🩵🩷Мами с термин Октомври 2025 - Тема 3🤰👼🏻

• 832
  • 28
  •   3
Отговори
Добре дошли в тема 3!

Бременност по седмици и месеци:

Линкове към старите теми:
https://m.bg-mamma.com/?topic=1740318
https://m.bg-mamma.com/?topic=1767172

# 1
Има ли някои, във новата тема. Случвало ли се е на някоя, от вас да я заболи долу ниско, от дясно за секунди ме пробожда много силно и отшумява. Днес ми се случи няколко, пъти на преглед съм във четвъртък чак.

# 2
На мен ми се случва от 2-3 дни, но в средата, явно удря с главичката в шийката. Като се раздвижи почва пробождането. Може би вече са малко по-ниско разположени бебенцата.

# 3
Има ли някои, във новата тема. Случвало ли се е на някоя, от вас да я заболи долу ниско, от дясно за секунди ме пробожда много силно и отшумява. Днес ми се случи няколко, пъти на преглед съм във четвъртък чак.

И на мен ми се случва понякога. Не го приемам като нещо притеснително, а по-скоро нормално 😁 Докато бебето е активно, тапата и водите са на място и няма редовни контракции - не мисля останалите неща 😅

# 4

Pampers раздават подаръци за нови родители!🧸👶🏻🍼

Темата-игра на марката е активна до 28 септември и може да ви донесе подарък за вашето очаквано бебче. Лесно е да се включите - в дискусията родители обменят съвети, а всеки отговор на въпрос автоматично ви включва в тегленето.

🤱Бонус: Кампанията ще донесе и по 500 BGM точки от Лоялната програма на BG-Mamma на първите 500 участника!

Влезте в играта сега: https://www.bg-mamma.com/?topic=1810835

# 5
На мен също така и в слабините, бебето слиза в малкия таз.Момичета в коя седмица сте?

Последна редакция: вт, 23 сеп 2025, 14:43 от Djeniori

# 6
Аз съм в 36+6. Ти?
Да споделя - днес се събудих от първата единична по-дълга и болезнена контракция. Като менструална болка в долната част. Имах първият преглед за разкритие - беше дискомфортно и леко болезнено, но си го представях още по-гадно 😁 При мен не се очертава скоро да раждам - шийката все още не е започнала да се изменя. Бебенцето също  върви елегантно - 2,55 кг. , главично е, но не е започнало да слиза - явно не бърза 😅
При вас как се развиват нещата?

# 7
Аз съм в 36+6. Ти?
Да споделя - днес се събудих от първата единична по-дълга и болезнена контракция. Като менструална болка в долната част. Имах първият преглед за разкритие - беше дискомфортно и леко болезнено, но си го представях още по-гадно 😁 При мен не се очертава скоро да раждам - шийката все още не е започнала да се изменя. Бебенцето също  върви елегантно - 2,55 кг. , главично е, но не е започнало да слиза - явно не бърза 😅
При вас как се развиват нещата?
А, какво представлява този преглед за разкритие?
Аз съм в 35+5, и миналата седмица ми казаха, че количеството околоплодни води е в ниски граници. Това ме притесни, но кг на бебето бяха в норма 2.5 кг. Попаднах на информация, че сок от моркови помага и от тогава пия всеки ден по една чаша, хапвам белтъчини също, по препоръка на лекарката. Някоя мама в такава ситуация? Ше се радвам на всякакъв споделен опит, най-малкото ще ме успокои.
Тази седмица трябва да посетя болницата за консултация с анестезиолог  в Селена. Някой минал вече през това да сподели какво да очаквам? И после трябва да мина и през регистратурата за да "оставя документи" за планово секцио, но и това не ми стана ясно какво точно трябва да бъде.
При нас въпросите "кога ще идва бебето" започнаха да валят и честно казано не съм особено очарована, тъй като хората очакват да кажеш точната дата.
Аз също изпитвам разни "бодвания" , но засега корема ми е остава мек. Доста трудно ходя обаче, имам чувството, че толкова ми натежава, че ще излезе, което е абсурдно според АГто, защото няма такива наченки.

# 8
Прегледът за разкритие е на магарето, ръчно АГ опипва шийката на матката и я побутва, за да види има ли разкритие и дали е започнала да омеква.
Аз минах само през алерголог, за да ме тестват за всички възможни упойки - драскат на ръката с всяка и след 20 мин. проверяват дали при някоя има реакция (мисля, че бяха тотал 18 броя). После дават списък с тези, които са ок за поставяне и с такива, към които е проявена алергия. Май не се очертава към момента да виждам анестезиолог предварително.
Освен прегледът за разкритие, днес минах и ултразвук, за да вземат по-детайлни мерки на бебето, провериха и водите и плацентата - при мен са ок засега.

# 9
Здравейте и от мен!

Аз съм 37+6 г.с., но все още не са ми правили преглед за разкритие. Тази седмица съм на ЖК и тонове, може и докторката да реши да ме провери, въпреки че освен Бракстън-Хикс, други контракции не съм получавала. Все се надявам да успея да добутам до октомври, но всичко си зависи от малкия господин.

