Мартчета 2026 (Тема 2)

• 11 515
  • 396
  •   3
Отговори
# 360
Ами, то го пише. "Резултат за бременната" е комбинираният риск от възрастта ѝ и индивидуалните показатели от биохимичния анализ на кръвта ѝ и показанията за плода от проведения преглед. Тъкмо тези индивидуални разбивки са по-надолу и те служат за информация за медицинското лице, което може да направи изводи за тях и функцията от всички значими елементи, взети заедно.

# 361
С думи прости: гледаш комбинирания риск и там всичко е в норма.

# 362
Здравейте, на какви бебефони сте се спрели ?

# 363
Здравейте, на какви бебефони сте се спрели ?

Ние сме с такъв, вече трета година го ползваме. Надявам се да издържи още толкова😅😅 Като цяло това е една от нещата, които не сме спирали да ползваме, тъй като спалните са ни на втория етаж, съответно аз като върша нещо на долния етаж, без бебефон няма как да чуя каквото и да било. В момента също много го използваме, тъй като преместихме каката в самостоятелна стая и е включен по цяла нощ.

# 364
Получавате ли вече подготвителни контракции? Аз съм почти в 19 г с и вече втора вечер ми се стяга корема. Знам, че контракциите са нещо нормално. Взимам но шпа и магнерот. На ФМ ще ходя в петък. Ако се наложи, ще вляза за малко в болница да ми влеят малко системи, че да не вземе да стане някоя беля...

# 365
Здравейте,
Случвало ли ви се е да смъкнете килограми?
Аз не повръщам, в 19 г.с. съм, храня се нормално, но съм свалила килограм и половина от 17 насам.
Малко се притесних днес, когато се качих на кантара, а съм на ФМ чак на 14.11.

# 366
Получавате ли вече подготвителни контракции? Аз съм почти в 19 г с и вече втора вечер ми се стяга корема. Знам, че контракциите са нещо нормално. Взимам но шпа и магнерот. На ФМ ще ходя в петък. Ако се наложи, ще вляза за малко в болница да ми влеят малко системи, че да не вземе да стане някоя беля...
Аз съм 20 г.с., засега не съм получавала, но си спомням, че с дъщеря ми доста ми се втвърдяваше, пиех си магнерот, но не се повлияваха много, изкарах си с тях до 37 г.с. Ако имаш възможност почивай си повече през деня.

Последна редакция: нд, 02 ное 2025, 22:28 от yonsiii1917

# 367
Здравейте,
Случвало ли ви се е да смъкнете килограми?
Аз не повръщам, в 19 г.с. съм, храня се нормално, но съм свалила килограм и половина от 17 насам.
Малко се притесних днес, когато се качих на кантара, а съм на ФМ чак на 14.11.

Аз свалих в първите два месеца 1 кг и половина, защото ми беше лошо, но сега си ги върнах, че и качих още даже. Иначе имаше седмици ту вървя нагоре, ту малко надолу. Говори с лекаря, но според мен не се шашкай.

# 368
Колко килограма сте качили, момичета? Аз съм 19седм.+5, и съм качила 5кг.

# 369
20+2, 3 кг.

# 370

Аз не знам колко да ги смятам, понеже забременях 61 кг, свалих до 58,5 първите 2 месеца, след това си върнах постепенно до 61 и последните две седмици качих и в момента съм 62,5 🙈 21ва гс

# 371
Аз ги смятам от забременяването. Колко са ви казали на вас, че е допустимо да се качи?

# 372
Аз ги смятам от забременяването. Колко са ви казали на вас, че е допустимо да се качи?
Аз това с допустимо и недопустимо не го одобрявам, всяка жена е различна, всеки организъм е различен, попринцип мисля, че го дават до около 15 кг иначе. За мен обаче няма нещо като ,,допустимо”, да, факт, не е хубаво да се качват и много килограми, но това налагана на определени килограми не ми допада, жените почват да гладуват, да се слагат на диети, което е безумно, само и само да се вместят в ,,нормите”. Стига човек да се храни здравословно, разнообразно в този период, не мисля, че има някаква строга определена норма. Вече, ако ядеш junk food, газирани напитки и дебелееш, естествено, трябва да си сложиш някакви граници.

# 373
Така е, но има теоретични норми. Мен ме следят за прееклампсия и гестационнен диабет и килцата са важни. Последните две седмици бях болна и само в кревата, ето ти 2 килца отгоре. Храненето ми е безупречно, надали някога през живота ми е било толкова здравословно, разнообразно, следено...Simple Smile

# 374
Така е, но има теоретични норми. Мен ме следят за прееклампсия и гестационнен диабет и килцата са важни. Последните две седмици бях болна и само в кревата, ето ти 2 килца отгоре. Храненето ми е безупречно, надали някога през живота ми е било толкова здравословно, разнообразно, следено...Simple Smile
Мисля, че ,,нормата” е между 10 и 15-16 кг.

Общи условия

Активация на акаунт