След развода - нов партньор

• 8 908
  • 318
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Някъде трябва да се вместят и чувствата на децата. Те също наскоро са "минали" през развод.

# 91
  • Варна
Моята дъщеря поне 4-5 години след раздялата ни хранеше надежда, че един ден ще се съберем. И това без да съм й натресла нов мъж вкъщи. Само пример давам.

# 92
Аз такова бързане мога да разбера само ако жената не може да се справи сама финансово и си търси провайдър.
Или ако прекрасният живее още с родителите си и няма къде да се срещат.

# 93
На мен ми звучи, че тя няма никакво свободно време без децата, защото са две и е останала сама без помощта от бащата. Нещо й е трепнало и иска да ги запознае уж за да прекарват повече време заедно.

# 94
Според мен авторката е взела решение, не виждам смисъл от тази тема.
Хората дадоха нормални съвети и гледни точки, никой не я съди, но изглежда че тя  не приема когато не е на нейното.

# 95
Моята дъщеря поне 4-5 години след раздялата ни хранеше надежда, че един ден ще се съберем. И това без да съм й натресла нов мъж вкъщи. Само пример давам.

Абсолютно!!!
Синът ми беше на 3 години, когато ми каза “Мамо, аз не съм създаден с любов!”…
После трепнеше и завоалирано споменаваше да се съберем.. Доста след това се появи онзи, когото обикна и прие за втори баща. Така че за мен детето винаги е било приоритет и не съм бързала.
Все тези думи отекваха в мислите ми..

# 96
В същото време бащите моментално създават нови връзки, дори докато още са женени за майката, но тяхното поведение не се оценява като прибързано.

# 97
В същото време бащите моментално създават нови връзки, дори докато още са женени за майката, но тяхното поведение не се оценява като прибързано.
Бих се радвала ако го направи! В повечето случай развода не е прибързано решение, лично при нас емоционално отдавна бяхме изчерпани и беше въпрос на време да се случи.

# 98
Аз само казвам, че веднъж не съм чула някой да е казал, че някой мъж е избързал, понеже си е намерил нова жена, докато още е е женен за предишната. За разведена жена обаче никоя връзка не е подходяща, не е минало достатъчно време, опасностите са много, тя рискува прекалено. Ние жените вечно мислим как ще се отрази на децата, как да бъде по-леко, какво да направим.

Реакцията на мъжа, който се развежда обичайно е нещо такова: "Ще си правя каквото си искам. Децата ще са си ми винаги деца"

Последна редакция: сб, 20 сеп 2025, 20:35 от Bеа_2022

# 99
Нека авторката ме поправи ако греша,но според мен вмомента е в този период когато най-много пърхат пеперудите в корема,мислиш постоянно за човека и искаш да прекарвате всяка една секунда заедно.
Само че с две деца е трудно,особено ако няма някоя баба или бавачка да помага или ако не е споделено родителство.
Това не означава ,че трябва децата да се запознават веднага с новата половинка,защото накрая може да не се окаже толкова прекрасен колкото е изглеждал.
  А ако въпросният мъж наистина иска да има някакви отношения с вас,ще уважи факта ,че вие сте майка на две деца,че не може да сте постоянно заедно и че срещите ви ще бъдат когато имате възможност да сте сама.
  Аз също съм самотна майка,нямам мъж до мен ,но когато го срещна нямам никакво намерение след 3-4 месеца ,да го запознавам с детето си.Доста ще трябва да се докаже ,че е достоен да се запознае с дъщеря ми.Но тези ми разсъждения идват от факта ,че баща й ме лъга много време и аз изгубих доверие в мъжете.

# 100
Сефте чувам, че живот без мъж е хаОс.

Да го прибере, и пак ще си говорим в темите за подреден живот.

# 101
  • София
Аз само казвам, че веднъж не съм чула някой да е казал, че някой мъж е избързал, понеже си е намерил нова жена, докато още е е женен за предишната.
...
В този случай "прибързал" е много меко казано.

Това не променя факта, че авторката прибързва и това е безотговорно спрямо децата.

# 102
Изчакай, опознай го добре. Може да не се окаже толкова прекрасен, колкото ти се вижда в момента. Веднъж вече си се опарила,  следва да бъдеш по-предпазлива, нали?

# 103
Аз само казвам, че веднъж не съм чула някой да е казал, че някой мъж е избързал, понеже си е намерил нова жена, докато още е е женен за предишната. За разведена жена обаче никоя връзка не е подходяща, не е минало достатъчно време, опасностите са много, тя рискува прекалено. Ние жените вечно мислим как ще се отрази на децата, как да бъде по-леко, какво да направим.

Реакцията на мъжа, който се развежда обичайно е нещо такова: "Ще си правя каквото си искам. Децата ще са си ми винаги деца"
И аз не бях го чувала ,ама го чух и то от мъж -дете на разведени родители.

# 104
  • София
А баш!
БМ има връзка от миналата пролет, доколкото знам. Познават се с децата ми.
Обаче аз, все още би трябвало да "се пазя", "да внимавам" , "да изчакам" и прочие.

Общи условия

Активация на акаунт