Мартчета 2026 (Тема 2)

• 22 310
  • 739
  •   1
Отговори
# 675
Здравейте, не можах да намеря подобно обсъждане и съм доста притеснена, извинявам се ако вече е обсъждано.. В 17г.с. имах бледо-розово течение, забелязах го при избърсване и веднага отидох в спешното, прегледаха ме, не можаха да разберат от какво е, но ме приеха три дни за задържане и повече нищо. В момента съм в 22г.с. и за една седмица четири пъти ми се случи непоследователно пак такова течение при избърсване, като има и по едно много мъничко съсирече кръв.. При изписването ми бяха казали, че при такова бледо течение няма нужда да ходя и затова и си кютам, колкото и да ме е страх.
Просто не намирам много подобна информация по въпроса, а и е много по-успокояващо, ако някой сподели опит…
Извинявам се за дългото обяснение, просто съм много притеснена, а не получавам адекватно обяснение от никой..😭
Плацентата каква е? Да не е ниска и кървенето да е заради нея? А следящото ти АГ какво казва?
Плацентата ми е предна, а АГ-то ми знае само за първия път, казах и го на последния преглед, който беше седмица след изписването ми, но тогава нямах оплаквания и мисля утре да и звънна да и кажа за тези четири пъти, да видим дали ще иска да ме види..
Аз също мисля, че трябва да я информираш и съответно да те прегледа. А заедно с това имаш ли някакви болки, неразположение?

# 676
Здравейте, не можах да намеря подобно обсъждане и съм доста притеснена, извинявам се ако вече е обсъждано.. В 17г.с. имах бледо-розово течение, забелязах го при избърсване и веднага отидох в спешното, прегледаха ме, не можаха да разберат от какво е, но ме приеха три дни за задържане и повече нищо. В момента съм в 22г.с. и за една седмица четири пъти ми се случи непоследователно пак такова течение при избърсване, като има и по едно много мъничко съсирече кръв.. При изписването ми бяха казали, че при такова бледо течение няма нужда да ходя и затова и си кютам, колкото и да ме е страх.
Просто не намирам много подобна информация по въпроса, а и е много по-успокояващо, ако някой сподели опит…
Извинявам се за дългото обяснение, просто съм много притеснена, а не получавам адекватно обяснение от никой..😭
Плацентата каква е? Да не е ниска и кървенето да е заради нея? А следящото ти АГ какво казва?
Плацентата ми е предна, а АГ-то ми знае само за първия път, казах и го на последния преглед, който беше седмица след изписването ми, но тогава нямах оплаквания и мисля утре да и звънна да и кажа за тези четири пъти, да видим дали ще иска да ме види..
Аз също мисля, че трябва да я информираш и съответно да те прегледа. А заедно с това имаш ли някакви болки, неразположение?
Имам болки в гърба и кръста, но смятам, че са и нормални за етапа на бременността, а и предимно лежа главно от страх, АГ-то ми беше казала да почивам възможно най-много вече. Имах и някакви опасения за нещо урологично, с първата ми бременност направих хидронефроза в края на 7 месец, но отказах хоспитализиране и си го изтърпях вкъщи до края.. Но четох, че вагинални съсиречета уж не можели да се свържат с уроинфекция. Много ми е объркващо всичко и затова и реших да потърся съвет от Вас!❤ Извинявам се отново километричните обяснения..

# 677
Имам болки в гърба и кръста, но смятам, че са и нормални за етапа на бременността, а и предимно лежа главно от страх, АГ-то ми беше казала да почивам възможно най-много вече. Имах и някакви опасения за нещо урологично, с първата ми бременност направих хидронефроза в края на 7 месец, но отказах хоспитализиране и си го изтърпях вкъщи до края.. Но четох, че вагинални съсиречета уж не можели да се свържат с уроинфекция. Много ми е объркващо всичко и затова и реших да потърся съвет от Вас!❤ Извинявам се отново километричните обяснения..
Консултирай се най-добре с АГ-то или с някой специалист по ФМ. Стискам палци да не е нещо сериозно.

