🩵🩷Мами с термин Октомври 2025 - Тема 3🤰👼🏻

• 1 807
  • 60
  •   2
Отговори
# 30
Вече съм официално в 36 гс. и на прегледа днес ми издадоха и направлението за хоспитализация.
Казаха да не спирам магнерота и изобщо никакви от витамините, които приемам (желязо, вит д, б12, за бременни)
Моят трик с морковения сок май не е помогнал особено, но бебчо е наред, така че това е важното. Още миналата седмица се видя, че се е завъртял в танц с пъпната връв и така или иначе ще се наложи секцио, само че вече няма да е от  личен избор, а медицинско показание. Малко се стреснах като го чух, но казаха, че всичко е наред с него, следователно няма място за притеснение.
Не остава много до финала, вълнението и притеснението почват да се прокрадват стабилно в цялата фамилия.  😁
Вчера пристигна поредната пратка с бебешки неща и с изненада установих, че съм поръчала две машини за бял шум, определено бебешкия мозък се е активизирал. 😅

Последна редакция: чт, 25 сеп 2025, 14:15 от ladysov

# 31
Вече съм официално в 36 гс. и на прегледа днес ми издадоха и направлението за хоспитализация.
Казаха да не спирам магнерота и изобщо никакви от витамините, които приемам (желязо, вит д, б12, за бременни)
Моят трик с морковения сок май не е помогнал особено, но бебчо е наред, така че това е важното. Още миналата седмица се видя, че се е завъртял в танц с пъпната връв и така или иначе ще се наложи секцио, само че вече няма да е от  личен избор, а медицинско показание. Малко се стреснах като го чух, но казаха, че всичко е наред с него, следователно няма място за притеснение.
Не остава много до финала, вълнението и притеснението почват да се прокрадват стабилно в цялата фамилия.  😁
Вчера пристигна поредната пратка с бебешки неща и с изненада установих, че съм поръчала две машини за бял шум, определено бебешкия мозък се е активизирал. 😅

Какво пиеш за желязо и по колко?

# 32
И аз днес бях на ЖК и тонове (38 г.с.+1), издадоха ми направлението за хоспитализация. За магнерота докторката каза да пия по 1 вечер, вместо 3х1 както си го пиех досега и да си продължавам с желязото и витамините. Каза ми като започнат котракциите и станат регулярни на 15 мин да й звъня и да тръгвам към болницата. В книгата на Олга Дукат бях чела, че се тръгва чак когато контракциите са по 1 минута продължителни на интервал от 5 мин, но наистина би ми било по-спокойно да съм в болницата по-рано. Вие имате ли вече инструктаж кога да тръгвате към родилно?

# 33
И аз днес бях на преглед 35+3г.с Всичко е наред до 37г. ми казаха да пия каквото, ми е изписвано и да ги спра и да си пия витамините само. Прегледите са през седмица до финала.

# 34
Здравейте, дами! Аз съм вече 37+4 и откакто спрях Магнерота тази седмица определено усещам повече подготвителни контракции. Особено вчера вечерта се будех от тъпа болка под корема, определено приличаха на менструални крампи, но не бяха силни, ама си се усещаха. Не знам дали са си контракции, защото ми се струваха дълги като време.. Предполагам е нормално вече в тези седмици, но ще питам утре лекарката. На вас случва ли ви се?
На мен да. Като много слаби менструални болки.

# 35

Какво пиеш за желязо и по колко?

Предписаха ми таблетки Smarthit Ferrum, пия по една сутрин преди закуската. Магнерот пия също 1 сутрин, 2 таблетки вечер.

ПС. Момичета редактирам си мнението защото видях в темата ноемврийските мадами, че Омнибиотик Панда е намален в Гален.бг с 25% с код GALEN25. Аз грабнах няколко бройки, намалението е добро. 🥳

Последна редакция: чт, 25 сеп 2025, 18:54 от ladysov

# 36
Това ще ми е първо раждане и имам един странен въпрос. Мога ли интимната зона да я оставя с естествената й прическа или трябва да я скося? Ако ме разбирате.

# 37
Това ще ми е първо раждане и имам един странен въпрос. Мога ли интимната зона да я оставя с естествената й прическа или трябва да я скося? Ако ме разбирате.

До колкото съм чела, изисква се тоалет преди раждането. Демек пълно бръснене. Но имам още няколко седмици да разбера сама Wink.

# 38

До колкото съм чела, изисква се тоалет преди раждането. Демек пълно бръснене. Но имам още няколко седмици да разбера сама Wink.
Да, прави се тоалет … разбирайте пълно бръснене… от чисто хигиенична гледна точка, като цяло, а при раждане съвсем!

# 39
Обаче те ли ти го правят или аз трябва да се погрижа

Да, прави се тоалет … разбирайте пълно бръснене… от чисто хигиенична гледна точка, като цяло, а при раждане съвсем!

# 40

Аз родих две седмици преди термин и бях не подготвена. В болницата ме обръснаха те когато ми правиха и климата. Но вероятно зависи от болницата и политиката и.

# 41

Аз родих две седмици преди термин и бях не подготвена. В болницата ме обръснаха те когато ми правиха и климата. Но вероятно зависи от болницата и политиката и.

А когато влезе да раждаш, колко време след като те приеха роди? Мен ме притеснява, че е възможно да няма време като ме приемат да ми направят клизма или бръснене, защото ако съм с голямо разкритие и с тая клизма, най-много да родя в тоалетната. (или не знам как се случват нещата, ама аз така си го мисля 😅)

# 42
Аз отидох в болницата рано сутринта само с 3 сантиметра разкритиезащото мъжът ми отиваше на работа и нямаше кой да ме закара после. Родих малко преди полунощ. Тоалета и климата ми я направиха някъде 2 часа след приема

# 43
Немисля че е много приятно да отидем да раждаме окосмени, и да ги чакаме те да ни свършат работат. Аз лично поне веднъж седмично се бръсна, по трудно е но със огледало насреща е задоволително.

# 44
  • София
@deese, какво по-хубаво от бързо раждане Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт