След развода - нов партньор

• 12 528
  • 362
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Е, как, точно, че такива минали през това одобряват по-ранно запознаване. Или аз с такова впечатление останах.

Точно така, тези, които сме минали през това казахме така. Никой не говори за "прибиране", нито темата е за това, нито съветите.

# 316
Така е. И аз като минала през същото подкрепям да не се чака с години. Просто няма смисъл.

# 317
Повечето хора не стигат до трети бракове, било то щастливи или нещастни.

За мен лично не е нормално да се очаква децата да наричат втория си баща "татко" и да се дава като пример за нещо много хубаво. Очевидно не става дума за съвсем малки деца, щом са няколко. Единствено го приемам, ако детето от малко бебе е с този баща и не познава друг. Иначе добър или лош, децата си имат баща, и не е коректно по такъв начин да се заличава баща им от съзнанието им.

# 318
По принцип съм убедена в едно: Никоя жена, която не е минавала през развод, не знае какво е това. Така че и съветите обикновено, макар и добронамерени, са понякога неадекватни. Самата аз като се сетя навремето какви акъли съм давала на приятелка  ... чак не ми се вярва!  Тотално е различно, като се случва с теб. И всичко мислено преди това може да ти се промени за броени дни. Отделно много зависи от конкретната ситуация.

# 319
Не ви се карам на "Уважаема"! Не го намирам за обидно. В началото написах, че ме интересува как е протекло при други хора в подобна ситуация. Полезно е, защото можем да се учим един с друг и да предотвратим бъдещи грешки. Ситуации всякакви.. Не преминаваш през това всеки ден.
Не го намираш за обидно, но го намираш за демонстративно надменно и ни го подхвърляш всеки път щом кортизола ти започне да бие в небето синьо от коприна.
Лично аз ти желая успех и дано да се получи от първия път с този човек, че търсенето и разочарованията са изтощителни. В случая не само за теб.

# 320
Не ви се карам на "Уважаема"! Не го намирам за обидно. В началото написах, че ме интересува как е протекло при други хора в подобна ситуация. Полезно е, защото можем да се учим един с друг и да предотвратим бъдещи грешки. Ситуации всякакви.. Не преминаваш през това всеки ден.
Не го намираш за обидно, но го намираш за демонстративно надменно и ни го подхвърляш всеки път щом кортизола ти започне да бие в небето синьо от коприна.
Лично аз ти желая успех и дано да се получи от първия път с този човек, че търсенето и разочарованията са изтощителни. В случая не само за теб.
Къде съм написала, че го намирам за демонстративно или надменно? Не го подхвърлям - пиша го. Как преценихте, че когато го правя "кортизола ми започва да бие в небето синьо от коприна", каквото и да означава това 😅

# 321
Финансовата страна на нещата никога не е за подценяване. Колко мъже остават без брак или партньорка именно, защото ги е страх "да не се минат" - да не му вземе апартамента, да не му харчи парите, да не гледа "чужди" деца.

Имам наблюдения и над успешни, и над неуспешни втори (и трети) бракове. И личният ми извод е, че това сработва при широкоскроени хора, склонни да дават, и да се отдават - във всеки смисъл, не само за пари. Гъвкави хора, адаптивни, и много, много влюбени в жената.

Дано и този е от "добрите", и развитието е благоприятно за всички.
Говорите пренебрежително за доста резонни резерви - то не е "да не се минат". Ами не всеки е длъжен или иска да гледа чужди деца. Някои хора натурално нямат влечение към деца, ако не са техните. И това не е за обида.

Също, сте описала само най-добрия тип отношения - едва ли не само елитът влиза в брак с чужди деца Grinning. Има и две други породи мъже, които влизат в такива отношения - слабите, които не умеят да се налагат,  или неуверените, които гледат на жена с "багаж" снизходително, съответно може да плащат за детето, но със задната мисъл, че са се хванали с жена, която няма много избор и с това той е перфектният, а пък тя - не.

# 322
Финансовата страна на нещата никога не е за подценяване. Колко мъже остават без брак или партньорка именно, защото ги е страх "да не се минат" - да не му вземе апартамента, да не му харчи парите, да не гледа "чужди" деца.

Имам наблюдения и над успешни, и над неуспешни втори (и трети) бракове. И личният ми извод е, че това сработва при широкоскроени хора, склонни да дават, и да се отдават - във всеки смисъл, не само за пари. Гъвкави хора, адаптивни, и много, много влюбени в жената.

Говорите пренебрежително за доста резонни резерви - то не е "да не се минат". Ами не всеки е длъжен или иска да гледа чужди деца. Някои хора натурално нямат влечение към деца, ако не са техните. И това не е за обида.