# 678
Здравейте! Бях писала преди 2 седмици за направен ми серклаж в 24 седмица. Сега съм в 26.
Беше голяма дилема. Решение, което трябваше да взема спешно. Всеки доктор казваше различно. Единият лекар предписа макмирор свещички , за да се изчистя, но не ме изчакаха за си проведа лечението, а и се оказа , че при постъпване съм имала и е.коли. т.е са ме зашили с тази бактерия. След 1 седмица пак ми взеха секрет. Казаха ми ,че е.коли няма ,но...... се започна голямото криене на информация. Аз усещах, че има нещо . Пипнала съм и клебсиела и ентеробактер. Няма къде да съм заразена, освен в болницата.  Като чух за тази клебсиела и ми  стана лошо. Не знам , дали имате информация за нея. Та..... изписаха ме с антибиотик и сега чакаме и се надяваме да се излекувам( дано) Много ме е страх.  Все повече чета лоши неща за инфекции след серклаж и какво може да стане, а аз дори съм заразена и се моля да не стане най-лошото. През това време не спирам да имам оплаквания. Всеки ден си имам неразположения в корема. Надявам се да не са контракции. Просто се надявам да не се връщам в болницата, защото влязох за  едно , а излязох с други две.
Сега ми предписаха и инжекции, които трябва да слагам няколко дни, поради риск от ранно раждане , които помагат за развитие на дробчетата на бебето.

# 679
Съни в кой град си и кой е правил серклажа? Предполагам е серклаж по Макдоналд. Аз съм с превантивен серклаж от първия ден на 15та седмица. На всеки преглед АГ взима микробиология. Права си, че трябва стриктно следене на тези неща. А защо така бързат с тези кортикостероиди? Колко мм ти е шийката в момента? Аз също съм в 26та седмица, моята шийка допълнително се скъси и в момента е 22мм и ми сложиха допълнително песар. Разположенията са нормални бих казала, но стой и почивай основно в къщи. Това бих дала като съвет. Аз се движа само из апартамента, никъде не излизам и всяка удобна минута съм в леглото. Ако имаш други въпроси съм на среща!

# 680
Бих потърсила второ мнение и подход, както и хубаво огледай болницата, към която си се ориентирала, да има най-добрата възможна неонатология. За София това са Шейново, Майчин дом, Токуда и Надежда. За лекар, пак са София, виж д-р Вецев (Шейново). Аз не бях много доволна от него с миналата бременност, но то беше защото тя беше "стандартна" и малко ме претупваше. За високорискови знам, че е много стабилен и е спасявал не едно бебета. А и Велев винаги му е гръб при нужда.

# 681
Съни, не знам от кой град си, обаче на твое място веднага бих отишла на спешен преглед при Вецев в Шейново или при някой в Майчин дом, Токуда или Надежда от отделенията им по Рискова бременност, по възможност завеждащия, за твое спокойствие. Ако решиш да отидеш, много ясно обясни какво е положението и настоявай да те видят възможно най-скоро. От това, което си написала, си мисля, че са си оставили ръцете и го знаят, затова са и инжекциите за дробчетата. Неразположения от серклаж са едно, доказана инфекция вече е друго, криенето на информация пък е просто… Много съжалявам, че за пореден път са те вкарали в притеснения и стрес. ❤

# 682
Здравейте! От Русе съм. Няма как да пътувам в това състояние изобщо, особено на такива големи разстояния. Не са ми мерили шийката, но мисля да си изпрося един преглед тази седмица. Като цяло имаме само 2 болници, в които може са се роди. Едната е държавна, а другата е частна. В държавна, където лежах  съм чувала, че са по-добрите специалисти и там неонатологията им е по- добра и могат да се погрижат за недоносени бебенца , но ако са над 1кг, ако са по-малко ги пращат в Сф.  За частната не съм чувала много добри отзиви, освен отношението, че е много по добро към родилката. Там неонатологията не е добра и ако има проблем пращат бебетата в другата. Пак казвам, че това е информация достигнала до мен. Като цяло нямам избор. Нещата не са розови. Забравих да вметна, че миналата седмица ходих при друг специалист, но не останах много доволна. Не ме прегледа на ехограф ,а само (с извининие ) с ръка. Каза ми неща, които вече бях чела и се бях информирала от нета, а не от лекари.

