Име за момче

• 790
  • 55
  •   2
Отговори
# 15
Както споменах по-горе - Лоренцо, италианско, звучно и не е библейско.

# 16
Силвио абсурд заради силната асоциация с политика Берлускони, има и известен Вито - Корлеоне. Grinning
Не знам дали гледат костенурките нинджа, но е добър въпрос и дали четат приключенията на Лукчо - това ми е проблемът с Лука, иначе ми харесва много всъщност. Бабите и дядовците ще се изпуснат да му кажат Лукчо със сигурност. Grinning

Вито, Силвио, Лука? Лука е библейско, но е едно и също на български и италиански.

Децата гледат ли костенурките нинджа в днешно време?

# 17
Дарио
Нико
Рикардо
Енцо

Мисля, че биха се вписали чудесно в България, или поне няма да са по-странни от привнесените с английско звучене.

# 18
Е, той докато порасне връзката с Берлускони ще се намали. Иначе Вито и Силвио ми хрумнаха от семейство Сопрано, та вярно са на мафиоти там😁 Но не са лоши имена.

Иначе според мен Лукчо е сладко за малко дете и това не би ме спряло. А и на децата по принцип им харесва да четат книжки и да гледат филмчета с герои с техните имена

# 19
Е, той докато порасне връзката с Берлускони ще се намали. Иначе Вито и Силвио ми хрумнаха от семейство Сопрано, та вярно са на мафиоти там😁 Но не са лоши имена.

Иначе според мен Лукчо е сладко за малко дете и това не би ме спряло. А и на децата по принцип им харесва да четат книжки и да гледат филмчета с герои с техните имена
Представям си "Лукчо" като стане на 40... 🥴

# 20
Е, то затова името му е не е Лукчо, а Лука, което е нормално за всяка възраст

# 21
Е, то затова името му е не е Лукчо, а Лука, което е нормално за всяка възраст
Лука е библейско.
Някой беше написал Енцо, което е кратката форма на Лоренцо, само това име отговаря на критериите.

# 22
  • Варна
Енцо може да е Енчо в България Grinning, шегувам се Wink
Предлагам също Теодор, Емил, Павел, А(н)дреан. Владо или пък Миро - хем са славянски, хем завършват на о, като повечето италиански. Имам познато бебе с цяло име Владо.

# 23
В същата драма бях преди 10 години, но бременна с близнаци момче и момиче. Първоначално предложих момиченцето да е кръстено на майка ми, а момченцето да е Дарио на свекъра. Оказа се, че в Северна Италия се кръщава на починал дядо и категорично го отхвърлиха. И се започна една драма с подобни на вашите критерии. Накрая се спряхме на Стефан/о. По настояване на таткото избрахме Стефан. На моменти съжалявам, че не го кръстих Микеланджело, но ми идваше много дръзко за България. Последните години срещнах италианци с името Мирко и ми се вижда нелош вариант. Лука аз не го исках, а таткото не искаше Марко. Никола отпадна, защото момиченцето го кръстих на майка ми, а баща ми беше Николай и не исках да дублирам имената и на двамата ми родители. Имаше и комични моменти. Таткото предложи Андреа за момчето, а каката каза, че било много красиво но за момичето. Отрязах ги повече от категорично.
Преди името Стефан не ми харесваше, но бях толкова отчаяна, че се съгласих на първия приемлив вариант. вече започна да ми харесва и не  мисля, че съм ощетила детето.

# 24
На мен Лоренцо като чуя си представям дете от етноса - например на Софка Маринова сина е Лоренцо. Освен това се сещам и за Лоренцо Ламас, който също не ми харесва, та аз бих предпочела Леонардо. Лука също много ми харесва. Не мисля, че ще се свързва с Лукчо. То зависи и къде ще прекарва повече време детето. В Италия на дали знаят за Лукчо.
Сетих се, че имах съученик Милан, може да ви допадне като вариант.

# 25
Какво мислите за Франко?
Леонардо и Данте не ми допадат. В обкръжението на сина ми има момче Леандро с бг презиме и фамилия. Та дори и да изберете чуждестранно име, пак ще се приеме добре в България.

# 26
Здравейте, това може би е любимият ми подфорум, защото обожавам езиците и етимологията, така че се надявам да успеете да ми погонете!
Казусът е следният: трябва ни име за момче, което да звучи добре в България и Италия, фамилията ще е италианска.
Критериите:
- да не е библейско;
- да не е име с български и италиански вариант като Виктор-Виторио, Мартин-Мартино, Матей-Матео;
- да не е Никола, Марио, Марко - имаме роднини с тези имена и са твърдо отхвърлени.
- да не е трибуквено - Лео, Тео, Кай, и т.н.

Единственият вариант, до който стигнахме, е Леонардо, но някак не може да го усетим като нашето.
Според мен мисията е невъзможна, но все пак се надявам на някой да му хрумне нещо.
По ирония на съдбата в темата за странни имена наскоро бях пуснала името Данте, но не знам как би се приело в България. Какво ще кажете за него?
Благодаря предварително на отзовалите се!
Леонардо добре ли ще звучи в Бг?
Даниел.

# 27
Предвид модата в Италия момчешките имена да завършват на съгласна Адриан също може да е вариант. В кондоминието, в което живее мъжа ми има Самуел, Мануел, Габриел. Останалите деца са с класически италиански имена като Едоардо, Маттиа, Алессандро и Лоренца.

# 28
О, Габриел е хубаво, като Габриел Гарко.

Сетих се за Ферарио. Имаше един Ферарио Спасов.

# 29
  • София
Вито, Силвио, Лука? Лука е библейско, но е едно и също на български и италиански.
Гледат, синът ми е на 4 г и е страшен фен.

Децата гледат ли костенурките нинджа в днешно време?
Гледат, синът ми е на 4 г и е страшен фен.

Общи условия

Активация на акаунт