Мартчета 2026 (Тема 2)

• 22 317
  • 739
  •   1
Отговори
# 660
В документа от ФМ не е ли описано как е разположена плацентата? Иначе, да, много е опасно за майката и бебето и затова при кървене веднага трябва да отидеш да те прегледат. Ако не се вдигне, ще те насочат за секцио. Разположението на плацентата не зависи от майката, просто си изтеглила късата клечка, за жалост. Дано се вдигне!
Въпрос пак за обременяването - по каква причина едни сте насочени да го правите, а други не? С предната бременност имам спомен, че следяхме всеки месец глюкозата и наддаването ни с бебето и АГ прецени, че няма нужда. Засега резултатите ми са сходни, но мисля да питам и ендокриноложката какво мисли.

# 661
В документа от ФМ не е ли описано как е разположена плацентата? Иначе, да, много е опасно за майката и бебето и затова при кървене веднага трябва да отидеш да те прегледат. Ако не се вдигне, ще те насочат за секцио. Разположението на плацентата не зависи от майката, просто си изтеглила късата клечка, за жалост. Дано се вдигне!
Въпрос пак за обременяването - по каква причина едни сте насочени да го правите, а други не? С предната бременност имам спомен, че следяхме всеки месец глюкозата и наддаването ни с бебето и АГ прецени, че няма нужда. Засега резултатите ми са сходни, но мисля да питам и ендокриноложката какво мисли.

Мен ме насочиха заради това че баща ми е с диабет и също така заради повтарящи се гъбички. Иначе всеки месец ми пускат глюкоза на гладно, но си е в граници - 3-3.5 но явно не е достатъчно, за да се изключи ГД.

# 662
Аз си спомням, че с първата бременност АГ-то не ме е насочвала към изследването, по мое желание си го направих. Сега също нищо не ми е казвала за него. Иначе следим глюкозата с кръвните изследвания, които ми пуска.

# 663
Здравейте, някоя правила ли е Ехокардиография на сърцето на бебчето?

# 664
Здравейте, някоя правила ли е Ехокардиография на сърцето на бебчето?
Да, доста от нас, можеш да се върнеш няколко страници по-назад е обсъждано

# 665

Мен ме насочиха заради по-големите размери на бебето. Останалите показатели от ехографския преглед са в норма. Следят се околоплодни води, коремчето на бебето да не е по-голямо от главичката, и килограмите на майката. Аз нямам ИР или проблеми с КЗ извън бременност, но ГД се развива различно при всеки, като причината са плацентарните хормони, които разбъркват всичко останало. За мен също е необходимо изследване, защото знанието за ГД на майката, преопределя до някъде и какво поведение да се има към детето след раждането.

И да допълня, че КЗ в норма на гладно не изключва автоматично ГД. Трябва да се знаят и стойностите 1 час и 2 часа след хранене. Отклонение само в един от трите показателя е достатъчен за поставяне на диагнозата.

Последна редакция: сб, 29 ное 2025, 14:25 от WitherWings

# 666

Мен ме насочиха заради по-големите размери на бебето. Останалите показатели от ехографския преглед са в норма. Следят се околоплодни води, коремчето на бебето да не е по-голямо от главичката, и килограмите на майката. Аз нямам ИР или проблеми с КЗ извън бременност, но ГД се развива различно при всеки, като причината са плацентарните хормони, които разбъркват всичко останало. За мен също е необходимо изследване, защото знанието за ГД на майката, преопределя до някъде и какво поведение да се има към детето след раждането.
Аз също съм ,,за” тези изследвания и си ги правя, ако не ме насочи АГ-то на своя глава. Особено за ГД, ако не разбереш за него и не предприемеш мерки докато е време и ти и детето след време може да развиете диабет. Също така може да доведе до прееклампсия.

# 667

Аз преди да забременея правих и се оказах с лека форма на ИР, въпреки, че захарта на гладно ми беше 4.9 мисля. И аз я следя всеки месец, но тя изобщо не е фактор, дори и да е в норма, и си трябва разширено изследване. АГ спомена за обременяване предишния месец, но каза, че е рано, та ще видим на следващия преглед какво ще каже. Иначе покрай мен никоя майка не е правила, което ми е супер странно. Според мен трябва да е задължително

# 668
При мен е автоматично заради възрастта, над 40г. Няколко пъти независимо от резултата. В чужбина го правя.
Каква диета препоръчват ендокрилозите при завишен резултат?

