🩵🩷Мами с термин Октомври 2025 - Тема 3🤰👼🏻

• 8 753
  • 257
  •   3
Отговори
# 240
LudaShmatka, честита рожбичка! Здрави бъдете и бързо възстановяване на теб. 🤗

Не бързай да се заричаш за раждането. И на мен това ми бяха първите думи след като родих първия път, но ето ме, година и половина по-късно пак на пангара, че и с планове за трето след някоя друга годинка. 🤣

Аз утре сутринта съм на преглед и нямам търпение вече. Най-вероятно ще ми направят и първата проверка за разкритие и имам някакво предчувствие. 😅

# 241
Както ви писах, че ще ме приемат за високо кръвно и че ще родя от стрес и така станаа.

Днес на 12.10 ни се роди принцесата. Цели 3100 грама. Естестсено раждане. Аз само ще кажа, че повече няма да си го причиня да родя естестяено Joy Много ме боля дори на слабите контракции. Накрая исках ако могат да ме упоят или преспят, не се траеше. Страшни родилни мъки.
Честита рожба!да ви радва много.             Епидурална упойка не ти ли сложиха. И още един въпрос. Контракците ли или изгонването на бебето боляха повече. Утре ме викат в болницата и може да ме оставят. Термина ми е на 14.А и още нещо, предизвикаха ли го или по естествен път тръгна раждането?

# 242
Както ви писах, че ще ме приемат за високо кръвно и че ще родя от стрес и така станаа.

Днес на 12.10 ни се роди принцесата. Цели 3100 грама. Естестсено раждане. Аз само ще кажа, че повече няма да си го причиня да родя естестяено Joy Много ме боля дори на слабите контракции. Накрая исках ако могат да ме упоят или преспят, не се траеше. Страшни родилни мъки.
Честита рожба!да ви радва много.             Епидурална упойка не ти ли сложиха. И още един въпрос. Контракците ли или изгонването на бебето боляха повече. Утре ме викат в болницата и може да ме оставят. Термина ми е на 14.А и още нещо, предизвикаха ли го или по естествен път тръгна раждането?

Лично мене ме боляха повече контракциите. Това което научих е, че ако спреш да напъваш, когато имаш контракции докато раждаш, ще боли адски. Тей че има ли контракции напъваш.

# 243
Моля да извините бялата птица Joy Ще изтрия.

# 244
Мина прегледа при мен, вече съм с 3см разкритие. Правихме и запис на тонове за пръв път и всичко е наред. Знам, че на теория мога още няколко седмици да се влача с това разкритие, но последно време доста ми зачестиха контракциите, та се надявам да не си дочакам термина (28.10).

# 245
Мина прегледа при мен, вече съм с 3см разкритие. Правихме и запис на тонове за пръв път и всичко е наред. Знам, че на теория мога още няколко седмици да се влача с това разкритие, но последно време доста ми зачестиха контракциите, та се надявам да не си дочакам термина (28.10).
Извинявам се за глупавия въпрос, но ако има разкритие вече, значи ли че тапа е паднала?
При мен днес за първи път, след като почнахме тоновете (мисля вече 4 пъти че ги мерихме), усещам тежест ниско долу и на моменти болка, но в тези моменти бебока се подмята. Понякога се чудя дали не са контракции и малко се плаша защото ми наближава датата и много искам да си я дочакам.
Възможно ли е като са ми мерили тоновете тогава да не съм имала контракции, а през др период от време на деня да съм имала?

# 246
Здравейте, аз вече официално преносвам 40+1. Нямам разкритие, шийката е твърда и съм леко разочарована и сдухана, че не се случват нещата. Какво ли не правя... упражнения, секс, разходки, чай от малини, фурми, но не на малката още не ѝ се излиза. Вече е 3700гр и ако не стане естествено тази седмица имам дата за секцио другата. Много не исках да се стига до секцио, но и лекарката се притеснява да не стане много голямо бебето. На друго се надявах днес... но поне са добри тоновете и е май ѝ добре вътре..

# 247
ladysov, мисля, че до 3 - 4см разкритие все още е възможно тапата да не е паднала, зависи дали шийката е започнала да се размеква в горния си край. Аз за моята конкретно не съм забелязала да е паднала, но последните две седмици съм със засилено течение и отделно слагам вагинални глобули, та много вероятно и просто да не съм я различила, особено ако е падала на части, а не цялата наведнъж.

