Мартчета 2026 (Тема 2)

• 11 745
  • 413
  •   2
Отговори
# 405
Koгато се приемат извън бременност се спират добавките, но при бременност не е добре да се спират, важно е коригираното ниво с добавките, а не какво би било без тях.
Аз като цяло не го приемам Д3 от много време и не съм и много редовна, някой ден се сетя, някой ден не. Та със сигурност няма кой знае какво натрупване.

# 406
Аз като забременях бях 58кг, при регистрация ме измериха 57кг, а следващия месец бях +4кг, което малко притесни лекаря, но на прегледа този месец бях същите кг, а и изследванията ми са в норма.
Аз също приемам Л-тироксин 25, на всеки 30 дни си пускам изследвания и изпращам на ендокринолога, защото по време на бременност може да се налага и по-висока доза. И за приема са ми казали сутрин на гладно и 30 мин след това никаква храна и напитки освен вода.
Вчера бях на ФМ 21+5гс ние също чакаме момиченце и го измериха 360гр и доктора ми каза, че няма да родя голямо бебе, ако изтърпя до термин максимум 3кг, а за по-рано 2,200-2,700кг
И вече чакам 24гс за фетална ехокардиография

# 407
А всички ли ще правите ехокардиография, вчера на ФМ Чучумишев нищо не ми е споменал за нея, с дъщеря ми също не помня да съм правила, не се ли прави само, ако има някакви съмнения за проблем на ФМ?

# 408
Аз бях миналата седмица на фвтална ехокардиография изцяло по мое желание. ФМ ми беше при доц. Чавеева и тя също не каза, да вижда някакъв проблем. Когато отидох при доц. Маринов, той ме попита има ли нещо което да притеснява докторите и аз казах не, че това е изцяло по мое желание. Той каза, че било правилно, защото 1:100 бебета се раждат с някаква форма на сърдечен дефект. Аз го намирам за полезен преглед. На мен ми каза да отидем на контролен преглед след раждането.

# 409
И аз не съм била на ФЕхоКГ, Марков онзиден каза, че всичко изглежда нормално. Повече се застоя на сърцето и аз го питах има ли нещо притеснително, но той отрече. Средата на Декември съм отново при него, пак ще попитам.

# 410
Семира, на приятелка са й казали да спре с приема, моята ендокриноложка пък нищо не ми каза и затова се зачудих. Благодаря за инфото! Сега видях и че съм написала “са те посъветвали” вместо “не са те” и се поправих.
И ние сме другата седмица при доц. Маринов изцяло по мое желание, с първото ми момченце също правихме, но не сме го водили на преглед след раждането, препоръката на Маринов е стандартна. През 2023 прегледът беше 100, сега колко е, WitherWings?

Последна редакция: ср, 05 ное 2025, 11:42 от Seaglass

# 411
Аз ходих в болница Надежда, струваше 130лв. Знам, че преглежда на няколко места, вероятно цената е различна.

Семира, на приятелка са й казали да спре с приема, моята ендокриноложка пък нищо не ми каза и затова се зачудих. Благодаря за инфото!
И ние сме другата седмица при доц. Маринов изцяло по мое желание, с първото ми момченце също правихме, но не сме го водили на преглед след раждането, препоръката на Маринов е стандартна. През 2023 прегледът беше 100, сега колко е, WitherWings?

# 412
Благодаря, точно там беше 100 през 2023.

# 413
На мен за вит.Д са ми казвали, че не се спира преди изследване. Аз приемам от доста години, защото бях с мнооого сериозен дефицит. Сега ми обясниха, че в началото на третия триместър ще направим контрола, защото е много важно да няма дефицит тогава. Ако има дефицит, трябва да се коригира, за да не се отрази евентуално негативно на костите на плода.
На фетална ехокардиография ще ходя по мое желание, не съм правила още втора ФМ.

Общи условия

Активация на акаунт