След развода - нов партньор

• 11 904
  • 366
  •   1
Отговори
# 330
Тя дали има увереност за "сега" какво му е отношението към връзката им. А не "завинаги".
За това какво му е отношението към децата по принцип и децата й конкретно, е ясно, че няма как да знае особено добре, защото хората са лицемерни на тази тема. Рядко някой да изтипоса на живо това, което мнозина реално си мислят за чуждите деца.

Последна редакция: вт, 30 сеп 2025, 11:39 от Linda*kiss

# 331
Важното е да се държи добре и да си паснат. Никой не се занимава с това, ако няма някакво желание. Пълно е и с жени без деца и ангажименти Simple Smile

# 332
Въпросът е желание за секс, гаджелък и временно да се правим на либерални или наистина харесване, ангажимент и отговорности Simple Smile
То по принцип е пълно с хора, но хората, по някакви си причини, които съвсем не винаги са романтични, си се захващат с някой конкретен, който понякога не им прави живота по-лесен. Така че самото гаджосване нищо не значи за силата на отношенията, любовта и харесването.

Аз има друг въпрос към авторката - дали е мислила за 50/50 родителстване? Може да е по-подходящия вариант, ако говорим за социален живот и нова връзка.

Последна редакция: вт, 30 сеп 2025, 11:42 от Linda*kiss

# 333
Без гаджосване, ако мога така да се изразя, няма как да опознаеш човека.

# 334
  • София
За 6 месеца една жена с акъла си, вече е усетила дали връзката е само за секс, излизания или мъжът наистина иска да се ангажира с нещо повече.

# 335
Да и някои връзки не си струват - утихват (с деца или без) след година- две точно като утихне сексът и тръпката от новото. Дали е редно да въвличащ децата в експериментите си и кога?
За 6 месеца една жена с акъла си, вече е усетила дали връзката е само за секс, излизания или мъжът наистина иска да се ангажира с нещо повече.
Така е. Но това е жена с точно колко житейски опит във връзките? На 21 е стартирала "семейния живот" вече с първо дете, после второ. Не съм сигурна кога точно е съзряла емоционално или е придобила поглед върху подобни динамики. Да не говорим, че връзката е стартирала след емоционален момент - развода. Още повече мъгла.
Може да се окаже това вторият й мъж, може да имат хубава връзка, но подчертавам и други неща за размисъл.

Последна редакция: вт, 30 сеп 2025, 13:06 от Linda*kiss

# 336
Не, Linda*kiss, редно е майката да стои сама, за да не поема никакъв риск - знаем, знаем Simple Smile Ама пусто, не на всички им се самотува. Животът продължава Simple Smile

Когато малкото дете е на 18, майката ще е на 42. Разбирам я, че не й се чака. Спирам по темата.

# 337
  • София
Нещо не ми се връзва тая логика - след като една връзка може да се разпадне във всеки момент, дай въобще да не влизаме във връзка, или ако влезем, то да е полу-връзка. Което, между другото, увеличава шанса от разпадане.
По ягодите, истинската любов е всичко или нищо.

# 338
  • Обран бостан ;)

Мъжете сме петимни за ангажименти. Wink

Мда. Sunglasses

# 339
Oт 10 кладенеца вода донесохте да докажете, че вашата преценка за мъжа от темата е по-правилна от на жената, която има отношения с него. То не че може да е така, ама в случая няма аргументи, а свободни съчинения.

# 340
Не, Linda*kiss, редно е майката да стои сама, за да не поема никакъв риск - знаем, знаем Simple Smile Ама пусто, не на всички им се самотува. Животът продължава Simple Smile
Това ли казвате вие, Bea? Защото аз питам за 50/50 родителстване.
Дойдохме си на думата за крайностите Simple Smile

# 341
  • София

Мъжете сме петимни за ангажименти. Wink

Мда. Sunglasses
Казах, че ще е усетила и видяла дали иска или не. Има мъже, способни и готови за семейство, има разбира се и такива, които не са и няма да бъдат. Това се вижда точно още в първите месеци.

# 342
Моят бивш твърдеше, че той жена с деца (или както той ги наричаше "ремаркета") нямало да "вземе" след като се разделим. (Тъй като ни отне време да направим последната крачка за раздялата, водихме често такива разговори)

Не само че баш такава си "взе" ами и даже си ми изглежда щастлив да се грижи за новата доведена дъщеря. Даже, както вече в няколко теми казвам, неговото собствено дете е често слагано на второ, трето, четвърто място...

Така че тези грандиозни изказвания как мъже не искали жени с деца, може на теория да са така. Но в реалността нещата май се случват по друг начин.

# 343
Само дето и твоят бивш вероятно е бил с ремаркета. За ергените си важи с пълна сила и трябва хептен да няма други опции или жената да е супер по други параметри

# 344
Аз се разведох на 26 с малко дете. Започнах нова връзка на 28 и ги запознах след около 5-6 месеца. Като преди това сме се виждали в обедните почивки (не работим на едно и също място), както и през уикенд, когато детето беше за няколко часа (не го искаше за цял уикенд) с баща си.
Детето ми супер често беше с мен на работа, така че редовно го запознавах с хора, колеги, клиенти и никак не се впечатли. Полека лека се виждахме на разходки, зоопарк, по площадки и така. Тогава и бившия ми замина,. та останахме 100% сами с детето.. След около 1 год заживяхме заедно. От тогава минаха 10 години вече.
А набор ми е, мъжа ми. Двамата на под 30 години си запонахме връзката и то не знам - човек просто се влюбва понякога, не ги мисли толкова пресметливо нещата, като кой ще плаща уроците или сладоледа или маратонките. Като всеки друг разход, който ги плати плаща ги и продължаваме нататък.

Общи условия

Активация на акаунт