След развода - нов партньор

• 8 179
  • 289
  •   1
Отговори
# 255
  • Варна
Като няма да заживяваш с него защо бързаш със запознанство с децата?

# 256
  • Пловдив

Еее много е натиснахме. Няма как да последва едното без другото.

Според мен основното е , тя да е по трезва в преценката си. Да забута някъде дълбоко "какво ще каже бившия" и дали е готова пак да се впусне в семейния живот и пак  да пере нов чифт чужди гащи.

# 257
Отново не четете. Написала съм на ТОЗИ ЕТАП.

# 258
Ама за какво се караш на всички потребители? Grinning
Ти ги правиш тези изказвания, искаш всички да сме изчели + 17 страници с противоречия, после се сърдиш, че хората ти отговарят.
Явно е страшен зор и ти очевидно си взела решението си, та какъв е смисълът от тази тема?

# 259
Жената си има приятел, с който се чувства добре. Но и е трудно с хиляда неща да балансира - да работи и да издържа семейството си, да е домакиня, да е майка и да има някакъв личен живот. Иска, ако може да ги съчетае и пита как да запознае децата с приятеля си, та поне две от нещата да съвмести. А, ако им получи добре нататък може и да заживеят заедно.
Така написано вярно е звучи не много красиво и излиза, че мисли за децата по-малко, отколкото собствения си комфорт. Обаче тая жена да не е робот. От къде време за всичко. Трябва поне да опита да бъде нещо друго, а не само майка, домакиня и работничка. Дали ще успее вече не знам.
Авторке, запознай ги някъде навън и не обяснявай, че ти е гадже на тоя етап. Но не мисля, че това ще ти реши проблема. Излизането с деца не е като нормалното. Твоето внимание трябва да е с тях, а не с половинът. Но пък това е добър тест да провериш дали би изтърпял какво ли не, само заради  теб.
Честно казано ми се струва, че той не осъзнава какво е. Въпросите му - айде нещо си не са правилни. Би трябвало да са - ще имаш ли възможност да....
Излезте само двамата в заведение, където има деца. Като търчат или нещо такова, разказвай му, че и твоите са били така или подобно. Виж му реакциите. Ако устои и все още иска запознанство давай.

# 260
  • Варна
Е да де, като дойде етапа за живеене заедно може тогава да помислиш за запознанство с децата.

# 261
Почнахте да си измисляте. Никъде не е казала, че иска да зажиееят с него, а по-скоро, че очаква така да се улеснят техните срещи.  И с това налагане на мнения освен да я провокирате да направи точно обратното, друго няма да постигнете.

# 262
А как ще се улеснят срещите, ако  се познават - ще излизат заедно всичките. Само че като излиза с него и децата, няма да му обръща внимение, а ще се занимава с тях. От което  връзката едва ли ще разцъфти. Следователно е по-добре да намери на кого да ги остави, когато иска да излезе с него. За която цел няма нужда да ги запознава - на тоя етап.

# 263
Как запознанство ще облекчи техните срещи?
Ако идеята е да се гушкат вкъщи, докато децата кротко редят лего в хола - ок.
Ако идеята е да обикалят ресторанти с децата, кина, детски центрове - ок, пак става.
Аз обаче не виждам особена логика в това запознанство на този етап. И не бих предприела стъпка в тази посока.

# 264
Ама те децата са си нейни. И доста мънички при това.
Ако мисли, че само ще ги запознае с баткото и после с него ще потеглят към хоризонта на един бял кон, няма да стане. Децата си остават в картинката.

# 265
Ами точно по тази причина, голяма част от коментарите досега бяха (и моите вкл.) какъв е този зор тогава? Щом ние не сме я разбрали и не искала да живее с него на този етап, за какво след 4 месеца излизания бърза да ги запознава...

# 266
Жената бърза и е нетърпелива.
Изгарям от любопитство да видя развръзката от страна на ергенът, който не знам на каква възраст е, но щом няма деца картинката е доста ясна 😀..
Човекът хал хабер си няма, че чуждо дете (даже две) не е лъжица за всяка уста и да се поеме тази огромна отговорност е риск, огромен риск. И да си го кажем както е - всяко излизане ще е свързано със сериозни разходи, които той едва ли си прави сметка, че трябва да покрива.. 😀. Нищо де, то от запознанството се започва..

# 267
  • Paris, France
При немалко хора това водене на партньори след развода на родителите им, влияе зле психически.
Аз пак казвам, никой не казва да стои сама, нито пък да стои с години сама.
Но не мисля, че за едно дете е ок да се представят често нови партньори. Ако не избие през пубертета може да избие късно, под формата на комплекси или да не вярват в любовта и семейството, да бягат като куршум от сериозни взаимоотношения, защото това са видяли от родителите. И малко родители в действителност си дават сметка, че голяма част от травмите на децата им са породени именно от тях.
Междудругото баща ми, когато започна отношения с втората си жена, сподели първо на мен и ме попита какво мисля и дали съм ок.
Бях на 9 тогава.
Надали, ако не си била ок той щеше да я остави. И кой е казал, че с един развод хората започват да влачат най-различни след това. И защо не избират по-внимателно бащата/майката на децата си, за да не ги травмират с лош пример у дома, развод и т.н.?
Появата на деца изнервя и хора, които са спокойни по природа и води до конфликти. И най-прекрасният партньор ниже да ни омръзне в един момент.

Не, че искат да сменят партньори, но с дете или две е трудно да се интегрира и връзка с мъж. Мъжете (и жените) не приритваме за партньор с деца и ако се чувстваме пренебрегнати или обстановката не ни харесва, си тръгваме. Така майката е пак на нулата с връзките. Друг мъж може да няма против децата, но някое от тях да не го хареса и да отрови атмосферата, та той да си тръгне. Следват битовизмите като достатъчно голямо жилище за да живеят заедно. Ергенът ако иска дете, ще им трябват поне 4 спални в някакъв момент.

Някои самотни майки са избрали добър, образован човек, но се пропил или тръгнал по жени. Други са живели добре с бащата, но е починал. Не е само до избор, защото динамиката се променя с времето.

Колкото повече и колкото по-малко са децата, толкова е по-сложно да се стигне до трайна връзка.

# 268
  • Варна
Ергенът и на мен ми е интересно как би погледнал на любимата, когато я види в дома й, с децата й, в ролята на майка, а не на апетитно гадже. Той сега знае, че тя има деца ама така, теоретично. На практика да види дома им и ежедневието им е съвсем друго нещо. Айде ще спра дотук.

# 269
Бездетен и никога женил се е чудесна конфигурация за прясно разведена госпожа, с 2 деца.
Според мен представите му са наблъскани със захар - събота сутрин, любимата приготвя палачинки, децата чуруликат щастливи пред телевизора, той премрежил поглед я гледа, спомняйки си за нощта…
После ще излязат, децата смеейки се ще тичат в парка, а влюбените ще са хванати за ръце и бавно ще вървят след тях.. идилия..
Чичото не знае какво е вирус, мъкнене по дежурни педиатри, изсипване на торба с пари в аптеката, детски истерии и драми, тюхкането какво ще сготвиш за вечеря и дали си оставил джобни за обяд/кутия за обяд, родителските срещи, училищните тегоби, водене и вземане от градина, умалелите обувки по средата на сезона и невъзможността да намериш кестени за утре в 8, защото ще моделират с госпожата..
Купища проблематики, от които той нито има хал хабер, нито би искал да премине, дори и с най-яката мацка. Просто защото тези деца не са неговите и никога няма да бъдат..

Общи условия

Активация на акаунт