За социалните мрежи и ... блокът

• 4 005
  • 90
  •   1
Отговори
# 30
Смятам, че блокирането и отблокирането за щяло и нещяло е психически тормоз. Имах такава връзка, за щастие продължи кратко. При всеки скандал - махане от приятели, блокиране (после отблокиране). Същото и с мои вещи в дома му - хвърляне, после купуване на нови (говорим за четки за зъби и шампоани, то не смеех да внеса нещо друго). Така че аз поне вече съм много скептична към такова поведение.

Е, и тук има нюанси. Ако човекът искрено не желае да се занимава с теб, е напълно в правото си да те блокира отвсякъде и да не се занимава повече с теб. Разбира се, зависи какъв точно е случаят. Дребно скарване не би следвало да се "наказва" с блокиране. Систематичен тормоз  - да.

Аз съм правила пълно, 100%-ово блокиране, но само на много, много отровни личности. За обикновени "неприятници" игнориране е напълно достатъчно. Simple Smile
Въпросният психар, който описах по-горе, в последствие осъзна, че губи контрол над мен и трябваше да бъде блокиран наистина отвсякъде. Говорим дори за email и revolut.

Така че наистина много зависи от ситуацията. Понякога е наложително, друг път е проява на незрялост, трети път си е инструмент за тормоз (един вид, наказание). Трябва да предоставиш повече контекст около конкретната ситуация.

# 31
Детинско и смешно е за мен.
Когато си безсилен, сигурно това е крайната мярка или по- скоро да се направиш на интересен/на.
А за хората които периодично се блокират и отблокират, направо си мирише на любоффф.😅
Лабилни и неуравновесени.

# 32
Абе може и да е наказание,но Бабри е права, ако никога не искаш да говориш с човека, защо ти пука Grinning

Иначе ако съм във връзка и ме блокира след спор няма повече и да отговоря, вече опитах навремето с едно такова голямо дете

Не че ме блокираше, но спираше да отговаря, ако спорехме за нещо и няколко дни ме игнорираше

Пък аз плачех по нощите и не можех да спя толкова ми е бил акъла

# 33
Ако съм решила, че ще преустановя контакт с някого, изобщо няма да разбера, ако ме блокира. Авторката е установила, че е блокирана, защото активно някъде го е следила и примерно е забелязала, че вече не му вижда снимката и статуса. Е, като ще прекъсва контакти, защо ще ходи и ще го дебне, че и тема ще пуска? Явно много се е засегнала от развръзка, която сама е предизвикала и искала. Само, че май не е искала да прекъсва отношения, ами да играе номера. Според мен нейното его е наранено, на него е явно колко му пука за нея.

# 34
  • 🌊
Преди мислех, че е детинско, сега щедро си раздавам блоковете. Развий си необходимост за чистота в социалните.
Последния ми бивш го блокирах даже в револют, защото толкова се отчая, че и там почна да пише, барабар с останалите му роднини, защото ползваше техни телефони.
Само един път съм засичала, че съм блокирана от някой и то се оказа моя приятелка, която сваляла бившия ми.

# 35
Извод - когато човек заплашва със скъсване на отношенията, трябва да е готов наистина да скъса.

# 36
  • София
Чудна възможност е блокирането - лишаваш се от възможността да четеш безумици от непознати или пък познати.
Следването, съответно отследването при връзка ми е по-странно, но някои хора явно живеят в СМ.

Последна редакция: пт, 19 дек 2025, 08:59 от Eiger

# 37
  • Out of the Mix
Въобще не се занимавам, като приключа с някой, съм приключил.
Бившите не съм ги блокирал, не си пишем, не се търсим, някои честитят празници, няма проблем, да сме живи и здрави!
Покрай тях съм завързвал и приятелства, с някои дори се засичаме, съвсем нормални отношения, с други дори имаме общим хобита.

Точно така - > и да те блокира после, изобщо и не разбираш, което ти е все тая, защото ти не търсиш повече.
Дреме ми за душевните терзания, на когото и да било, след, като съм го заличил, отписал от системата, да пасе.

Всякаква агресия иначе, ескалиране, спам, тролове, потенциален фишинг и т.н., се трие и реже до кокал, без умуване.

Но много рядко ми се с случвало, защото онлайн присъствието ми е почти нулево.

Последна редакция: пт, 19 дек 2025, 12:13 от Moderator3

# 38
  • София
Естествено е ако не искаш  да общуваш с някого да го блокираш, ако смяташ, че ще продължи да ти пише или да те търси, въпреки нежеланието ти. Нет контакти и случайни минувачи съм блокирала безброй, истински познати и реални контакти почти никога, но не е имало нужда. Обикновено блокирам хора, които ми дрискат под публикациите въпреки предупрежденията. Доказано като оставя един и до час стават десет. Реалните познати не правят подобни неща, не виждам причина да ги блокирам, не знам мен дали ме блокират, защото като не искам да общувам с някого не ходя по профилите да видя блокирана ли съм Simple Smile

# 39
Блокирала съм роднина, която на живо ако може ще ми избоде очите, обаче онлайн ме следи, за да има за какво да ме захапе после. Не че споделям нещо лично в социални мрежи. Същата пускаше постоянно публикации тип ‘казвам ти дъще, сещай се снахо’ след конфронтации с мен. Дори след блокаж на лични профили, дебнеше бизнес страниците ми и най-нагло демонстрираше с лайкчета, че ме следи. Блокирах и там.
Блокирала съм и на телефона разни откачалки. Имаше един, който след всяко блокиране ми пишеше от друг номер. Накрая се отказа, но си беше зловещо, бая негови номера блокирах докато спре.

# 40
Според мене нещо не се разбира добре какво е блокирането. То не се прави заради блокирания, а заради блокиращия. Блокиращият казва на блокирания - не ме кефиш, досаден си, дразнещ си, неприятен си, не искам да ме занимаваш с глупостите си. Аз бих се замислила, ако някой ме блокира, какво не ми е наред, вместо да хукна да го сталквам и да му търся сметка защо не иска да контактува с такова великолепие като мен. Супер комплексарско е.
Иначе точно тези великолепните, дето не могат да преживеят да бъдат блокирани, блокират за щяло и нещяло и се държат детински.

# 41
Не помня да съм блокирал някого за нещо. При телефоните с копчета май някои подозрителни номера, и това са единични случаи, даже не съм много сигурен. Държа да знам мненията на хората за мен. А и често се случва че пак влизаме в контакт дори опосредствено. Иначе просто игнорирам и не се интересувам, не ги следя, не пускам мнения където участват.
Може би според максимата - ,,Дръж приятелите си близо, а враговете още по близо".

# 42
Блокирам познати в много краен случай. Заглушавам чатовете с тях. За непознати не ми дреме. Тях обикновено блокирам при безумни коментари и когато ми е напълно ясно, че никога няма да мелим брашно заедно.

# 43
  • София
Блокирала съм бившият ми съпруг и някои негови хора, поради достатъчно дълъг тормоз.
Блокирала съм разни онлайн хаховци, пълно е с такива.
С много неприятни познати просто не общувам и не са ми в онлайн медиите.
В настояща връзка не бих блокирала. Като много се разсърдя, трия всичко, ама ми минава след 3 дни.

Последна редакция: пт, 19 дек 2025, 12:21 от Rockstar

# 44
  • София
Aми нали ти си искала  спиране на контакт? Ето, спрял е. Живей си живота, тъкмо няма да ти излезе пак да ти се обяснява.

Общи условия

Активация на акаунт