчала нов апарат за кръвно за да го меря и вкъщи.

# 341
Главата мен и до днес си ме боли, дори при нормално кръвно. Говорих с личния и ми каза, че може да е от анемията,  оказах се с нисък хемоглобин.
Относно притеснението, онзи ден си бях вкарала муха в главата, че щом краката ми оттичат на този етап, дали не развивам преекламсия. Събота и неделя, почивах и краката ми спаднаха, но кръвното в събота цял ден беше 130/80, когато се рових да чета. В понеделник някой тук написа, че при добри резултати от БХС и ФМ пак има проблем. Опитвам се да не го мисля, пък ако видя, че много се притеснявам по този повод ще пусна пренатален.

# 342
От всичко, което изчетох до сега, наличието на високо кръвно и отоци не винаги говори за преекламсия. Не знам дали си правила изследване за наличие на белтък в урината. Ако не си, ноже да си направиш. Това също бил един от индикаторите за преекламсия. Аз сега си пуснах назначените от АГ-то изследвания за кръв и урина. Нямаше изследване на урината за белтък и по мое желание го пуснах. Сега чакам резултати. Кръвното ми го измериха сега в аптеката. Единият път показа 132/90, втория-136/88. Пак е високо, но поне не съм минала 140/90, което прочетох някъде, че е границата.

# 343
При мен винаги първия път показва по-висока стойност, втория по-ниска. Споделих пред кардиолога и каза да гледам втория път, защото на електронните им трябвало време (какво време?). Примерно на обяд в работата като го меря първи път 132/75, втория 123/73. Ако и двата пъти показва едно и също, което ми се е случвало, значи може и от първия да покаже. Нямам обяснение, но вече само като се сетя, че трябва да меря и ми става зле Grinning

От последните изследвания на 16.10 урината е чиста, но ми казаха други момичета, че за белтък се събирало 24 часа. Ще попитам на 24.11 като отида пак на ЖК. От въпросните изследвания се оказах с нисък хемоглобин и гъбички.

# 344
Момичета, а как са ви рисковете за прееклампсия след БХС, имате ли предписана терапия? Винаги съм била с ниско кръвно, но с първата бременност ми изчислиха висок риск и започнах да пия Акард. Филмирах се, като започнах да чета, купих апарат за кръвно, излязох в болничен, защото тогавашната мениджърка беше изключително токсичен човек и всеки ден се дразнех за пълните глупости, отписах се и от ФБ групата тогава, защото се пишеха страшни глупости и също се дразнех (моя грешка). Не развих прееклампсия, сега съм с нисък риск. Та, мисълта ми е, освен с прегледи при кардиолог и АГ и съответните терапии, обърнете внимание какво ви натоварва и го сведете до минимум, сега е моментът да се грижите на първо място за себе си и бебоците, другите да се спасяват.

Общи условия

Активация на акаунт