"Родила е N деца, а не и личи"?

• 7 777
  • 254
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Само на мен ли дългото майчинство ( 2г и 6м) се отрази вълшебно?Дълги разходки на чист въздух, внимание към храната, много лично време...

Започнах да остарявам когато прехвърлих 40г. и започнах да осъзнавам, че вече не съм на 26...Отговорностите ни състаряват също, както и алкохола, тютюна и лошата храна.
Аз! Всяко майчинство ми се отразява чудесно, била съм и пъти по 1 година. Кожата ми става хубава, фигурата като на момиче. Имам чувството, че се обновявам. В момента, в който тръгна на работа и ме хванат грижите, започвам да трупам килограми - и то много, и погрознявам. Движа се много и спортувам- файда йок.

# 241
  • France
При мен е обратно. Майчинството го свързвам с битовата ангария по гледане на деца и дом. Тази година работих по много амбициозен конкурс първите 5 месеца и мама беше с нас да ни помага с децата. Отдавна не бях се чувствала по-добре - интересна работа и спорт, както и време само за мен през уикендите. Но аз не обичам трад уайф ролята и буквално увяхвам. Сега обаче работя по по-скучни задачи и само броя дните. Въпреки царското спокойствие.

Сайтът мисля, че беше Doctissimo. Thinking

# 242
  • София
Не ми се е променило лицето след раждането, а през бременността кожата ми беше супер чиста и свежа. Засега така, нататък ще видим Joy

# 243
Майка ми казва че на нея грам не й се е отразило и двата пъти, свекървата че е напълняла с 30кг и гърдите и са увиснали.
Аз понеже сега тепърва чакам да видя какво ще стане, в 6ти месец съм си същата с корем, обаче гърдите ми са 2пъти по голям размер от нормално и за тях малко се тревожа какво ще стане догодина Grinning
Иначе на лицето явно ми се отразяват добре хормоните, пъпки нямам вече, а иначе всеки цикъл беше  борба с пъпките, и хората все казват че лицето ми било по-румено.
Та и аз мисля че е въпрос на генетика.
Ама не мога да кажа и колко ядат хората дето напълняват с 30кг, на мен първите 4 месеца от въздуха дори ми се гадеше и едва ядох, а сега се чувствам все подута и пак не ми се яде особено много.
Предполагам че ако имаш много апетит ще да е по-лесно да се напълнее.
Но гърдите едва ли може с дисциплина да ги оправиш ако се развалят, само с хирургия Sad

# 244
  • София
Има разлика дали жената е ътрад уайф или има време за себе си. Съвсем различно е усещането и отражението във външния вид и емоционалния свят.
Най&много спихват или проблемите/ядовете или тъкането на няколко стана.

# 245
  • France
Това, което ме спихва е скуката и липсата на интелектуални предизвикателства. Неща, които свързвам с гледането на къща и деца.
Родена съм за патриархален баща Joy

# 246
А, аз винаги съм имала помощ за децата, майчинството не ми беше тежко. Също така си правя какви ли не процедури, в никакъв случай не изглеждам повехнала застаряваща лелка. Просто това детско излъчване на лицето ми поизчезна точно след раждането.
А бюстът ми се съсипа тотално след две раждания и кърмене, но това се оправя с помощта на пластичната хирургия ( за който има желание да се подлага на такива неща)

# 247
При мен е обратно. Майчинството го свързвам с битовата ангария по гледане на деца и дом. Тази година работих по много амбициозен конкурс първите 5 месеца и мама беше с нас да ни помага с децата.
Аз нямам майка, и никаква помощ в този смисъл, та не ходенето на работа докато си отглеждах детето ми дойде много добре. Иначе работата, колкото и да е вдъхновяваща, сладка, удовлетворителна и т.н. отнема време и ангарията по дом и деца си остава на дневен ред.

# 248
  • София
Това, което ме спихва е скуката и липсата на интелектуални предизвикателства. Неща, които свързвам с гледането на къща и деца.
Родена съм за патриархален баща Joy

Това би спихнало всеки.
Нямах предвид него, а това да не работиш и да имаш и физически, и интелектуални предизвикателства, а не да грухаш вкъщи.
Това е нещото, което е най-освежаващо, стига човек да може да си го позволи.
Иначе къща и деца обикновено гледа всеки с къща и деца, независимо от начина на живот.

# 249
Този, когото са го  спихнали скуката и липсата на интелектуални предизвикателства по време на майчинство, аз го наричам късметлия. Мен ме спихнаха разни здравословни проблеми, но бях млада и като отминаха пак си върнах свежестта и младежкия вид/дух.
Влелчаването не е задължително свързано с имането на деца, то е ментална настройка, плюс неглижиране на външен вид и здраве.

# 250
  • София
Аз дори и периодът на майчинството не визирах. Визирам изобщо животът на майките като цяло.
Под последното изречение на Елиф бих сложила +1000.

# 251
Жена, която не си е неглижирала външния вид и здравето, а започва да го прави след майчинството, не го прави заради ментална настройка, почти сигурно е, че си има някакви обективни външни причини и не ѝ е лек животът.

# 252
  • Paris, France
Жена, която не си е неглижирала външния вид и здравето, а започва да го прави след майчинството, не го прави заради ментална настройка, почти сигурно е, че си има някакви обективни външни причини и не ѝ е лек животът
След раждането рядко има лек живот. Аз си го знаех и женските предци ме бяха предупредили. Здравето, благоденствието, нуждите и даже желанията и прищевките на децата ни винаги са поставени пред нашите и така ще бъде докато умрем.

# 253
Жена, която не си е неглижирала външния вид и здравето, а започва да го прави след майчинството, не го прави заради ментална настройка, почти сигурно е, че си има някакви обективни външни причини и не ѝ е лек животът
След раждането рядко има лек живот. Аз си го знаех и женските предци ме бяха предупредили. Здравето, благоденствието, нуждите и даже желанията и прищевките на децата ни винаги са поставени пред нашите и така ще бъде докато умрем.

Чета подобни теми, но освен , че живота се променя и нямаш време за себе си след децата, както и че външния вид се променя в недобра посока - съвкупността от всичко ме кара да не искам деца.

# 254
Навремето като гледах майките с малки деца как изглеждат масово с едни големи задници, отпуснати, запуснати, честно лошо ми ставаше. По късно когато вече имах деца и почнах да се движим по площадки и паркове вече много от жените, които срещах там намирах за привлекателни. Естествено пак имаше запуснати или дебели, но бяха малко и не ми правеха впечатление както преди, явно тогава повече това ми се е набивало на очи.

Общи условия

Активация на акаунт