Висше образование след 34.

• 622
  • 25
  •   1
Отговори
# 15
Ами мъжа ти ще го гледа.
Ако не иска да си гледа собственото дете имате проблем голям.
Или наемет някой да го гледа. Или роднина.

Аз също съм завършила на 37 години.

# 16
Аз съм на 45 и мисля да запиша нещо да уча.В момента се чувствам в страшен застой-еднообразие в работа,в къщи и две малки деца.Направо ви поощрявам да го направите.Ще се организирате и ще се случат нещата.

# 17
Аз имам позната, която на около 30 и няколко се записа да учи УАСГ. Не беше геодезия, друга специалност. Това преди около 15г. Сега е преподавател в същия университет.

Аз съм в чужбина и тук можеш да караш магистратури, които не са 100% свързани с бакалавъра. Проверявала ли си за геодезия магистратура само в чужбина? Не знам какво си завършила като бакалавър, но можеш да пробваш. Така ще спестиш 4-5 г. Обаче да кажа, в англосферата, геодезията е surveying, ако имаш инженерен бакалавър без проблем мисля можеш да изкараш магистър.

Ето ти първия MSc, който ми излезе. Изискване - поне 4 по признат международен бакалавър:

Цитат
Entry Requirement
2.2 undergraduate honours degree or above from any UK university or international equivalent.
https://distance-learning.northumbria.ac.uk/online-courses/cmp/s … PfKNUREitBR7gx3dh

# 18
Аз имам позната, която на около 30 и няколко се записа да учи УАСГ. Не беше геодезия, друга специалност. Това преди около 15г. Сега е преподавател в същия университет.

Аз съм в чужбина и тук можеш да караш магистратури, които не са 100% свързани с бакалавъра. Проверявала ли си за геодезия магистратура само в чужбина? Не знам какво си завършила като бакалавър, но можеш да пробваш. Така ще спестиш 4-5 г. Обаче да кажа, в англосферата, геодезията е surveying, ако имаш инженерен бакалавър без проблем мисля можеш да изкараш магистър.

Ето ти първия MSc, който ми излезе. Изискване - поне 4 по признат международен бакалавър:

Цитат
Entry Requirement
2.2 undergraduate honours degree or above from any UK university or international equivalent.
https://distance-learning.northumbria.ac.uk/online-courses/cmp/s … PfKNUREitBR7gx3dh

Не може с какъвто и да е инженерен бакалавър да завърши магистратура геодезия (или строително инженерство и пр.). Бакалавърът трябва да е в същите рамки. Дипломите на УАСГ са акредитирани по FEANI и ги признават, но това значи, че отговарят на международните изисквания за хорариума по основните предмети. С произволен бакалавър това не би било валидно.

# 19
В България може и да не може. В чужбина, може. Говоря като човек с две магистратури от Западна Европа, завършил УАСГ и учил геодезия като университетски модул.

# 20
Като цяло магистратурите в чужбина са по-отворени с какъв бакалавър си, но поне в САЩ програмите ще изискват да покриеш определени предмети, които не са ти в хорариума от бакалавъра. Обикновено такива класове с кредит могат да се вземат на много места, не само в университета където ще се кара магистратурата.
Специално в САЩ важното е за инженерната специалност да е ABET. Това важи основно за бакалавърските програми. Магистратурите рядко са акредитирани от ABET. Друг е въпроса колко ще й е лесно, ако бакалавърската степен е съвсем различна.
Пак за САЩ трябва да се обърне внимание дали е MS (Master of Science) или ME (Master of Engineering).

# 21
В България може и да не може. В чужбина, може. Говоря като човек с две магистратури от Западна Европа, завършил УАСГ и учил геодезия като университетски модул.

Не те разбрах. Може ли например бакалавър инженер металорежещи машини да завърши магистратура геодезия и да е пълноправен магистър инженер-геодезист? Магистърската част от геодезията е специализацията в дадено направление, ама не можеш да специализираш, без да си минал "низшата" геодезия.

# 22
Не знам какво не си разбрала. Сложих горе линк. На същата страници пише:
Цитат
Open to anyone with a 2:2 undergraduate degree, in any subject (or international equivalent), our courses are designed to be as flexible as possible. You can study at any time, from anywhere, making it easy to fit studying in around your life and work. Plus, choose from four start dates: January, April, July or October.

Прочети си го, линкът е по-горе. Повече няма да споря, защото съм сложила официален сайт. Сигурно ще има интервю, особено ако каже, че не знам колко си години работи в тази сфера, и при условие, че е завършила бакалавър, който е международно признат, познай дали за значително по-кратко няма да се сдобие с квалификация. Живеем в 2025 все пак, не 1989.

# 23
Тя има икономически бакалавър, дори не е сигурно доколко е акредитиран. Икономическите специалности са с доста по-съмнителна акредитация от медицината, архитектурата и инженерните специалности.

# 24
  • Somewhere far away
Не виждам нищо лошо. Човек да учи никога не  е късно - познавам и хора на много над тази възраст и пак учат, не виждам нищо срамно или грешно в това. да може и да ви е предразсъдък, защото така е прието само млади да са студенти и да учат, но ако го преодолеете ще е само във ваша полза.

# 25
  • гр.София
Записвайте! Докато се усетите и ще завършите. Аз завърших бакалавър на 36г, с две малки деца и работех..искате ли, варианти има.

Общи условия

Активация на акаунт