"Родила е N деца, а не и личи"?

• 4 320
  • 164
  •   9
Отговори
# 105
Първите пъти може да е усилие, после започваш да се чувстваш и изглеждаш добре, превръщаш го в рутина и ти носи удоволствие. Някои обаче се отказват още в началния етап и за тях всеки нов опит вече е усилие.

Навиците се променят трудно, но има ли желание става.
Почвала съм с малки стъпки, много малки.
Тоест няма как човек да си смени  коренно начина на живот от утре.
Така както се отказват цигарите и се изгражда нов навик за дни, че и месеци, същото и с храната.
Ето пример.
Пиех си кафето преди много години с 4 лъжици бяла захар.
Дойдоха проблемите. Едно е да знаеш, друго е да можеш, трето и четвърто да го направиш.
Знаете..
Та разкарах от ден 1 поне бялата захар. Купих меласа. И не 4 лъжици, а ги направих 3. На втория месец 2 лъжици. На третия 1 лъжица.
Иначе спрях и първо газираното, после "натуралните" сокове.
И така бавничко махах, заменях, през останалото време четях и се лутах.

А твоята слаба позната опитала ли е смяна на режим с повече протеини и тренировки. Ама силови.

# 106
Пиша заради едно мнение изказано по-горе, че повече от 10-15 кг да се наддаде по време на бременност е патология, с надеждата, ако чете някоя бременна да не се върже, защото просто не може така да се обобщава, това не е вярно. Колкото по-слаба е една жена преди да забременее, толкова по-голяма е вероятността да качи повече килограми. И обратното - по-едрите по правило качват по-малко.
Аз бях 52 кг, 172 см, сравнително тренирана и с много добра хранителна култура, смея да кажа, при забременяването с първото. Влязох да раждам 72 и нито в един момент следящият не е направил и намек, че нещо не ми е наред, напротив. След 1-2 месеца си бях в старите дрехи.  След второто си останаха едни 4-5 кила отгоре, ама не съм на 30 все пак.
Да, остават следи след всяка бременност, а дано повече бременни говорят повече с лекарите си и от там се информират кое е нормално и кое не.
И да допиша, че съм съгласна, че добрата форма за тези, които имат по-бърз метаболизъм, е сигурно по-лесно достижима, но за възстановяване след раждане играе роля и силната тренирана мускулатура, а това е до дисциплина.

Последна редакция: сб, 20 сеп 2025, 15:05 от 37°C ON

# 107
В конкретен пост за завистта към жените, които постигат резултати без усилия. 2 страници по-назад, откъдето тръгна тази насока.
Постът не беше мой, за да цитираш моето мнение за негативно.

# 108
  • София
И аз така почнах преди 20+ години. Стъпка по стъпка. Последните 10 си ми е част от живота и ми е зле,когато се налага временно някаква промяна.

Моята позната точно протеин и силови тренировки я държат в кондиция само.

Весела, не съм цитирала мнението ти като негативно, а като твърдение, че си наясно с чуждите режими точно след моето изказване, че не сме в чуждите обувки. Аз не съм, дори в тези на дъщерите си или на сестра си, та не бих твърдяла това за по-далеч и хора. Житейският опит ме е научил така.
Нека не разводняваме темата. Това е дискусия и много хора казват много неща, пък всеки си вади своята полза.

# 109
Fever Ray, след като не знаем как е в чуждите обувки, защо се твърди с такава категоричност, че ако някой е останал с повече килограми след бременност е непременно от ядене.

# 110
  • София
Кой го твърди това?
Коментирахме дебелеенето на здрави хора.
Здрав човек няма как да дебелее от нищо.
Или яде, или седи. Или просто не е здрав.
Каква друга причина има?

