След развода - нов партньор

• 8 216
  • 289
  •   3
Отговори
# 105
Сефте чувам, че живот без мъж е хаОс.

Да го прибере, и пак ще си говорим в темите за подреден живот.
Сефте "чувате", защото не сте го прочели. Какво визирах под "да живееш в хаОс". Примери от ежедневието с въпроси към мен "Да се разходим?", "Мой приятел ни покани бла-бла да отидем?", "Ще дойдеш ли на рождения ми ден?".. Отговорът от моя страна е все един и същ "Не мога с децата съм". Та, това имах предвид с изказването, както и ми се стори като решение първоначалната идея.

# 106

Сефте "чувате", защото не сте го прочели. Какво визирах под "да живееш в хаОс". Примери от ежедневието с въпроси към мен "Да се разходим?", "Мой приятел ни покани бла-бла да отидем?", "Ще дойдеш ли на рождения ми ден?".. Отговорът от моя страна е все един и същ "Не мога с децата съм". Та, това имах предвид с изказването, както и ми се стори като решение първоначалната идея.

Ами като имаш деца, за “жалост” се налага и да ги гледаш… малко приоритетите ти не са на правилните места според мен.

# 107
В същото време бащите моментално създават нови връзки, дори докато още са женени за майката, но тяхното поведение не се оценява като прибързано.
Никой мъж, който си гледа децата след развода не започва моментално връзка.
Има нищожен брой мъже, на които са присъдени родителските права та за това и не сме чували. За балансирането иде реч.
Да, жената си е взела решение и търсеше подкрепа и насърчение. Не е успяла обаче да зададе правилния въпрос и не се ориентирахме, че има вече зададен отговор.

# 108
  • Варна
Щом искате и имате нужда от лично време, това трябва да е за сметка на бившия ви мъж. Да се уговори режим, при който децата да бъдат известно време с него, а вие ще си се опознавате с новата любов. След известно време ще стане ясно дали новият иска нещо повече (разбирай съвместен живот, грижа за твоите деца и може би общо дете) или му е удобно да я кара по този начин. Принципно времето изважда на показ много неща, ако човек си го даде.

# 109
Aвторке, помисли над това, което последно си написала, защото звучи така - искам да ги запозная, за да мога да се виждам с него. Ще ме прощаваш, ама това не е аргумент и е решение под емоция - не си влюбен тийнейджър - зряла жена и майка си. Не съм била в такава ситуация, но бих те посъветвала вместо в бг мама, да попиташ психолог.
От друга страна съм малко озадачена от съветите, идват ми малко крайни. Да разбирам, че една разведена жена с дете/деца не трябва поне едно 5-6-7 години да си помисля за друга връзка ? Защото, това да се виждаш с Х, докато детето е на градина, да речем, и в другото време Х да не съществува, и това години наред, не знам какво е, ама не е връзка. Аз не мога да си представя да съм в такива отношения толкова време. Да, не може и не трябва да запознаваш детето си на 3-тия ден със сульо и пульо, ама ако ще се крия години наред, предпочитам да съм сама.

# 110

Ами той трябва да е наясно, че жена с две малки деца не може спонтанно да излезе да се разходи,  да отиде на гости на негов приятел и където и да е, без преди това да има на кого да остави децата.
Все пак не излиза с жена без ангажименти, а с майка на две деца. Като ги запознаеш, какво ще се промени, той пак ще иска да си излиза, а ти пак ще трябва на първо място да си се погрижила за децата.

# 111
  • Paris, France

И защо не може да идеш на рожденния му ден с децата? Казваш, че отивате на РД, грабвате подаръка и заминавате. На РД той ще е един от 30-те или 100-те присъстващи, а и ще се запознаете с други деца и хора. Деца на 6 и 9г могат да бъдат оставени сами за 2 часа да идеш на разходка. Може да помолиш съседка да ги гледа.