Също, сте описала само най-добрия тип отношения - едва ли не само елитът влиза в брак с чужди деца Grinning. Има и две други породи мъже, които влизат в такива отношения - слабите, които не умеят да се налагат,  или неуверените, които гледат на жена с "багаж" снизходително, съответно може да плащат за детето, но със задната мисъл, че са се хванали с жена, която няма много избор и с това той е перфектният, а пък тя - не.

Когато човек има резерви, и няма влечение към деца, не се обвързва с партньор с деца. Просто е, и важи и за двата пола.
Освен това не съм обобщила, а съм написала една от причините, според мен и моите наблюдения.
Разбира се, че различните хора остават без партньор по различни причини. Не виждам на какво точно опонирате от изказването ми.

# 323
Заложено е в повечето хора да искат да гледат свое потомство, не разбирам какво странно има в това. Както и да не искат то да дели ресурси, било то финансови или други, с чужди деца.

# 324
Скрит текст:

Скрит текст:

Също, сте описала само най-добрия тип отношения - едва ли не само елитът влиза в брак с чужди деца Grinning. Има и две други породи мъже, които влизат в такива отношения - слабите, които не умеят да се налагат,  или неуверените, които гледат на жена с "багаж" снизходително, съответно може да плащат за детето, но със задната мисъл, че са се хванали с жена, която няма много избор и с това той е перфектният, а пък тя - не.

Когато човек има резерви, и няма влечение към деца, не се обвързва с партньор с деца. Просто е, и важи и за двата пола.
Освен това не съм обобщила, а съм написала една от причините, според мен и моите наблюдения.
Разбира се, че различните хора остават без партньор по различни причини. Не виждам на какво точно опонирате от изказването ми.
Хората влизат във връзки по принцип - с деца, без деца, брачни и извънбрачни - по всякакви причини и никой не чака аз или вие да му одобрим причината.

Обаче по мое мнение, единствената нормална причина мъж да е с жена с деца е ако е влюбен или наистина силно си допада с жената. Всички други причини са свързани със секс, моментни обстоятелства, финансови интереси, комплекси на мъжа (дали неуверености, дали липса на цедка, само и само да са във връзка) или липси в характера. Защото е по-естествено да НЕ харесваш чужди деца, отколкото да нямаш търпение да се съобразяваш с чужди деца. Да бъдем честни.

Та тука чуденката за авторката трябва да е нейната връзка в коя графа е преди да представя някакъв мъж на децата си. Защото ако не е първата причина, то при всички останали варианти, като смеси гаджето с 2те деца в картинката, според мен няма да й стане по-хубава връзката....

Последна редакция: вт, 30 сеп 2025, 10:33 от Linda*kiss

# 325
Е доста мъже се влюбват в жени с деца, и тук се говори точно за такива Simple Smile

Занм много добре, че има мъже, които никога не биха и излезли с жена с дете. Те не са обект на разговора.

Имах познат - хем нямаше жена, хем имаше огормни изисквания. Не трябваше тя да има свои деца, но и брак да не иска, че после да нямала претенции, също да живее на село с него, ама иначе да била от града... още не я е намерил тази. Пък други мъже се хванаха с жени с деца, изгледаха и тях, и общи имат. Кой как се уреди.

# 326
Е доста мъже се влюбват в жени с деца, и тук се говори точно за такива Simple Smile
Малко ли са, много ли са, не знам. Със сигурност има такива. Любовта не пита. Знам много хубави втори бракове.

Но авторката твърди ли, че мъжът е влюбен в нея и че не са други причините? Защото аз дори в нейните причини се съмнявам.

Останах с впечатлението, че инициативата да го запознава с децата е защото й идва нанагорнище да поддържа и романтични и сексуални отношения + домакинството с децата и иска да се улесни чисто логистично.

Последна редакция: вт, 30 сеп 2025, 10:41 от Linda*kiss

# 327
Ами тя трябва да е луда да иска да се затрудни допълнително Simple Smile Много ясно, че той има желание, едва ли го е подгонила с по едно мъниче във всяка ръка.

# 328
Ясно е, че той има желание за какво Grinning ? Понеже хората за секс или за да не са сами, а във връзка, доста глупости правят.... Не е от днес или вчера това. Това не значи, че са добър партньор или дори че действително харесват жената, пъъъъък камо ли децата й.

Тя иска да се улесни, ама то тя какво иска, пък то какво ще стане е друг въпрос. Дали е взела под внимание някои неща, това се пита. Защот звучи, че иска да улесни себе си и мъжа (който не се знае реално колко ще е улеснен и колко втрещен Grinning). Обаче като "затрудни" децата емоционално, дали ще е по-лесно...

Последна редакция: вт, 30 сеп 2025, 11:40 от Linda*kiss

# 329
E тя си решава и последствията са за нея. Няма как да подложи човека на разпит: " Ще искаш ли вечно мен и децата?" хахах

Общи условия

Активация на акаунт