Мартчета 2026 (Тема 2)

• 11 745
  • 413
  •   2
Отговори
# 345
Аз се водя с висок риск. Преди 34 седмица 1:326, преди 37 1:63. Още след ФМ ми се обадиха да започна Акард, онзи ден кардиолога каза да го пия до 34 г.с. Следя и кръвното, но пак казвам само като се сетя, че трябва да го меря и не знам какви стойности ще покаже, вече ми е адски притеснено.
Другата седмица ми е втората ФМ и от сега го мисля.

# 346
Никой не знае какво точно предизвиква прееклампсия и защо при някои се отключва, а при други - не. Пиеш си хапчетата, ходиш на прегледи, значи правиш всичко, което зависи от теб. Оттук нататък според мен трябва да работиш над контролирането на стреса, което хич не е лесно, с тази бременност изобщо не се тревожа и сега осъзнавам под какъв стрес съм била с първата. Мери си кръвното, колкото пъти са ти казали само, прави приятни неща, разхождай се, чети, гледай бебешки неща, готви си вкусна и питателна храна, гледай приятни филми и сериали, вечер си направи някакъв отпускащ ритуал с душ и хубаво масло за коремчето, помоли таткото да ти масажира стъпалата, медитирай, ако можеш, аз така и не се научих, визуализирай си как си гушкаш малката топчица любов. Всичко е наред в момента и ще бъде наред. 💕

# 347
Аз не съм си правила БХС, защото си правих пренатален тест. Така че, не знам какви са рисковете при мен.

# 348
Може да попитате АГ или специалиста по ФМ като отидете на втора дали трябва да правите нещо.

# 349
Как се справяте със стреса всъщност? Аз работя нормално, вкарвам даже екстра часове още от началото на бременността, от седмица и нещо съм в болнични да се лекувам от ковид. Чувствам се много виновна към себе си, защото все мисля, че го хванах, защото съм уморена от работа. Вчера не спах изобщо, защото шефът ми се обади да ми каже, че моята бременност и бъдещо майчинство ще му погубят фирмата. Ами ядосах се, притесних се, хормони по небесата.... Какво точно се отговаря на тази глупост. Ами не спах изобщо.
Та, как се поддържа ниво дзен?

# 350
Aми щом на тях толкова (демек явно никак) не им пука за вашите лични неща, значи и на вас толкова трябва да ви пука за техните. Официално уведомени са, че сте бременна --> няма как да ви уволнят, игнорирате такива приказки. Аз съвсем директно бих им казала, че не желая да ме стресират с подобни изказвания по време на такъв ключов период и да се сещат. И не бих се раздавала на работа.

# 351
Как се справяте със стреса всъщност? Аз работя нормално, вкарвам даже екстра часове още от началото на бременността, от седмица и нещо съм в болнични да се лекувам от ковид. Чувствам се много виновна към себе си, защото все мисля, че го хванах, защото съм уморена от работа. Вчера не спах изобщо, защото шефът ми се обади да ми каже, че моята бременност и бъдещо майчинство ще му погубят фирмата. Ами ядосах се, притесних се, хормони по небесата.... Какво точно се отговаря на тази глупост. Ами не спах изобщо.
Та, как се поддържа ниво дзен?
Никога не съм взимала нещо толкова присърце, особено сега, кой каквото иска да си говори, да се оплаква, да стеня и прочие. Пълен непукист съм. Опитай се  и ти да го караш така. Не се впрягай на глупости. В крайна сметка взимаш един болничен, сядаш си вкъщи, пък те да се оправят.

# 352
Аз щях да си изляза перманентно в болничен и да си гледам здравето и бременността, такива изказвания са недопустими. Както каза моят АГ, никой няма да Ви потупа по рамото, че сте работили до последно. И аз правех много допълнителни часове, мениджърката приемаше работа с безумни крайни срокове и обеми, имаше драми за глупости в отдела… Фирмата още не е фалирала, но пък мениджърката я смениха. 😁 Прецених, че тъй като най-вероятно ще имаме само две деца, пазарът на труда може да се лиши от мен за известно време и си приоритизирахме нероденото дете и здравето. Изобщо не съжалявам, наспивах се, спокойно ми беше, влязох да раждам със свършени задачи, бяхме направили заготовки във фризера. Ако не си бях починала качествено, не знам как щях са оцелея първите три месеца, с мъжа ми си гледаме детето сами. Не беше опция да остана на работа и да не се раздавам, аз съм перфекционист и или правя нещо като хората, или не се занимавам. Много време се обвинявах, че едва ли не предавам екипа си, но когато дойде четвъртият триместър осъзнах, че решението ми наистина е било правилно.