Можеш да вземеш детегледачка за няколко вечери седмично и така да може да излизаш. Майка така правеше. Тя даваше и нощни дежурства и беше се уговорила да са в точно определени дни. Ако не е дежурна този ден - излиза. Знаех дали отива на дежурство или на разпускане по начина на обличане и колко парфюм слага.

Запознай ги с него, но без да показваш, че сте заедно като двойка! Ако няма да се нанася у вас, няма да имаш проблеми с тях.

А защо не ги гледате споделено с бившия и има ли такава възможност? Трябва да прекарват повече време с него. Насърчавай ги да ходят при него.

Някой спомена бащите. Повечето самотни бащи с деца при тях седят сами. Дъщерята на братовчед му се навира в леглото и не му дава да има приятелка. Ходи на ваканция при майка си. Майка и се ожени и има две нови деца и тя не ги ще и вече и не ще да ходи често там. Много харесвах приятел на майка ми и дъщеря му, но не се събраха, защото дъщеря му не искаше. Аз нямах против. Сложно е и детето е винаги на първо място.

# 112
Айде глупости, кой средностатистически българин прави рождени дни за 100 човека, че и 30 са много, ако не е юбилей. Хич няма да се изгубят в тълпата на обикновен рожден ден.

Само че, за да възникват такива ситуации, авторката да си даде сметка той ли я пита в последния момент дали ще му дойде на РД или ще излязат, или я пита достатъчно рано, но тя не прави усилия да се понапъне как да си организира ходенето без да ошетява децата - с баща им ли ще се уговори да ги гледа, платена помощ ли ще ползва... Има варианти, ако държи.

# 113
Аз ще дам друга посока за размисли на авторката.
На грешно място заваш въпросите си, не е бг-мамма мястото. Кога и как да запознаеш децата с новия партньор, се обсъжда с ... новия партньор.
Ако е толкова прекарасен, ще намерите заедно решение, което е добро хем за влюбените гълъбчета, хем за децата.

Човешките отношения не са рецепта за готвене - запържваш 5 минути (5 месеца излизане), леко разбъркваш и добавяш новия.

Двойките са различни. И най-добрите решения са различни.
Имам позната (разведена с дете), няколко години след развода така се влюби, че на 9-тия месец от връзката вече им кумувах. 
При друга позната (и двамата разведени с деца) беше съвсем различно - 20 години си ходеха тип гадже, но не заживяха заедно. Излизат си, пътуват, но вечер всеки се връща в своята къща и си гледа своите деца. Децата занеха и познаваха приятеля/лката, но не станаха мащеха и пастрок.
След като и най-малкото дете започна работа, те си купиха ново жилище и заживяха само двамата, като младоженци. 

# 114
Скрит текст:

Помисли какво ще спечелиш ако го прибереш у вас? Освен, че ще можете да ходите да се разхождате....вие и сега можете стига той да влезе в положение, че има и деца в картинката. И сега можете да отидете на гости, но преди това ти като майка на 2 деца трябва да организирате кой да ги гледа. Такава ще е ситуацията и ако той е у вас.
Печелиш само мъж в леглото ти, но на каква цена.

И какво ще загубиш, ако се окаже че той изобщо не е наясно в какво се забърква. Дори и да заживете от утре заедно, този мъж тепърва ще се сблъска със болни деца, сополи, домашни, проекти, водене на сам на там.На чужди деца, не на неговите родни.  И какво правим ако не му хареса и си бие камшика? За Коледа нов ли ще им доведеш?

Написаха ти няколко жени минали през това, ти си прецени колко акъл ще вземеш. Звучиш като влюбена тинейджърка, която няма тръпение да избяга от къщи и хаоса.

# 115
Има много мъже, които не запознават гаджетата си с децата, нито заживяват с тях. Аз познавам десетина. И да, с лошо се говори за мъжете, когато запознават различни нови жени с децата. От моите познати двама бяха зарязани от гаджетата,  защото нямаха време и все бяха с децата, един, когото гаджето го ревнуваше от дъщеря му, че все искала да му идва на гости и му правеше панаири, той я заряза, и още няколко, които предпочетоха да не запознават приятелките си с децата за неопределено време, защото няма да го приемат добре.
Никой не казва на авторката да не прави секс и да не излиза с гаджето.

