🩵🩷Мами с термин Октомври 2025 - Тема 3🤰👼🏻

• 5 279
  • 147
  •   4
Отговори
# 120
Това го минах-сега вече съм на вълна супер мързел. Терминът ми е след 11 дни и трябва да изчистя преди да родя, което планирам този уикенд със съпруга ми, сама няма да се захвана. Мързи ме и се измарям, и не ми стига вече въздуха.🤷🏼♀😃
Имам един интересен въпрос.
Някой хвана ли го инстинкта за гнездене? Аз си мислех, че не ме е. Ама като гледам, че наредих всеки шкаф из вкъщи и че планирам да претапицирам столовете... на ръка. Определено ме е хванала гнездящата лудост. Joy
[        Периода за гнездене го минах сега ме хванал малко шубето и даже вчера си поревах на мъжа ми, само ми се спи и ми е мързеливо... И да попитам мамите раждали са и без епидурано упойка каква е разликата между двете раждания и кое беше по-лекото?

Последна редакция: чт, 02 окт 2025, 22:20 от Djeniori

# 121
Имам един интересен въпрос.
Някой хвана ли го инстинкта за гнездене? Аз си мислех, че не ме е. Ама като гледам, че наредих всеки шкаф из вкъщи и че планирам да претапицирам столовете... на ръка. Определено ме е хванала гнездящата лудост. Joy
Мен и чак прекалявам! Понеже желанието да наредя всичко и да оправя всичко си го нося попринцип, а сега не мога да стоя права и 10 мин без дискомфорт, меко казано съм нетърпима 😅 Побърквам се изцяло.

# 122
В този синдром за гнездене съм от 3-4 м. отделно, че се пренесохме в нов дом и побърках мебелистите…. Извадих им душата всичко да дойде навреме и да мога да наредя… та така в 8-ми и 9-ти месец пренесох един дом и го наредих, изчистих почти сама … 
Аз прекалявам също на моменти с това постоянно да е чисто, а вече не мога да съм толкова активна, защото всичко ме боли и се побърквам… отделно вече от 1 седмица не шофирам и само се чудя кой да ме закара някъде нещо да свърша … ужасна работа…
След няколко дни ми е секциото и вече толкова много се вълнувам и в същото време толкова много ме е страх… смесени чувства!

# 123
Мен започва да ме завладява мисълта как искам вече да видя и гушкам бебето, та някак блокирам другата, че за целта първо трябва да родя 😅
Преди няколко месеца гледах тези насоки на Елена Василева за естественото раждане и сега си припомних пак видеото (не съм ги усвоила, но съм си ги записала на телефона 😂) Споделям линк, може да се окаже полезно за някоя:

https://youtu.be/LjjnxfzA8EM?si=0nNsLGYIquBs_fW4

# 124
  • София
На мен пък ми омръзна всичкото чистене, пране, простиране, гладене. От над месец се занимавам само с това и вече не издържам! Пък и коремът ми тежи, станала съм по-мързелива, не мога да си намеря място нито легнала, нито седнала, а сега вече е и студено, до момента не си бях купила никакви допълнителни дрехи, защото всичко ми ставаше, но от няколко дни нищата се промениха.
Общо взето и при мен е микс от усещания, не само положителни Simple Smile

# 125
На мене изведнъж ми олекна. Тука от седмица на където и да легна не ме боли. Странна работа Rolling Eyes
А пък лекаря каза, че не е слязла надолу.

# 126
Здравейте!
Имам някакви болки много ниско долу когато бебто се движи първа бременност  ми е и незнам как се усещат контракцийте ,усещам го че адски много се движи и последния път във 34 г.с беше се обърнал със главата надолу възможно ли е когато се движи със главата да ме удря ,някакви рязка  болка  която не вода да опиша ....
От днес влизам във 9 месец.
Когато се движа имам тази болка пък и отделно вече имам болки във пубисната кост от 2 седмици  и е доста тежко.
А за раждането АГ то каза че може и да е (секцио) защото бебето е доста голяма във 34 г.с беше 3 кг