# 111
Няколко поста назад в темата. Щом си надебелял, значи ядеш и лежиш, няма друг вариант.

# 112
Ами моята сестра е висока стегната и яде каквото си поиска, не качва и тялото и е стегнато без да направи и едно упражнение за това просто така си е родена. Има по- хубаво и оформено дупе по рождение дори и от активно спортуващи жени.  А аз съм ниска и с широк ханш и като кача 3 килограма изглеждам трътлеста и дебела в краката. Как да не и завиждам, наследила е гените на баща ми. Ще и завиждам разбира се и на всяка жена като нея, като Пепе, Бачорската жена, Ивайла Евтинджоса и всяка, която след раждане изглежда така сякаш не е родила дете.
Имам приятелка почти като нея по време на бременността качените килограми изобщо не и личаха. Свекърва и като чу колко са каза -" не може да бъде, имаш някаква грешка,  ти само в корема качи", носеши си нейните дрехи, а качените кила бяха над 10 и не ядеше изобщо много. Беше много красива бременна, аз си мислих, че ще е от жените, които веднага след раждането няма да им личи. Уви, не беше и толкова грозна никога не съм я виждала. Самата тя беше шокирана на какво прилича и беше притеснена. Корема и изглеждаше по-голям и от когато беше бременна,  беше четворна на нея, подута и отекла цялата. На питката на бебето също и личеше и казваше " дано, успея да си върна фигурата". Две години по-късно не е дебела изобщо, но за да стане такава каквато преди да роди ще и се наложи да тренира.
Всички не отслабват при кърменето на бебетата. На последната питка като бях едно момиче точно това каза, от кърменето много се качва, непрекъснато ти се яде, и точно това разказа, че по време на кърменето е качила много килограми. Мъжа ми вика ме гледа и ми вика нещо от рода на " ама, писе, ти нали роди вече, какво правиш, тия килограми не трябва ли да сваляш, а ти ставаш тройна". Сама си каза, че заради кърменето е станала крава, а другата майка не кърмеше и тя и викаше по-хубаво.
Аз не гадая, а го виждам и по снимките на изписванията на майките и по пътищата и по техните думи. Трябва да си супер ненормална, ако тренираш и си на режим да кажеш на някой -"ами, ген е и затова така бързи влезнах във форма".
Но дори и на режим пак ти е необходимо време, а на някои не жив пример Бачорската жена и Пепе.
А Мила с по-хубавата фигура и тренираща цял живот и тя пише, че е качила 20 килограма по време на бременността, отиде и си направи операция да и махнат излишната кожа.
Всичко е строго индивидуално, но понеже знам, че аз не съм с хубава анатомия завиждам на такива жени, но това не е в негативен аспект, а благородна завист.

Последна редакция: сб, 20 сеп 2025, 19:03 от Morkovelka99

# 113
  • София
Няколко поста назад в темата. Щом си надебелял, значи ядеш и лежиш, няма друг вариант.

Ако си здрав, каква друга може да е причината?

Дори и т.нар. гени са набор от наследствени дадености, вкл. здравословни.

Тези с хубавите снимки на изписването обикновено, освен дадености, са с колан и ластично бельо. Нормално е да изглеждат прекрасно в сравнение с няколко дни по-рано Wink, особено ако природата е била поначало благосклонна към физиката им.

От споменатите май само Пепе я знам коя е. Ами тя си е поначало дребна, фина и слаба. Колко да надебелее при такъв старт?
Аз съм обичайно около 58 кг. 172 см. съм. С едър кокал. Никога не съм очаквала след бременност да изглеждам както съседката ми, която е 160 см. и 47 кг. Т.е. важно е и от какво се стартира преди една бременност. Броят на ражданията също е от значение. В случая с Пепе децата са повече. При мен също. С всяко следващо тялото вече има памет и знае как да се държи за по-малко натовареност, а и вече няма първоначалното разтягане и наместване, за да има голяма промяна преди и след.

