За социалните мрежи и ... блокът

• 3 975
  • 90
  •   1
Отговори
# 45
Блокирам редовно – да.
Има много вреден и откачен народ. И жени, и мъже.
Обичам да ми е чистичко – и пред очите, и покрай мен като хора и информация.
Бивши – не всички, зависи от нивото на досадност и нахалство.
Свалячи тип дървени философи – редовно.
Свалячи тип ниво -10 - емотиконът мятане с ръчичка, хей, красавице, как си и ей така от нищото дикпик – редовно.
Откачени непознати профили на жени/мъже – тип "ти, ако знаеш какъв си боклук" – също на секундата без дори да съм мигнала още.
Та – трябва си чистка и слагане на граници редовно.

# 46
  • София
Аз, като бях по-активна онлайн, всеки понеделник чистех. Чудесно начало на седмицата!

# 47
  • По света и у нас
Блокирала съм роднина, която на живо ако може ще ми избоде очите, обаче онлайн ме следи, за да има за какво да ме захапе после. Не че споделям нещо лично в социални мрежи. Същата пускаше постоянно публикации тип ‘казвам ти дъще, сещай се снахо’ след конфронтации с мен. Дори след блокаж на лични профили, дебнеше бизнес страниците ми и най-нагло демонстрираше с лайкчета, че ме следи. Блокирах и там.
Блокирала съм и на телефона разни откачалки. Имаше един, който след всяко блокиране ми пишеше от друг номер. Накрая се отказа, но си беше зловещо, бая негови номера блокирах докато спре.

Има много такива кукавелки във ФБ-то.
Седи там постоянно дебне всяко мръдване на всички, после прави заключения гради сценарии, че чак и коментира с приятелки и познати мен ме хваща срам като започнат подобни разговори тип “стринки дето нямат живот.”

# 48
  • София
Боли, а?

Това са крути и ясни мерки. Чуденето не знам защо е.

# 49
Ако не искаш да общуваш с човека, защо блокирането те наранява?
Ти не го щеш, той теб също - край значи край и за двамата. Всички би трябвало да са доволни сега.

# 50
Обикновено мен ме блокират, аз почти никога, наскоро блокирах някаква страница дето постоянно ме спамеше в месинджъра и май за друг случай не се сещам. Блокирали са ме след политически спорове понеже трудно могат да ми излязат на глава, а от обиди, псувни, че и закани за саморазправа не се трогвам. Докато бях администратор на голяма националистическа фб страница съм чистил тролове и промити мозъци в промишлени количества, там се бях отказал да влизам в спорове поотделно с тях

# 51
Виц:
Съседът ме блокирал във фейса.
Аз пък го блокирах в асансьора, между шестия и седмия етаж.

# 52
Наскоро имах такъв случай с много близък мой приятел.
Човека преминаваше през много труден етап от живота си и често ме търсеше да си говорим ,да сподели и за подкрепа.Винаги съм отговаряла на съобщения и обаждания,дори и със закъснение.
Започнах да усещам обаче ,че вече от негова страна нещата не са само приятелски и му казах ,че ако иска нещо повече на този етап ,аз няма как да му го дам, защото не съм готова за това.(Знае за развода ми и как преживявам нещата).
След няколко часа вече бях блокирана без обяснения.Не съм и търсила такива.
Не ми стана приятно ,защото аз наистина отделях време да изслушвам и да бъда емоционална подкрепа ,но каквото такова.

# 53
  • По света и у нас
Това е направо скандално. Чак пък да блокираш жената на която си висял на рамото за отдушник на проблемите ти... Не е като тя да те е търсила постоянно, просто ти е казала каква и е позицията.

Хора радвайте се, че са ви отървали от себе си такива.

# 54
Ако не искаш да общуваш с човека, защо блокирането те наранява?
Ти не го щеш, той теб също - край значи край и за двамата. Всички би трябвало да са доволни сега.
Може би защото е значил нещо за нея, най-малкото щом са били в контакт. Едно е да се разделят културно като големи хора, примерно той да каже разбирам, няма да те занимавам повече, друго е някакво излишно и детинско блокиране, като вид неизказано "ами върви на майната си тогава". Това е условно разбира се, в случай, че тя не е била груба. Все пак не всички отношения приключват с блокиране.

# 55
Това е направо скандално. Чак пък да блокираш жената на която си висял на рамото за отдушник на проблемите ти... Не е като тя да те е търсила постоянно, просто ти е казала каква и е позицията.

Хора радвайте се, че са ви отървали от себе си такива.
Мисля ,че по някакъв начин съм му наранила егото след като заявих позицията си, защото е очаквал,че ще откликна.Но аз наистина не влагах нищо повече от приятелска подкрепа.
Нямаше да ми стане неприятно ако беше казал ,че вече не иска да комуникираме поради съответните причини.
Но когато си отделял време да изслушваш, въпреки че и твоят живот не е цветущ и се разпада и ей така защото си искрен и не искаш да има отсрещната страна очаквания,да те блокират ,за мен е незряло и детинско.

# 56
Такива с емоционалните им реакции не ги блокирам, само ги махам от листата, трия. Ако продължи да досажда, да натяква, вменява чувство за вина, изисква, обижда – блокирам.
Много хора са с нереалистични очаквания.

# 57
  • София /Абсурдистан
Всякакви досадници блокирам без никакви угризения.

# 58
  • По света и у нас
Първа инстанция е триене, и ако не разбере намека... (то е егати "намека") ... тогава блок

А относно реването по раменцата на разни женици. Момичета спрете да си въобразявате, че вие сте супергероини защото някакъв е допълзял да ви се оплаква от живота си. Той (който и да е той) се интересува само от себе си, как да ви използва за кошче за душевни отпадъци и да ви захвърли щом се пооправи...Точно енергиен вампир. Моля ви се не вярвайте на една дума от това, което ви казва, нито за бившата, нито за сегашната, нито за никой който му е черен на очите.

# 59
Случвало ми се е мъж да ме хареса. Аз да не му отговоря на очакванията, но да продължа приятелство с него, защото сме в обща компания. Той да ме блокира. Следващият път като ме види в обща компания да се държи все едно нищо не е станало, че даже и да се опитва да ме опипва (по голи рамена, гол кръст, слава богу не по интимни части). А в същото време да ме очерня зад гърба ми. Този "мъж" е хирург зъболекар в Пловдив.

Общи условия

Активация на акаунт