# 127
Здравейте!
Имам някакви болки много ниско долу когато бебто се движи първа бременност  ми е и незнам как се усещат контракцийте ,усещам го че адски много се движи и последния път във 34 г.с беше се обърнал със главата надолу възможно ли е когато се движи със главата да ме удря ,някакви рязка  болка  която не вода да опиша ....
От днес влизам във 9 месец.
Когато се движа имам тази болка пък и отделно вече имам болки във пубисната кост от 2 седмици  и е доста тежко.
А за раждането АГ то каза че може и да е (секцио) защото бебето е доста голяма във 34 г.с беше 3 кг

За тези болки бих се обърнала към следящия АГ за успокоение, но и при мен когато се движи е понякога доста болезнено, според мен защото вече е по-голямо и сеусеща повече, пък все пак не сме безчувствени там, така си го обяснявам аз поне. Аз съм вече в края на бременността, на 6.10 ми е термина и усещам тежест в срамната кост, също и болка понякога като се залежа повече и като стана, но това го усещам от около няколко седмици насам, така че мисля, че е нормално, все пак костите се подготвят за раждане, а и да не забравяме тежестта. А контракциите се усещат като стягане на корема на топка (и втвърдяване) за около минута и после се отпуска.

# 128
Здравейте, днес бях на преглед 38+5 и бебчето я измериха 3400гр. Казаха ми никакви въглехидрати повече и малко се стреснах. Не съм прекалявала, самата аз съм качила общо 6кг, но явно бебенцето е големичкоо, но поне каза, че засега минава през таза. Иначе нямам никакво разкритие, а какво ли не правя... фурми, чай с листа от малини, ходене, секс... явно не е готова още дамата.. Малко се притеснявам да не пренося.

# 129
Здравейте, днес бях на преглед 38+5 и бебчето я измериха 3400гр. Казаха ми никакви въглехидрати повече и малко се стреснах. Не съм прекалявала, самата аз съм качила общо 6кг, но явно бебенцето е големичкоо, но поне каза, че засега минава през таза. Иначе нямам никакво разкритие, а какво ли не правя... фурми, чай с листа от малини, ходене, секс... явно не е готова още дамата.. Малко се притеснявам да не пренося.

На нас във 34 седмица ни казаха ,че сме 3кг и ако да към 39 г.с стигнем до към 4 кг ще се наложи секцио тъй като това ще ми е първо раждане. Аз забременях 55 кг ,но на последната женска преди 2 седмици когато се мери бях 85кг и при нас бебчо може би затова е голям защото съм си го захранила🤣 А за разкритието и представа си нямам как се предизвиква и какво се яде

# 130
Здравейте момичета! Днес и аз бях на преглед  в Надежда при доктор Ненов имам два сантиметра разкрити и на 50% изгладена шийка бебето към 3. 200 като теглото варира плюс минус 10% общо взето прегледа  мина добре. Малко се учудих че имам разкритие доктора беше озадачен чен от АГ което ме следи че е много безотговорна и, че не ме е пускала на тонове а аз реално от 10 дена не съм била на тонове тя ми каза направо да и ходя в Надежда там щели да ми ги пуснат като отидеа на трети и така, но засега всичко е наред околоплодна мехур е добър и така. А това че при теб няма разкритие то може да стане и отведнъж като може и два месеца да си ходиш с два сантиметра разкритие така че нищо не се знае. Някой от вас да има сърцебиене?

# 131
Сърцебиенето мисля, че си е нормално. Явно през октомври ще се раждат едри бебета и ни натежават и искат повече. Hug

При мене е 3.200, а имаме още 2 седмици. Не сме слезли надолу и още се чудим дали ще се завъртаме с лицето към гърба. Препоръчват ми секцио, заради тесният ми таз. Да ама тоо защото е без пари, нали. Пробвам и каквото стане, и по дебели бебета са излизали от подобни дупки. Joy
Странното е, че мене не са ме проверявали за разкритие. Трябва ли аз да си поискам?