# 669
@Seaglass За обременяването, честно казано винаги съм смятала, че е задължително, но откакто четох и -глюкозната революция- много повече мисля за това какво ям, какви въглехидрати, захари, фруктоза. Бих казала, че ям доста хляб по принцип и плодове, преди да забременея ядях и много по-малко месо, тоест малко протеини и ще съм по-спокойна да знам със сиурност дали трябва нещо да огранича.

Едната фетална я направих и при втори човек и тя ми каза, че според нея имам повече околоплодни води и е добре да намаля сладкото. След това не ядох сигурно 2 седмици нищо сладко, но после съм питала 3 ма други специалисти и никой не е потвърдил да имам повече околоплодни води, казаха, че са си в норма.

Тоест освен нея никой не е споменавал обременяване, но гледах, че в пакетите на Надежда например е включено, предполагам и на други места също.

Каква диета - според мен изключване до голяма степен на десерти, но освен това ограничаване на хляб, ориз, картофи, паста плодове с висок гликемичен индекст, например банани. Плодове с нисък глик индекс са например горски плодове.
Напитки различни от вода, чай, кафе, например плодови сокове, фрешове имат доста фруктоза без никакви фибри и не се препоръчват при диабет. Та не бива с лека ръка да се казва, че трябва да се спазва такава диета, защото никак не е лесно, като си бременна и а при мен и вечно гладна Grinning.

Последна редакция: сб, 29 ное 2025, 17:19 от Dodiedi

# 670
В пакетите е включено, за да си оправдаят високите цени, иначе не е изследване, което да се прави без някакви причини, затова и не всяка жена е насочена към такова.

# 671
Здравейте, не можах да намеря подобно обсъждане и съм доста притеснена, извинявам се ако вече е обсъждано.. В 17г.с. имах бледо-розово течение, забелязах го при избърсване и веднага отидох в спешното, прегледаха ме, не можаха да разберат от какво е, но ме приеха три дни за задържане и повече нищо. В момента съм в 22г.с. и за една седмица четири пъти ми се случи непоследователно пак такова течение при избърсване, като има и по едно много мъничко съсирече кръв.. При изписването ми бяха казали, че при такова бледо течение няма нужда да ходя и затова и си кютам, колкото и да ме е страх.
Просто не намирам много подобна информация по въпроса, а и е много по-успокояващо, ако някой сподели опит…
Извинявам се за дългото обяснение, просто съм много притеснена, а не получавам адекватно обяснение от никой..😭

# 672
Здравейте, не можах да намеря подобно обсъждане и съм доста притеснена, извинявам се ако вече е обсъждано.. В 17г.с. имах бледо-розово течение, забелязах го при избърсване и веднага отидох в спешното, прегледаха ме, не можаха да разберат от какво е, но ме приеха три дни за задържане и повече нищо. В момента съм в 22г.с. и за една седмица четири пъти ми се случи непоследователно пак такова течение при избърсване, като има и по едно много мъничко съсирече кръв.. При изписването ми бяха казали, че при такова бледо течение няма нужда да ходя и затова и си кютам, колкото и да ме е страх.
Просто не намирам много подобна информация по въпроса, а и е много по-успокояващо, ако някой сподели опит…
Извинявам се за дългото обяснение, просто съм много притеснена, а не получавам адекватно обяснение от никой..😭
Плацентата каква е? Да не е ниска и кървенето да е заради нея? А следящото ти АГ какво казва?

# 673
Някакви оплаквания, които могат да се свържат с цистит има ли?
Аз никога през живота си не бях имала уроинфекция и не знаех изобщо как може да се прояви - при мен имаше цели парцали съсирена кръв, но и много болка.

# 674
Плацентата каква е? Да не е ниска и кървенето да е заради нея? А следящото ти АГ какво казва?
Плацентата ми е предна, а АГ-то ми знае само за първия път, казах и го на последния преглед, който беше седмица след изписването ми, но тогава нямах оплаквания и мисля утре да и звънна да и кажа за тези четири пъти, да видим дали ще иска да ме види..

Общи условия

Активация на акаунт