След развода - нов партньор

• 12 424
  • 362
  •   1
Отговори
# 120
@tays никой не е писал да стои сама 20 години, а просто да не запознава децата с мъж който познава от едва 4 месеца.
Никой не и е казал да не излиза с него, но просто да се съобрази с децата си.
Какъв е този зор и бързане да започват да живеят заедно?

# 121
Има ли рецепта колко време е нужно?

# 122
Няма да влизам в спорове, всеки си решава.
Нали търсеше съвет тук? Хората й писаха да се виждат, просто да изчака повече време да се опознаят. Не всички са толкова “прекрасни”, колкото изглеждат на първо четене.
А рецепта няма, ама какъв е зора?

# 123
Няма зор, но няма и универсална рецепта.
Понякога става стиковане между деца и нов партньор по - добро, отколкото между деца и биолигичен ро
Няма да влизам в спорове, всеки си решава.
Нали търсеше съвет тук? Хората й писаха да се виждат, просто да изчака повече време да се опознаят. Не всички са толкова “прекрасни”, колкото изглеждат на първо четене.
А рецепта няма, ама какъв е зора?
дител.
Защо пък да се стига до статуквото майка- деца, социална единица и никой да не влиза в конфигурацията, за да не развали рахата на дечицата?
Може и за добро да е един ангажиран герой повече от мъченицата с двете деца и робата с девствения пояс

# 124
Шанса да не се стикова прекрасния ерген с децата и е голям. И ако не станат нещата като по филмите какво? Нов след 4 месеца ли да прибере?
Някои хора са наистина големи егоисти и за собствения си кеф са способни да рискуват психиката на децата си.

Авторката ще постъпи какво сама прецени, но и се дадоха много градивни съвети.

# 125
Да си седи на майчинството и въобще да не помисля за връзка.
В други теми, оооо, ще срещнеш друг. Тук- не си го срещнала, забрави.
Добре, че животът не е бг мамма

# 126
  • Paris, France
Но като гледам, всички имате хубави семейства като " пострадали деца", и не ви пука, че родителката в качество на  светица, без мъже, докато станете на 20 , е загубила шанс да има човек до себе си, когато вие отлетите.
Не съм пострадало дете и се радвам, че родителите ми ми спестиха запознанства с 90% от партньорите си и все още мисля, че с повечето, с които ме запознаха, можеше и да не ме запознават. На детето му трябва стабилност, приемственост и последователност, които с нов партньор ги няма.

Родителите ми си имаха връзки и партньори, но майка ми не живееше с партньор и продължи да живее сама поне 15г след като се изнесох, включая и на място, където почти не ходех. Събраха се с голямата си любов, но той почина преди 18г и оттогава е пак сама. Сама щеше да бъде и ако се беше събрала с дългогодишен партньор, с когото се раздели, защото дъщеря му не щеше да се събираме. И той почина преди поне 5г. Само баща ми е още жив 🌞🤣, но женен за друга. Нищо вечно няма.

Съжалявам, но не съм видяла трайни супер връзки между жена с две деца и ерген. Разведените съседки на майка бяха прибирали млади ергени и не се получиха трайни връзки, а и единият също е покойник, бидейки с 15г по-млад от жената.

ОК, да речем може да го прибере в стаята си. Място за още едно или две деца едва ли има у тях. Ами ако и с него се раздели? Пак ще е сама, но с още повече дечуря и разходи, отколкото ако си беше седяла с двете деца, дето ги има. Децата са две и малки. С едно и голямо е различно. С две деца трябва да гледа ергенът да се разбира както с едното, така и с другото дете.

Не и казваме да седи сама като монахиня, а да пази спокойствието си, домашния уют и психиката на децата си.

# 127
Добре де, срещнала го е. Ама още не се знае. Все пак трябва някакво време, за да се убеди, че е правилният. Още повече че вече се е парила веднъж. Каква е гаранцията, че този път не е заложила на погрешен кон?
Всъщност всичко това няма значение, ако е сама. Но тук имаме и 2 деца в картинката. Които явно разчитат само на нея, иначе щеше да ги прати при баща им, за да се наслаждава спокойно на новата любов.

# 128
Беа имаше 3 деца и роди четвърто. И съпрутът и гледаше 2 чужди плюс природеното.
Та айде, да помислим, че пък има И такива случаи

# 129
Коя Беа?

Аз имам пред очите си няколко реални примера с мои познати.

