Виждам цветовете по - ярки.....

• 526
  • 8
  •   1
Отговори
  • Washington,USA
Здравейте!

Този проблем много ме притеснява и не знам какво да правя. Виждам цветовете по - ярки. Най - вече цветове като бяло, червено, синьо и прочие. Налага се да нося слънчеви очила, за да не ме дразнят. Страдам от тежко безсъние в последните 3 месеца. Спорадично вземах Тритико... Не знам дали може да е страничен ефект от лекарството. Ясно е, че трябва да се ходи на лекар, но съм доста притеснена.

Жена на 23г съм.

# 1
  • София
Ако нямаш съмнения за някои очни или туморни заболявания, понякога различни психични състояния предизвикват изкривена представа за цветовете и засилена фоточувствителност.

Последна редакция: сб, 20 сеп 2025, 14:58 от Fever Ray

# 2
От кога си така? Отиди първо на очен лекар. Само не разбирам как бялото може да се вижда по-ярко! Да не би да пушиш треволяк, знам че от него е възможен такъв страничен ефект, ако попрекалиш! Това от познат психолог го знам.

Последна редакция: сб, 20 сеп 2025, 18:44 от Borqna Sto 771419

# 3
  • Washington,USA
От кога си така? Отиди първо на очен лекар. Само не разбирам как бялото може да се вижда по-ярко! Да не би да пушиш треволяк, знам че от него е възможен такъв страничен ефект, ако попрекалиш! Това от познат психолог го знам.

Не, не бих вземала такива неща.

# 4
Авторката пуска тема след тема с много разнообразни оплаквания. Не съм лекар, но смея да предположи някаква психическа нестабилност в момента, на която трябва да обърне сериозно внимание.

# 5
Ами да ходи на терапия, от кога й го повтаряме. Обаче трябва да уличиш на правилния специалист. Това с цветовете нямам представа от какво е отключено, но да отиде първо и на очен.

# 6
  • София

В тази последователност очен, невролог (с ЯМР), психиатър.

# 7
Ако е възможно опитай се да си спомниш какво си правила преди тези симптоми. Като насока ще кажа дали си претърпяла емоционално преживяване и във какво беше се съсредоточила в този период (епизод).

# 8
  • Down south
Правиш ли йога?
Ако правиш, определени упражнения водят до добро оросяване на мозъка. Това би било  обяснение за наситеността на цветовете.
Щом слънчевите очила помагат, носи ги.
 Гледай да са с качествени стъкла.

Общи условия

Активация на акаунт