Последна редакция: сб, 20 сеп 2025, 15:45 от Fever Ray

# 114
Ооо, моята слаба приятелка и колан да беше сложила пак изобщо нямаше да и помогне. Колана малко корема можеше да и прибере, ами краката, които и бяха четворни, ами подпухналото лице.
Ами ти имаш шанс да изглеждаш много по-добре от съседката ти, която е 1.60. И не всички хора с височина 1.60 са 47 килограма . Това пак идва от костната структура. Аз 47 килограма сигурно съм била в 6 клас, а ако сега стана толкова сигурно ще приличам на жената на Адрей.

# 115
А между другото, не мога да разбера защо отслабванеъо сд разглежда като нещо, което задължително ще те разкраси. Има жени, на костенурки заприличали в лицето от слабост, на възраст и то, и пак се пънат с диети, спорт и се лплакват какъв процент мазнини имали. Ами те, ако изчистят и наличните им мазнини, съвсем на баби ще заприличат.

# 116
  • София
Точно това обсъждаме, че и слаба да е една жена пак си носи последиците от това, че 9 месеца в нея се е развивал друг човек. Подпухналост, задържане на вода, разширена матка и т.н. са факт.
И по-фината структура поначало не се налива много.  Не е до височина. До структура е.
Съседката изглежда по-добре от мен по време на бременност и скоро след раждане. Аз пък изглеждам обаче по-добре в останалото време, а реално сме повече време бременни, отколкото бременни. Wink Simple Smile

Куку, отслабването не е панацея и да, на някои им се отразява зле. Особено ако се пънат и им представлява усилие.
Здравословният начин на живот е нещо съвсем различно. Тогава и тялото само си намира златната среда и външният вид е добър. Здравото тяло обаче не е дебело тяло. Не е и прекалено слабо или изнурено.

# 117
  • Melmak
Често рязкото отслабване води до много грозен и измъчен вид. Неслучайно всички лекари казват умерен начин на живот, без преяждане, без крайности и със спорт. А не от диета в диета и крайности.

Една позната така беше на 25 и не бих казала, че е била пълна, но реши да отслабне и е клечка в момента. Лицето ѝ се набръчка.
Различните хора изглеждат различно добре на конкретни кг. Аз предпочитам да не съм много слаба, около 67 кг е идеалното ми тегло. На 170 може да изглежда много, но така ми отива.

# 118
Ама кой казва, че отслабването разкрасява или че трябва да си слаб, за да си красив?
Много жени с наднормено тегло са изключително красиви и чаровни в лицата. Харесват си се така и нямат намерение да отслабват.

# 119
Пиша заради едно мнение изказано по-горе, че повече от 10-15 кг да се наддаде по време на бременност е патология, с надеждата, ако чете някоя бременна да не се върже, защото просто не може така да се обобщава, това не е вярно. Колкото по-слаба е една жена преди да забременее, толкова по-голяма е вероятността да качи повече килограми. И обратното - по-едрите по правило качват по-малко.
Аз бях 52 кг, 172 см, сравнително тренирана и с много добра хранителна култура, смея да кажа, при забременяването с първото. Влязох да раждам 72 и нито в един момент следящият не е направил и намек, че нещо не ми е наред, напротив. След 1-2 месеца си бях в старите дрехи.  След второто си останаха едни 4-5 кила отгоре, ама не съм на 30 все пак.
Да, остават следи след всяка бременност, а дано повече бременни говорят повече с лекарите си и от там се информират кое е нормално и кое не.
И да допиша, че съм съгласна, че добрата форма за тези, които имат по-бърз метаболизъм, е сигурно по-лесно достижима, но за възстановяване след раждане играе роля и силната тренирана мускулатура, а това е до дисциплина.

Аз лично забременях с по-ниско тегло от вашето и до 9-ия месец не качих дори 10 кг. Имам и позната, която винаги е била по-пълничка и по време на бременността качи 20 кг. Така че не може да се твърди еднозначно, че има еднакви норми за всички. Според медицинските препоръки здравословното наддаване е в границите 10 - 14 кг, но то зависи от изходното тегло и особеностите на всяка жена.

Общи условия

Активация на акаунт