# 132
Не всеки лекар преглежда за разкритие, ако смята че всичко тече нормално. Аз когато попитах моя АГ това ми отговори. Днес бях на преглед вече съм почти в 39 седмица, индикации за раждане все още нямам. Надявам се само да не пренося, тъй като както и дамата е написала по-горе, всичко е неудобно вече и емоциите са смесени. Последната седмица вече ми тежи всяко движение. Бебето го измериха днес 3000 гр, главично е, но коремът ми още не е слязъл надолу, ако мога така да се изразя. Надявам се да си родя на термина, който е след 9 дни, ако може даже и до седмица😃
Сърцебиенето мисля, че си е нормално. Явно през октомври ще се раждат едри бебета и ни натежават и искат повече. Hug

При мене е 3.200, а имаме още 2 седмици. Не сме слезли надолу и още се чудим дали ще се завъртаме с лицето към гърба. Препоръчват ми секцио, заради тесният ми таз. Да ама тоо защото е без пари, нали. Пробвам и каквото стане, и по дебели бебета са излизали от подобни дупки. Joy
Странното е, че мене не са ме проверявали за разкритие. Трябва ли аз да си поискам?

# 133
Как сте, момичета? Държите ли фронта? 😅
На мен днес рязко ми натежа корема, сякаш бебето порасна тройно на размер. Тези дни като цяло е доста активна, постоянно ме рита. Вече съм в 36г.с. + 5, а все още не съм събрала багажа за болницата тъй като уикенда решихме да спретнем едно финално пътуване до моите родители. Започвам обаче да се притеснявам малко да не трябва в последния момент мъжа ми да го събира, та утре като се приберем вкъщи това ще е първата ми работа. 😬 Надявам се да си дочакам следващия преглед на 13.10 и от тогава нататък вече има зелена светлина, когато е готова да излиза. 😆

# 134

На нас във 34 седмица ни казаха ,че сме 3кг и ако да към 39 г.с стигнем до към 4 кг ще се наложи секцио тъй като това ще ми е първо раждане. Аз забременях 55 кг ,но на последната женска преди 2 седмици когато се мери бях 85кг и при нас бебчо може би затова е голям защото съм си го захранила🤣 А за разкритието и представа си нямам как се предизвиква и какво се яде

При мен се случи много подобно - в 34+2 ми казаха, че бебето вече е 3.5кг и ако стане 4.5 до раждането ще трябва да е секцио. Междувременно ме пратиха на ендокринолог да проверим за гестационен диабет и се оказа, че захарта ми наистина е леко висока сутрин - на Горна граница. Дадоха ми глюкомер и ми казаха да спра сладкото, включително грозде, смокини и много сладки плодове, също бял хляб, картофи и бял ориз. Плодовете винаги след солено. На всяко ядене да имам протеин (беше ми леко нисък при последното изследване). Само след няколко дни на този режим на хранене и кръвната захар си влезе в средата на нормата.
При последния преглед в 36 гс не бях наддала никакви кг (+16 съм) и бебето вече не го показа толкова голямо. Не ми каза колко кг е, но потвърди, че околоплодните води не са вече толкова много колкото последния път (което също било индикатор за висока захар). Лекарката се зарадва и ми каза “не знам какво правиш, но продължавай”.

И така вече не ме е страх, че ще ме натиснат за секцио, понеже държа на естественото.
Първото ми раждане беше естествено и абсолютно нищо не ме болеше след него въпреки шевовете (бяха прекалили с упойката, че чак напъните не усещах, а ми казваха кога да напъвам). Радвах се на детето от първата му глътка въздух - взеха го само за тоалет и ми го дадоха много скоро. Никаква болка долу, изобщо. Не разбирах пожеланието “бързо възстановяване”, защото се чувствах перфектно, все едно не съм раждала. А горките майчета след секцио, изобщо не можеха да се зарадват на децата си от болка. Тогава си казах, че само в краен случай ще раждам секцио. Сега, почти 10г по-късно едва ли ще е толкова розово положението, но все пак се надявам да родя естествено 🙏

Дано е полезна тази информация 🫶

Общи условия

Активация на акаунт