За социалните мрежи и ... блокът

• 3 972
  • 90
  •   1
Отговори
Здравейте, сякаш е станало доста модерно в последно време и по соц.мрежи се тръби доста за прекъсването на контакт с блокиране. Все си мислех, че това се случва главно при тийнеиджърите, но преди време и на мен ми се случи след разразил се спор и разочарование от моя страна, при което казах, че не искам да поддържаме повече контакт. Казахме си чао.. и после блок Simple Smile))) Наистина не го разбирам това. Все си мислех, че се използва при някакви крайни психарски случаи. При някоя от вас мами случвало ли се етакова нещо?

Последна редакция: чт, 18 дек 2025, 15:34 от Mellany13

# 1
Явно той е този, който наистина не иска да поддържа контакт. Не му се рискува следваща ескалация. Нормално ми се струва, не всеки влиза в нета, за да търси драма.

# 2
Това го правят тези, които друго не могат да измислят. Един вид те наказват, чрез игнориране. Само, че то това се прави когато си от печелившата страна, ама те от къде да знаят.

# 3
Като имах социални мрежи и членувах в групи с удоволствие блокирах разни хора дори и без да съм влизала в някакъв конфликт с тях. Спестявам си много нерви да чета неадекватни или откровено налудничави мнения. Блокирала съм нахалници или измамници. За мен е напълно в реда на нещата.
Съвсем друго е, ако познаваш някой лично и го блокираш заради спор. Смешно е. Като го срещнеш на улицата какво ще направиш? Ще минеш на отсрещния тротоар ли?

# 4
  • Пловдив
Зарежи това ............кажи кво стана с лятната свалка и мъжът ти SmileSmileSmile

# 5
Възможността да блокираш някого в социалните мрежи е истинска благодат.

# 6
Блокирането е начин да се прекрати всякакъв контакт. Възрастта няма значение. На 20, 40 или 60 ситуацията е една и съща. Същото важи и за телефонните номера. Дори да са изтрити, човек може да се появи отново изневиделица. Тогава единственият вариант е блокирането.

# 7
  • София
Блокирам съвсем спокойно, когато някой прекрачи границите, започне да нахалства, да се държи притеснително или да натрапва възгледите си под всеки мой пост.

# 8
На мен ми е много по-странно да сте се изпокарали жестоко, и някой да продължава да ти лайква снимките и да гледа какво правиш.

Според мен не се влага нещо дълбоко, а означава 'няма нужда да любезничим изкуствено, всичко хубаво!'

# 9
Напълно нормално е да блокираш някой, с когото повече не желаеш да контактуваш. Не мисля, че е повод за драма и да го мислиш. Ако ти е било важно този човек да ти е в живота е трябвало да се държиш човешки с него/нея. Блокирането е най-интелигентното нещо, което можеш да направиш, след като не ти се влиза в безсмислени спорове и разправии.

# 10
С бившия ми стана така.
Нежсме се карали , но аз му казах че искам да се разделим и той ме блокира и изтри от всякъде.

Не го виня, явно е имал нужда да се дистанцира за да си го преживее
Нормално е

# 11
Тоест си се разочаровала и си казала край, пък после си размислила? Мъжете не обичат тези номера, той категорично не иска да общува с теб.

# 12
Тоест си се разочаровала и си казала край, пък после си размислила? Мъжете не обичат тези номера, той категорично не иска да общува с теб.

А не въобще не съм размисляла , ако за мен става дума Grinning
Той ми писа преди това едно съобщение колко съм гадна и че ме блокира навсякъде.
После ми изпрати и имейл, като ми каза че никога няма да си намеря мъж.

# 13
  • София
Аз не ползвам социални мрежи, но пък навсякъде другаде (телен, съобщения, Вайбър, имейл, лично общуване и т.н.) блокирам винаги,когато нямам какво повече да си кажа с даден човек. Има хора, които правят така, че да не желая дори споменът за тях да ме притеснява и премахвам възможностите да се свържат с мен. И се радвам, че има такива възможности.

# 14
Сикнес, на авторката отговарям… Grinning по-специално на “след разразил се спор и разочарование от моя страна, при което казах, че не искам да поддържаме повече контакт.... и после блок”

Общи условия

Активация на акаунт