Мартчета 2026 (Тема 2)

• 12 645
  • 454
  •   2
Отговори
# 435
Момичета, мерят ли ви шийките редовно?
Вчера беше втората ми фетална в 22 г.с. С бебка всичко е супер. Измери я 560 грама, а маточната ми шийка - 33 мм. Според него е супер, не виждал причини за притеснение, но на мен мира не ми дава тази дължина. По спомени с първото ми дете беше 38 мм в същия период на бременността и сега се притеснявам ужасно.
Вашите колко са?
Моята беше или 41 или 43 мм. Мериха ми я на първата фетална и сега на следващата като ходих пак я премериха, на прегледите по ЖК мисля, че не ми я мерила или по-скоро не е казала, ако я премерила.

# 436
Ирелия, супер си е, по спомен с предната бременност винаги ми беше около 30 през корема, родих един ден след термин бебе 3.500, не е трябвало да се пазя. Не се тревожи, стига да няма скъсяване във времето, всичко е наред. Мен ме гледат през корема винаги и всеки път питам как е шийката. WitherWings много добре е обяснила.

Последна редакция: пт, 07 ное 2025, 09:41 от Seaglass

# 437
Аз забравих да попитам на феталната колко точно е, но ме гледаха с коремен и гледам, че на документите пише "маточна шийка - със запазена дължина"
Редактирам:
Иначе поръчах стерилизатор, база, столче, количката и кашон мокри кърпи. Grinning

Последна редакция: пт, 07 ное 2025, 11:14 от Čherries

# 438
Скрит текст:
Аз още и още за дъщеря ми на 8г. ползвам Юриаж 😁 та и с бебето ще ползвам това 😌 а крем за подсичане ползвах на Bepanthen, хич не ме кефи тоя Судокрем какъв е бял 🤣 напомня ми на крем Здраве от едно време, не знам дали го има още 😁 аз иначе снощи сън не спах, аларма си навих, количка си поръчах 🤣🤣🤣 матрак също 🤪 и общо взето сега си разцъквам из сайтовете какво да поръчам още
Какъв матрак избра? Аз обмислям Нани Лукс, но трябва да го видя на живо някъде, защото сега просто по мнения съм го набелязала.
Иначе нашата количка пристигна днес в офис на Спиди, но е поръчана от чужбина, защото имаше грандиозна разлика в цената 😂 С кошницата и столчето действах по същия начин 🤷♀

# 439
Скрит текст:
Аз още и още за дъщеря ми на 8г. ползвам Юриаж 😁 та и с бебето ще ползвам това 😌 а крем за подсичане ползвах на Bepanthen, хич не ме кефи тоя Судокрем какъв е бял 🤣 напомня ми на крем Здраве от едно време, не знам дали го има още 😁 аз иначе снощи сън не спах, аларма си навих, количка си поръчах 🤣🤣🤣 матрак също 🤪 и общо взето сега си разцъквам из сайтовете какво да поръчам още
Какъв матрак избра? Аз обмислям Нани Лукс, но трябва да го видя на живо някъде, защото сега просто по мнения съм го набелязала.
Иначе нашата количка пристигна днес в офис на Спиди, но е поръчана от чужбина, защото имаше грандиозна разлика в цената 😂 С кошницата и столчето действах по същия начин 🤷♀
На магнифлекс поръчах, че с 25% от Хиполенда добра цена се получи 😁

# 440
Много е хубав Pierre Cardin на Магнифлекс 💕

# 441
Да си призная с първото дете може би бях доста малка и неглижирах някои неща 😁 като матрака например, но сега нямаше как да направя компромис с това и исках хубав матрак, та се разчетох за мнения и те така се спрях на него

# 442
Като чета, че вече сте започнали да пазарувате, май закъснявам с по-важните полупки. Към дамите с вече поръчани/получени колички и столчета за кола на какви се спряхте?

# 443
Като чета, че вече сте започнали да пазарувате, май закъснявам с по-важните полупки. Към дамите с вече поръчани/получени колички и столчета за кола на какви се спряхте?
Аз поръчах на Сайбекс Балиос С количка, като взех коша за новородено и коша 6+, кошницата ще ми я даде приятелка, така или иначе се ползва малко време. Столче не поръчах, защото ще се чудя къде да го съхранявам докато му дойде времето, май месец пак има луд петък в Хиполенд, така че тогава ще вземем и столче 😁 иначе засега съм се спряла на Сайбекс Сирона Джи : )))

# 444
Ние ще ползваме тази от каката - Anex E/type, кошницата за кола ни е Cybex Aton B2, каката е със столче Cybex Sirona, като когато вече стане време бебка да я местим от кошницата в столче, ще наследи това на каката, а на нея ще купим по-голямо.

# 445
И ние взехме Сайбекс Балиос С като взехме комплекта - кош за новородено, кош 6+, кошницата и отделно взехме базата.

# 446
Количка Bugaboo Fox Cub
https://baby-garage.de/de/bugaboo-fox-cub-kombikinderwagen-online-kaufen

Кошница  Maxi-Cosi CabrioFix i-Size https://www.amazon.de/-/en/dp/B09LVM4ZF5/ref=br_mw_yr_itemdt_dp? … F2OYMN8HFSD&psc=1

Столче Britax Römer MAX-SAFE PRO
https://www.pramworld.co.uk/britax-romer-max-safe-pro-inc-free-l … acer-space-black/
(Когато аз го купувах, беше още по-намалено. Някъде 189 паунда. Може пак да вдигнат процентите намаление)

Слагам и линкове, тъй като са на оферта и може да са от полза на някой 😁

# 447
Момичета, а на някоя случвало ли се е едната от артериите в пъпната връв да е по-малка от другата, Чучумишев каза, че не е проблем на ФМи като голям специалист му вярвам, на доплера  кръвопотока също е добре, каза, че имало бебета дори с по една артерия на пъпната връв, но все пак да попитам и тук.

Последна редакция: пт, 07 ное 2025, 19:06 от yonsiii1917

# 448
И аз съм чувала за такива само с една артерия, ако кръвотокът си е наред и бебчето си расте, не бих се тревожила. Винаги можеш да отидеш и на второ мнение, де, но няма как да се промени това.
Относно столчетата за кола, много държах да се върти на 360 градуса, голямо удобство е при слагане и вземане на бебето, нашето е Maxi Così Mica Pro I size (и преди съм писала за него) и синът ми на годинка и седем месеца още си го ползва. От 0+ е.

# 449
И аз съм чувала за такива само с една артерия, ако кръвотокът си е наред и бебчето си расте, не бих се тревожила. Винаги можеш да отидеш и на второ мнение, де, но няма как да се промени това.
Относно столчетата за кола, много държах да се върти на 360 градуса, голямо удобство е при слагане и вземане на бебето, нашето е Maxi Così Mica Pro I size (и преди съм писала за него) и синът ми на годинка и седем месеца още си го ползва. От 0+ е.
При мен са си две, но едната е с по-малък диаметър, иначе кръвотока си е наред. Интересно ми е дали някой друг също се е сблъсквал с подобно нещо. Иначе когато ходих  на ранна ФМ в 16-та седмица, там нищо не казаха, тъй като не я правих при Чучумишев нея. В листа от прегледа пише само: нормален кръвопоток. Докторката нищо не спомена затова, че едната артерия е по-малка, може би е преценила, че не е проблем и затова не е казала. Може би по-скоро ще започна по-често да ходя да следя кръвопотока за лично мое успокоение.

Общи условия

Активация на акаунт