🩵🩷Мами с термин Октомври 2025 - Тема 3🤰👼🏻

• 4 806
  • 132
  •   2
Отговори
# 120
Това го минах-сега вече съм на вълна супер мързел. Терминът ми е след 11 дни и трябва да изчистя преди да родя, което планирам този уикенд със съпруга ми, сама няма да се захвана. Мързи ме и се измарям, и не ми стига вече въздуха.🤷🏼♀😃
Имам един интересен въпрос.
Някой хвана ли го инстинкта за гнездене? Аз си мислех, че не ме е. Ама като гледам, че наредих всеки шкаф из вкъщи и че планирам да претапицирам столовете... на ръка. Определено ме е хванала гнездящата лудост. Joy
[        Периода за гнездене го минах сега ме хванал малко шубето и даже вчера си поревах на мъжа ми, само ми се спи и ми е мързеливо... И да попитам мамите раждали са и без епидурано упойка каква е разликата между двете раждания и кое беше по-лекото?

Последна редакция: чт, 02 окт 2025, 22:20 от Djeniori

# 121
Имам един интересен въпрос.
Някой хвана ли го инстинкта за гнездене? Аз си мислех, че не ме е. Ама като гледам, че наредих всеки шкаф из вкъщи и че планирам да претапицирам столовете... на ръка. Определено ме е хванала гнездящата лудост. Joy
Мен и чак прекалявам! Понеже желанието да наредя всичко и да оправя всичко си го нося попринцип, а сега не мога да стоя права и 10 мин без дискомфорт, меко казано съм нетърпима 😅 Побърквам се изцяло.

# 122
В този синдром за гнездене съм от 3-4 м. отделно, че се пренесохме в нов дом и побърках мебелистите…. Извадих им душата всичко да дойде навреме и да мога да наредя… та така в 8-ми и 9-ти месец пренесох един дом и го наредих, изчистих почти сама … 
Аз прекалявам също на моменти с това постоянно да е чисто, а вече не мога да съм толкова активна, защото всичко ме боли и се побърквам… отделно вече от 1 седмица не шофирам и само се чудя кой да ме закара някъде нещо да свърша … ужасна работа…
След няколко дни ми е секциото и вече толкова много се вълнувам и в същото време толкова много ме е страх… смесени чувства!

# 123
Мен започва да ме завладява мисълта как искам вече да видя и гушкам бебето, та някак блокирам другата, че за целта първо трябва да родя 😅
Преди няколко месеца гледах тези насоки на Елена Василева за естественото раждане и сега си припомних пак видеото (не съм ги усвоила, но съм си ги записала на телефона 😂) Споделям линк, може да се окаже полезно за някоя:

https://youtu.be/LjjnxfzA8EM?si=0nNsLGYIquBs_fW4

# 124
  • София
На мен пък ми омръзна всичкото чистене, пране, простиране, гладене. От над месец се занимавам само с това и вече не издържам! Пък и коремът ми тежи, станала съм по-мързелива, не мога да си намеря място нито легнала, нито седнала, а сега вече е и студено, до момента не си бях купила никакви допълнителни дрехи, защото всичко ми ставаше, но от няколко дни нищата се промениха.
Общо взето и при мен е микс от усещания, не само положителни Simple Smile

# 125
На мене изведнъж ми олекна. Тука от седмица на където и да легна не ме боли. Странна работа Rolling Eyes
А пък лекаря каза, че не е слязла надолу.

# 126
Здравейте!
Имам някакви болки много ниско долу когато бебто се движи първа бременност  ми е и незнам как се усещат контракцийте ,усещам го че адски много се движи и последния път във 34 г.с беше се обърнал със главата надолу възможно ли е когато се движи със главата да ме удря ,някакви рязка  болка  която не вода да опиша ....
От днес влизам във 9 месец.
Когато се движа имам тази болка пък и отделно вече имам болки във пубисната кост от 2 седмици  и е доста тежко.
А за раждането АГ то каза че може и да е (секцио) защото бебето е доста голяма във 34 г.с беше 3 кг

# 127
Здравейте!
Имам някакви болки много ниско долу когато бебто се движи първа бременност  ми е и незнам как се усещат контракцийте ,усещам го че адски много се движи и последния път във 34 г.с беше се обърнал със главата надолу възможно ли е когато се движи със главата да ме удря ,някакви рязка  болка  която не вода да опиша ....
От днес влизам във 9 месец.
Когато се движа имам тази болка пък и отделно вече имам болки във пубисната кост от 2 седмици  и е доста тежко.
А за раждането АГ то каза че може и да е (секцио) защото бебето е доста голяма във 34 г.с беше 3 кг

За тези болки бих се обърнала към следящия АГ за успокоение, но и при мен когато се движи е понякога доста болезнено, според мен защото вече е по-голямо и сеусеща повече, пък все пак не сме безчувствени там, така си го обяснявам аз поне. Аз съм вече в края на бременността, на 6.10 ми е термина и усещам тежест в срамната кост, също и болка понякога като се залежа повече и като стана, но това го усещам от около няколко седмици насам, така че мисля, че е нормално, все пак костите се подготвят за раждане, а и да не забравяме тежестта. А контракциите се усещат като стягане на корема на топка (и втвърдяване) за около минута и после се отпуска.