# 10
Аз съм в 36+2.
Моята АГ при която ходя на частно. Каза, че плацентата вече старее и не е добре да преносвам. Обърнала се е, но не се е завъртяла с носа към гърба. Тежи 2900гр по прогноза може би на термина ще е 3500гр. И заради размера на бебето и тесния ми таз, може би естественото раждане ще е голямо мъчение. Малко ме стряска този факт.

Не знам защо, но си мисля, че няма са стигна до термина. Честичко имам контракции и доста е буйна. Макар, че АГ-то каза, че не е слязла надолу.

Следят ме в МД, но ще раждам в окръжна (Варна). Притеснява ме факта, че продължават са ме следят в МД и в окръжна ще ида направо като раждам. (Така казаха да направя). Държат да пробваме естествено и ако се окаже, че няма да се получи ще правим секцио. Чудя се дали не е малко глупаво това. Освен тесния таз все още няма други показатели, които да подсказват, че трябва да е секцио.
Кажете вашето мнение. Какво да правя? Да настоявам ли за секцио, да чакам ли? Може би бързам и трябва да изчакам.

# 11
Здравейте, аз съм в 36 г.с. и 5 дни и имам коктейл от всичко за което сте описали като симптоми - болки за момент в дясно, контракции, притискане ниско долу и т.н.
От 3 седм. не не е гледал док, но всяка седмица съм на тонове и те са ок.
Ще съм с планово секцио в Софиямед и страха вече много напира.
Имам едно естествено раждане, което се случи малко след преглед за разкритие и нямах много време да го мисля, но сега като знам точен ден и само го мисля и ми е супер притеснено как ще се развие операцията 😞

# 12
ladysov, ниското количество околоплодни води е сравнително често срещано в края на бременността. В повечето случаи, ако нивата на водите са ниски, но бебето расте добре и плацентата работи, се продължава с наблюдение. Ако се влоши, лекарите взимат решение за по-ранно раждане. Сокът от моркови няма научно доказан ефект конкретно за увеличаване на околоплодните води, но пък е богат на витамини и е полезен, така че нищо не пречи да си пийваш. Като цяло е добре да поддържаш добро ниво на хидратация чрез вода, айрян, фрешове, каквото можеш да приемаш. Все по-близо си до 37г.с., а от тогава бебето се води вече доносено. 🤞

KeriganAm, тесен таз е доста често срещан довод за секцио, но обикновено не е оправдан. Дори и прогнозите за бебето да са сравнително точни, 3.500кг си е едно съвсем нормално тегло. Довери се на тялото си, всичко ще бъде наред. Относно болницата, ако няма да раждаш при конкретен лекар наистина няма нужда предварително да ходиш до там, но ако ще се почувстваш по-спокойна, нищо не пречи да отидеш за едно посещение или пък да им звъннеш, за да се запознаеш как точно процедират.

Аз днес съм 35г.с. + 1 и за тази седмица съм планирала да изпера и прибера в скрина всички дрешки, да подредя пространството с повивалника и чантата за смяна на памперси, както и да си събера багажа за болницата. Не помня дали се оплаквах тук, че на последния преглед в 34г.с. девойката беше сменила позиция, беше застанала седалищно и страшно се бях сдухала. От няколко дни обаче усещам ритниците отново в областта на ребрата, а като хълца потрепванията ги усещам ниско под пъпа, та на следващия преглед в 36г.с. се надявам, че доктора ще потвърди предположението ми, че отново си се е наместила главично.

Очаквам скоро още някоя мама да се похвали с дългоочакваната си среща с бебо! 🥰 Силно стиснати палци на всяка една, всичко да мине точно както сте го планирали. 🍀

# 13
Аз съм 35+2г. сега ме е по страх от предното раждане дори. И имам чувството, че няма да дочакам термина. На 40 мин. от болницата сме а докто стигна ме е страх да не родя по път  в кола или линейка. Това че е второ някои, казват че може да родиш по бързо от колкото първият път.

# 14
Здравейте, аз съм в 36 г.с. и 5 дни и имам коктейл от всичко за което сте описали като симптоми - болки за момент в дясно, контракции, притискане ниско долу и т.н.
От 3 седм. не не е гледал док, но всяка седмица съм на тонове и те са ок.
Ще съм с планово секцио в Софиямед и страха вече много напира.
Имам едно естествено раждане, което се случи малко след преглед за разкритие и нямах много време да го мисля, но сега като знам точен ден и само го мисля и ми е супер притеснено как ще се развие операцията 😞
здравей Не се притеснявай за операцията и тя ще мине Подготви се психически всичко ще бъде наред Аз съм вече 37+1 но реших да раждам естествено Ти защо си решила  секцио като първото ти е нормално от страх или по медицински причини. Моето до преди две седмици беше обърнато с крачетата надолу и аз мислех че ще със секцио. И мен ме е страх но какво да се прави и трябва и това за мене 😃

Общи условия

Активация на акаунт