Скрит текст:
Най-шокиращият е с разведена с дете, която има връзка с по-голям от нея вдовец с вече пораснали деца. Нейното е още малко. Години наред поддържат връзка, но тя живее при нейните родители, той в собствено жилище. Детето го познава, разбират се, харесват се уж. В един момент той купува общо жилище, за да се съберат да живеят заедно. Съжителството, за съжаление, трае само 1 месец. Толкова е успял да изтрае разглезеното ѝ и неуправляемо дете, което междувременно е станало тийн. От новия мъж се очаква да го издържа, но не и да го възпитава, недай си боже да му прави забележки. И понеже апартаментът е записан на нейно име, той си събира багажа и се връща в старото си жилище. Край на пиесата, завесата пада.

# 130
Невена сама писа, че си развалила доста връзки на майка си, и жената не е заживяла с никого заради теб. Детето ли трябва да ти одобрява партньора? Естествено не говорим за лудите, които тормозят и бият дете, което не е негово, и онези които бяха затворили дете в кокошарник, това са отчайващи случаи. Да приемем, че повечето хора са нормални и добри, не е ли ясно че повечето деца няма да искат да делят родителя си, някои дори ревнуват от другия родител, ако не са разведени. Е тогава изобщо да спрем връзката между мъж и жена щом има деца, освен ако по някаква случайност те също искат родителят да е щастлив, и колкото и да е непонятно за някои само майчинството не стига за някои. Да, трябва родителят да мисли за психиката на децата и да прецени; но не и да се ръководи от това то да одобри партньора. Имам познати беше им казано, естествено не го харесваха в началото, но после доста се сприятелиха. И защо изобщо той трябва да е пастрок, нали си имат баща?

# 131
So Lucky*, за авторката не знам, но мога да кажа за себе си. Ако не бях заживяла с мъжа ми, най-вероятно едва ли щях да срещна някой друг подходящ за съжителство. Бих си живяла и години наред със срещи за уикенда и толкова (или и без тях). Може би и да се отбива мъжът на гости за вечеря у нас най-много и толкова. Аз това и исках по принцип тогава в началото. И без мъж с децата доказано можех да си живея.

Та не мисля, че някоя жена с деца изобщо е тръгнала да заживява през месец с някого. Нали трябва първо да се харесате, после човекът наистина да има намерения за съвместен живот, и още доста неща да се напаснат. Не става с всекиго, както едва ли не си го представяте Simple Smile

# 132
  • Paris, France
Понякога става стиковане между деца и нов партньор по - добро, отколкото между деца и биолигичен ...
Вярно е и ми се случи. Затова и преживях раздялата на моя родител с въпросния човек малко тежко. За родителя ми беше N-тата връзка и "Ще срещнеш друг/а", а аз загубих завинаги човек, към когото се бях привързала. Не разбирах защо не мига да ида в офиса му след училище да го видя. Не разбирах защо не можем пак да идем заедно на почивка, на планина, на ресторант. Нищо не разбирах. Раздялата на родителите ми не е била тежка за мене, защото, добри или лоши, си останаха в живота ми. С нов партньор не е така и може да се случи да нарани жестоко родителя ни и родителят да не иска да го види повече, а ние да сме го заобичали безумно и да страдаме от липсата му.

# 133
So Lucky*, за авторката не знам, но мога да кажа за себе си. Ако не бях заживяла с мъжа ми, най-вероятно едва ли щях да срещна някой друг подходящ за съжителство. Бих си живяла и години наред със срещи за уикенда и толкова (или и без тях). Може би и да се отбива мъжът на гости за вечеря у нас най-много и толкова. Аз това и исках по принцип тогава в началото. И без мъж с децата доказано можех да си живея.

Та не мисля, че някоя жена с деца изобщо е тръгнала да заживява през месец с някого. Нали трябва първо да се харесате, после човекът наистина да има намерения за съвместен живот, и още доста неща да се напаснат. Не става с всекиго, както едва ли не си го представяте Simple Smile

Това е приложимо за градове в България, но не е сценарий двойка, живееща в мегаполис.  
Поддържането на две домакинства в някои от най-скъпите градове и няколко часа придвижване за среща може да ги затрудни сериозно тези отношения.

# 134
Истината е, че никой не знае кога, как и с кого ще се получи хубава връзка. Да се отказва шанс, само защото някои егоистични деца мислят само за собствен комфорт, значи родителят е позволил. Майката. Ах, как да има връзка, абсурд! Две деца . Я сЕди мирна там. И без това ще остарееш, пресъхнеш, ще останеш сама. Нали си ни родила да ни служиш. Какъв личен живот. Ние отлитаме, ти си стой болна и сама, да не си се разделяла с баща ни

Общи условия

Активация на акаунт