# 128
Здравейте, днес бях на преглед 38+5 и бебчето я измериха 3400гр. Казаха ми никакви въглехидрати повече и малко се стреснах. Не съм прекалявала, самата аз съм качила общо 6кг, но явно бебенцето е големичкоо, но поне каза, че засега минава през таза. Иначе нямам никакво разкритие, а какво ли не правя... фурми, чай с листа от малини, ходене, секс... явно не е готова още дамата.. Малко се притеснявам да не пренося.

# 129
Здравейте, днес бях на преглед 38+5 и бебчето я измериха 3400гр. Казаха ми никакви въглехидрати повече и малко се стреснах. Не съм прекалявала, самата аз съм качила общо 6кг, но явно бебенцето е големичкоо, но поне каза, че засега минава през таза. Иначе нямам никакво разкритие, а какво ли не правя... фурми, чай с листа от малини, ходене, секс... явно не е готова още дамата.. Малко се притеснявам да не пренося.

На нас във 34 седмица ни казаха ,че сме 3кг и ако да към 39 г.с стигнем до към 4 кг ще се наложи секцио тъй като това ще ми е първо раждане. Аз забременях 55 кг ,но на последната женска преди 2 седмици когато се мери бях 85кг и при нас бебчо може би затова е голям защото съм си го захранила🤣 А за разкритието и представа си нямам как се предизвиква и какво се яде

# 130
Здравейте момичета! Днес и аз бях на преглед  в Надежда при доктор Ненов имам два сантиметра разкрити и на 50% изгладена шийка бебето към 3. 200 като теглото варира плюс минус 10% общо взето прегледа  мина добре. Малко се учудих че имам разкритие доктора беше озадачен чен от АГ което ме следи че е много безотговорна и, че не ме е пускала на тонове а аз реално от 10 дена не съм била на тонове тя ми каза направо да и ходя в Надежда там щели да ми ги пуснат като отидеа на трети и така, но засега всичко е наред околоплодна мехур е добър и така. А това че при теб няма разкритие то може да стане и отведнъж като може и два месеца да си ходиш с два сантиметра разкритие така че нищо не се знае. Някой от вас да има сърцебиене?

# 131
Сърцебиенето мисля, че си е нормално. Явно през октомври ще се раждат едри бебета и ни натежават и искат повече. Hug

При мене е 3.200, а имаме още 2 седмици. Не сме слезли надолу и още се чудим дали ще се завъртаме с лицето към гърба. Препоръчват ми секцио, заради тесният ми таз. Да ама тоо защото е без пари, нали. Пробвам и каквото стане, и по дебели бебета са излизали от подобни дупки. Joy
Странното е, че мене не са ме проверявали за разкритие. Трябва ли аз да си поискам?

# 132
Не всеки лекар преглежда за разкритие, ако смята че всичко тече нормално. Аз когато попитах моя АГ това ми отговори. Днес бях на преглед вече съм почти в 39 седмица, индикации за раждане все още нямам. Надявам се само да не пренося, тъй като както и дамата е написала по-горе, всичко е неудобно вече и емоциите са смесени. Последната седмица вече ми тежи всяко движение. Бебето го измериха днес 3000 гр, главично е, но коремът ми още не е слязъл надолу, ако мога така да се изразя. Надявам се да си родя на термина, който е след 9 дни, ако може даже и до седмица😃
Сърцебиенето мисля, че си е нормално. Явно през октомври ще се раждат едри бебета и ни натежават и искат повече. Hug

При мене е 3.200, а имаме още 2 седмици. Не сме слезли надолу и още се чудим дали ще се завъртаме с лицето към гърба. Препоръчват ми секцио, заради тесният ми таз. Да ама тоо защото е без пари, нали. Пробвам и каквото стане, и по дебели бебета са излизали от подобни дупки. Joy
Странното е, че мене не са ме проверявали за разкритие. Трябва ли аз да си поискам?

Общи условия

Активация на акаунт