След развода - нов партньор

• 9 721
  • 320
  •   1
Отговори
# 75
Е то така е най-лесно за нея, като го запознае с децата, малко след това се събират да живеят заедно и няма да има нужда да се ‘крие’ и да се чуди как да съвместява срещите с него.
Не знам бащата колко често ги взима. И все пак новият мъж би трябвало да има търпение и разбиране. Сега, не казвам пет години да се крият по храстите, ама според мен зависи много и как самия развод е повлиял на децата, бащата в какви отношения е с тях и с майката също.
За нас си беше травма цялото нещо. Успях с много труд да отработя тези травми и да мога да общувам с майка си без да я съдя и без да съм гадна към нея, а повярвайте, от обида и накърняване като малка особено бях много жестока към нея.
Мисля, че чак последните 2-3 години имаме що-годе нормални отношения, но истински започнах да искам да общувам с нея и да ми е приятно, чак сега, последната година. И повече след като родих.
Вярно, при нас историята е по-различна, но аз бях дете и ми беше ужасно да ме лъже как този чичко еди-си-какво.

# 76
Никой не говори за криене с години, а за време, в което тя ще го опознае и вероятно и децата ще са готови за новото начало.

# 77
Твоята история е много по различна, това си е наглост и безочие да ти представи любовника си. Авторката е свободна жена, разликата е гигантска.

# 78
Авторката искаше съвети, и получи такива, но май не и харесват. Тя си иска да му стегне багажа и да го прибере у дома при децата. А след това, ако ще и потоп!
Разбира се, защо да не го желая? Какво лошо има в това - представете си накрая, всичко да бъде наред. Знае ли човек? Било прибързано? Къде е написан установения морален срок, че да го спазя? Казвате след това "потоп", че сега да не "пече" слънце? Не виждам нищо лошо в това да обмислиш да си наредиш живота, вместо да живееш в хаус.

# 79
Какъв морален кодекс?!
Виждам, че поставяте себе си на първо място, в този смисъл - действайте.
Няма правила, така го искате, така го правете.
Дано и децата са напълно във вашите разбирания и да няма никакви драми с новия “татко”.
Пък каквото стане, дори и “Моля, следващия”..

# 80
  • Варна
Нареждането на живота непременно с мъж ли върви? Вече започва да ми става ясно защо се бърза.

# 81
Нареждането на живота непременно с мъж ли върви?
Разбира се, че не!

# 82
  • София
Жалко, че децата не са достатъчно важни и идват след мъжа.
Какъв е този зор за мъж?

# 83
Жалко, че децата не са достатъчно важни и идват след мъжа.
Ако не ми бяха важни, нямаше изобщо да чета мнения и коментари тук. Моля не подхождайте предубедено

# 84
Не разбирам защо се вменяна вина на жената, щом са останали при нея значи са достатъчно важни. Трябва ли след развод да влезе в манастир? Явно за бащата не са били достатъчно важни, щом нямат споделено родителство.

# 85
  • София
Не вменявам нищо. Коментирам прочетеното. От прочетеното виждам, че децата не са достатъчно важни.

# 86
Авторката искаше съвети, и получи такива, но май не и харесват. Тя си иска да му стегне багажа и да го прибере у дома при децата. А след това, ако ще и потоп!
Разбира се, защо да не го желая? Какво лошо има в това - представете си накрая, всичко да бъде наред. Знае ли човек? Било прибързано? Къде е написан установения морален срок, че да го спазя? Казвате след това "потоп", че сега да не "пече" слънце? Не виждам нищо лошо в това да обмислиш да си наредиш живота, вместо да живееш в хаус.
Не знам какво му е лошото да живееш в хаус? На палатка е доста по-неудобно. Разбира се, че ще си наредиш живота и е правилно да го искаш.
Как пееше Ваня Костова за закъснялата любов?
“… за нея няма място пазено,
тя трябва да руши,
тя трябва да руши и да прегазва,
да оскърбява
И да бъде оскърбявана”
Любов ако е де … Април до Септември.
Пък може и “Продължаваме напред” по Кубрат Пулев …

# 87
  • Варна
Добре. Да пробваме да сме обективни. Кажете как вие виждате нещата във времето. Мъжът има ли желание да се запознае с тях, а в един момент и да заживеете заедно? Ама той да е изявил желание, не вие да сте го казали. Ако наистина се разберете да съжителствате, къде ще бъде това. У вас, при него или на трето място? Бившия ви мъж на каква позиция е? Все пак той е баща на тези деца и няма да ги зачеркне, трябва и той да има своето място в бъдещия ви живот, колкото и малко да е. Давайте.

# 88
  • София
Някъде трябва да се вместят и чувствата на децата. Те също наскоро са "минали" през развод.

# 89
  • Варна
Моята дъщеря поне 4-5 години след раздялата ни хранеше надежда, че един ден ще се съберем. И това без да съм й натресла нов мъж вкъщи. Само пример давам.

Общи условия

Активация на акаунт