Последна редакция: ср, 29 окт 2025, 16:11 от Seaglass

# 353
При мен не работата ми докарва стрес, а това че може би ми е първа бременност, много желана и всеки симптом ми е чужд. Дали е нормален, дали не е? Всякакви такива въпроси ме стресират.
Някои не вярват, но все още не мога да се зарадвам напълно, а пък да предприема стъпка и да пазарувам.... все още изпитвам страх. За всеки преглед се притеснявам, дали всичко е наред с бебето и може би от там ми идва и проблема с кръвното.

# 354
Черешке, не искам да съм негативна, но винаги ще се притесняваш за това дете и ще го мислиш, да знаеш. На този етап правиш всичко, което зависи от теб, другото е работа на природата. Дишай и се радвай, защото ти се случва нещо много красиво.

Последна редакция: ср, 29 окт 2025, 16:22 от Seaglass

# 355
При мен не работата ми докарва стрес, а това че може би ми е първа бременност, много желана и всеки симптом ми е чужд. Дали е нормален, дали не е? Всякакви такива въпроси ме стресират.
Някои не вярват, но все още не мога да се зарадвам напълно, а пък да предприема стъпка и да пазарувам.... все още изпитвам страх. За всеки преглед се притеснявам, дали всичко е наред с бебето и може би от там ми идва и проблема с кръвното.
Всичко ти е в главата, опитай се да правиш нещо различно, да се разсейваш, да се занимаваш с нещо приятно. Не може 9 месеца да живееш в стрес. Разбирам те и аз се притеснявах при първата бременност, притеснявам се и сега, обаче винаги като започна да се тревожа за нещо гледам да се разсея, я с детето, я с нещо друго, разходка, готвене, каквото и да е. Дори започни да пазаруваш. Ще ти се отрази добре, разглеждане, обикаляне на магазините.

# 356
Аз съм в болничен от края на август. Поради естеството на работата ми не е препоръчително да я работя в момента. Работодателят ми го прие доста спокойно и приятно. За последната година аз съм третата бременна във фирмата,не е нещо чуждо за него.
Аз също не съм започнала абсолютно нищо да пазарувам. Тази сутрин си поръчах един колан за бременни. Иначе преди малко отидох по спешност до болницата. Имах стягания сутринта в областта на корема. Пих нош-па и магнезий и тръгнах да се поразходя малко. По-добре ми беше, но звъннах на лекаря ми, който ме насочи към болницата за всеки случай. Прегледаха ме -шийката е чудесно, госпожицата също е добре. Застанала е напречно обаче и може би затова са се получили тези стягания. Направо я усещам все едно ме рита по шийката, а там всъщност е гърба ѝ. Както и да е. Успокоих се че всичко е наред и ще си пия магнезий до следващото посещение по график.

# 357
Благодаря ви, момичета. Понякога човек има нужда да ги прочете тези работи. Ще се върна на работа като се почувствам добре, но виждам, че ако продължават тези коментари, ще си помисля сериозно за болнични. И ще сваля ритъма определено.

# 358
Да, това с притеснението е константа. Установих,че съм спокойна първите 24 часа, след като изляза от ехограф 😅 и винаги е "само след този преглед ще направя еди какво си"(сега, като мина пренаталния, като стигна 12 седмица, като стигна 21 седмица и тн), но стигнах до извода, че аз никога не ставам по спокойна 😅

# 359
Здравейте,момичета! Преди доста седмици ходих на БХС. АГ каза, че всичко е добре, но чак сега се заглеждам с подробности и искам да попитам Вас . Каква е разликата между резултати на бременната и информация за консултиращия? Виждам доста голяма разлика в едната колонка и в другата.

Последна редакция: сб, 01 ное 2025, 21:11 от Съни-90

Общи условия

Активация на акаунт