За контракциите - това, че по време на тоновете не са засечени такива не означава, че изобщо нямате през останалото време. Случва се да има контракции, които не се усещат и само апарат може да ги засече. Стискам палци бебчо да си дочака датата! 🤞

madcoco, а лекаря не препоръчва ли някакви медикаменти за узряване на шийката? Индуциране на раждането също е вариант щом не ви се иска секцио, но трябва да има индикации за успешно протичане като скъсена шийка или някакво разкритие поне. 🍀

# 248
Мерси за отговора Simple Smile За момента, без никакви признаци не иска да ме индуцира, надяваме се това да се промени тази седмица, всеки ден ще съм на тонове, тъй че ще ме следят. Спомена за гел за омекване, но след като ме провери за разкритие, видя, че нямам и, че е твърда, не ставам за него явно. Надявам се някаква магия се случи и тръгнат нещата тия дни..

ladysov, мисля, че до 3 - 4см разкритие все още е възможно тапата да не е паднала, зависи дали шийката е започнала да се размеква в горния си край. Аз за моята конкретно не съм забелязала да е паднала, но последните две седмици съм със засилено течение и отделно слагам вагинални глобули, та много вероятно и просто да не съм я различила, особено ако е падала на части, а не цялата наведнъж.

За контракциите - това, че по време на тоновете не са засечени такива не означава, че изобщо нямате през останалото време. Случва се да има контракции, които не се усещат и само апарат може да ги засече. Стискам палци бебчо да си дочака датата! 🤞

madcoco, а лекаря не препоръчва ли някакви медикаменти за узряване на шийката? Индуциране на раждането също е вариант щом не ви се иска секцио, но трябва да има индикации за успешно протичане като скъсена шийка или някакво разкритие поне. 🍀

# 249
Момичета връщам се от болницата утре ми е термина,апарата отчете 3 контракции. НО от вчера не ми е добре сутринта пулса ми беше 140 150 в болницата над 120 на кардиолото Ходих пак 120 130. Едни казват, че е нормално други не. Вчера ме тресеше много...... И какво се оказа с Ковид съм пред раждане, много ме е страх..

# 250
Не се притеснявай, сегашният ковид не е тежък или опасен като първоначалните, аз го изкарах преди месец - 1 ден бях с температура и то до 38 макс, имах леко дразнене в гърлото и единствено хремата беше гадна. Не съм взимала антибиотици, макар че има неща, които могат да се пият. Пък и ще дадеш на бебчето антитела Simple Smile) Стискам палци бързо да ти минава 🤞🏻

# 251
Не се притеснявай, сегашният ковид не е тежък или опасен като първоначалните, аз го изкарах преди месец - 1 ден бях с температура и то до 38 макс, имах леко дразнене в гърлото и единствено хремата беше гадна. Не съм взимала антибиотици, макар че има неща, които могат да се пият. Пък и ще дадеш на бебчето антитела Simple Smile) Стискам палци бързо да ти минава 🤞🏻
Благодаря ти! А с пулса как беше моя е 130.

# 252
Не съм го следила внимателно, но ми беше направило впечатление, че имаше моменти, в които седях без да правя нищо и се вдигаше до 120, а обичайно ми е около 80.

# 253
Здравейте, аз вече официално преносвам 40+1. Нямам разкритие, шийката е твърда и съм леко разочарована и сдухана, че не се случват нещата. Какво ли не правя... упражнения, секс, разходки, чай от малини, фурми, но не на малката още не ѝ се излиза. Вече е 3700гр и ако не стане естествено тази седмица имам дата за секцио другата. Много не исках да се стига до секцио, но и лекарката се притеснява да не стане много голямо бебето. На друго се надявах днес... но поне са добри тоновете и е май ѝ добре вътре..
На мен днес ми предложиха хапче за предизвикане а още не съм преносила, утре ми е термина. Отказах.. Плацентата е трета степен, започва да старее но водите са добре. Не ми се ражда с ковид. Акушерката ми каза да си почивам и да чакам. До седмица мога да пренос. На теб не ти ли предложиха да го предизвикат?

# 254
Присъединявам се и аз към попреносилите мами, утре ми е термина и съм на тонове. Ще помоля доктора да ме провери за разкритие да видим какво се случва. Миналата седмица ми каза, че не иска да преносвам повече от 6 дни. Ще обсъдим и вариантите, иска ми се да си родя естествено, бебето не е много голямо - 2700.
Стискам палци всичко да е наред и при Вас ☺️

Общи условия

Активация на акаунт