# 683
Съни, не трябва да “просиш” прегледи, ти си бременна, носиш още един живот, притеснена си и е имало немалко усложнения досега, така че си в правото си да изискваш. Защо не опиташ да звъннеш в някоя от четирите софийски болници и не попиташ дали има как поне да говориш с лекар по телефона, който да те консултира или да препоръча свой колега в Русе? Трябва да има опция при нужда и с линейка да те докарат, след като не можеш да пътуваш, знам ли…

# 684
Съни, при кой се следиш и кой лекар ти направи серклажа от гр Русе? При доктор Тончева ходи ли на преглед или при Йорданова?

# 685
Моя серклаж е направен от Д-р Христов в Надежда. Ако му пишеш в вайбър веднага ще ти намери час. Той се води за един от най-добрите специалисти по серклажи. При него е пълно с пациентки от цялата страна. Според мен директно се вдигай и тръгвайте за София. Лягаш отзад на седалката, с удобна възглавница и така. Магнезий и но шпа за успокоение на матката преди път помагат. А как е направен серклаж без да се знае дължината на шийката, ума не ми го побира.

# 686
RadinaM аз много често съм с леко кръвотечение и вече доста се плаша дали ще мога да реагирам адекватно. Не знам в кой момент е спешно и кога не. При мен първоначално беше, защото имам раничка на шийката на матката, която доколкото разбрах с бременността се кръвоснабдява и от натоварване се пука кръвоносен съд. Сега кървя, защото съм с ниска плацента. Казвам ти го само като варианти от какво може да е при теб. Стегнала съм багаж за болницата и се надявам да стискам поне още месец и да не се случват неприятни ситуации.

# 687
RadinaM аз много често съм с леко кръвотечение и вече доста се плаша дали ще мога да реагирам адекватно. Не знам в кой момент е спешно и кога не. При мен първоначално беше, защото имам раничка на шийката на матката, която доколкото разбрах с бременността се кръвоснабдява и от натоварване се пука кръвоносен съд. Сега кървя, защото съм с ниска плацента. Казвам ти го само като варианти от какво може да е при теб. Стегнала съм багаж за болницата и се надявам да стискам поне още месец и да не се случват неприятни ситуации.
Аз днес отидох да ме види, оказа се, че и моята плацента е ниско долу и освен това се е хванала леко за белега на секциото от първата ми бременност и каза, че е възможно от напрежение (въпреки че предимно лежа вече) и ако има и контракции да прави много леко отлепяне и затова да прокървява.. Иначе всичко е наред, много почивка, пия Диаспорал и но шпа макс (вече) и се надявам дай Боже всичко да е наред!
 Пожелавам на теб и всички да сме добре, да сме спокойни и дай Боже да нямаме сериозни притеснения!🤗❤

# 688
Аз днес отидох да ме види, оказа се, че и моята плацента е ниско долу и освен това се е хванала леко за белега на секциото от първата ми бременност и каза, че е възможно от напрежение (въпреки че предимно лежа вече) и ако има и контракции да прави много леко отлепяне и затова да прокървява.. Иначе всичко е наред, много почивка, пия Диаспорал и но шпа макс (вече) и се надявам дай Боже всичко да е наред!
 Пожелавам на теб и всички да сме добре, да сме спокойни и дай Боже да нямаме сериозни притеснения!🤗❤
А добре, на предишните прегледи, на ФМ не е ли забелязано, че плацентата е ниско долу. Това е голям пропуск, все пак такива бременности се водят рискови. Би трябвало отдавна някой лекар да те е предупредил, за да можеш да избегнеш точно тези последици.

# 689
А добре, на предишните прегледи, на ФМ не е ли забелязано, че плацентата е ниско долу. Това е голям пропуск, все пак такива бременности се водят рискови. Би трябвало отдавна някой лекар да те е предупредил, за да можеш да избегнеш точно тези последици.
Напълно съгласна съм Но….🤷🏻♀ Не знам и аз..
Дай Боже друго да няма, че този стрес едва се издържа. Стискаме зъби, пазим се и това е положението.

Общи условия

Активация на акаунт