# 116
Отговарям с моя личен опит.

Още при запознанството с новия ми партньор, темата “детето ми е на първо място” беше коментирана. Говорихме надълго и широко, че връзка с мен означава компромиси, означава, че не мога да го виждам постоянно и не мога да съм на разположение за всяко парти, рожден ден, и т.н.

За запознаването … когато усетих, че той е човек, с който искам да имам бъдеще. При нас това беше много скоро, но нещата се развиваха и много бързо. Запознах го с детето след 4 месеца. Първо дойде да ни сложи една лампа (което не беше нещо извънредно). После бяхме на различни места навън с други приятели с деца като през това време ние държахме дистанция. След като се опознаха и детето само се интересуваше от него, започнахме да спортуваме заедно. Отне няколко месеца преди да говоря с детето, че това е нов партньор.

Имах и пълното съдействие на новия партньор да действаме стъпка по стъпка. По простата причина, че той е дете на разведени родители и е мразил доведения си баща години наред. Докато не се изнесъл от вкъщи, пораснал и осъзнал колко много този доведен баща е бил до тях, обичал, помагал… Починал е преди няколко години и сега е боготворен. Но преди са стигали до детска педагогическа заради бунта срещу “доведения баща”.

Когато подготвях запознанството, повечето статии съветваха най-рано 6м, и даже година връзка. Ние не успяхме да изчакаме толкова, но пък не съм насилвала процеса. Ако детето не беше готово, нямаше да продължа.

От куртоазия казах на бившия, че имам нов партньор и ще го запозная с детето. Считам, че така е правилно и че детето трябва да може да говори с родителите си ако има въпроси и притеснения за новите им партньори.

# 117
Какви са тези групости, навира се в леглото му и не му дава да има приятелка. Това е извратено. Но който си пита детето как да подреди живота си. Децата са си егоисти, да трябва да се погрижиш за тях, но и за себе си. Има някакви нормални граници на всичко. Тук се дават примери с любовници, от разведени, които са сами може да получиш само такива съвети да си седиш сама и какво щастие е, и защо ти е мъж. Говори с хора, които имат втори брак. И говори с този мъж какви са му намеренията, иска ли дете или не мисли толкова напред и просто ви е хубаво сега и т.н. прецени по реакциите му. Помисли и за бавачка, защото и да ги запознаеш с две деца как ще бъдете двойка пред тях ?

# 118
Само на мен май ми прави много силно впечатление какви въпроси задава новия на сегашното си гадже, което между другото е майка на две малки деца: ще дойдеш ли на рд, ще се разходим ли, като обикновено се очаква отговор: да! Така питат гаджетата си момите и ергените. Този май още не е осъзнал разликата между мома и разведена с деца. За него двете са свободни, а това не е така.
Авторке, мисля, че може дилемата и да се разреши от самосебе си и новия осъзнае дребната подробност, че си заета и то много по-- сериозно, отколкото с мъж. Ако го прибереш вкъщи ще стане по-- бързо. Така че.....що да не...

# 119
Тук повечето пишат за травми/ олеле, страхотни!/ в детството, защото майката си е намерила партньор. Но като гледам, всички имате хубави семейства като " пострадали деца", и не ви пука, че родителката в качество на  светица, без мъже, докато станете на 20 , е загубила шанс да има човек до себе си, когато вие отлетите.
Авторке, ако чувстваш, че с този човек имаш бъдеще, хич не слушай философите , ами запознавай, приобщавай, действай.
Или ще стане, или не. Поне ще си опитала.
Иначе знаеш ли какво ще стане? До 18 г. На малкото, тоест , още 12 години, като криминален престъпник ще имаш непозволени връзки. И накрая децата ще ти кажат- ами да не си. Я смело!

Общи условия

Активация на акаунт